Mette_Bluhme
Se, lyt & oplev

"Aftenshowet"-indslag kom helt tæt på: Mette Bluhme Rieck måtte forlade studiet

14. juni 2023
Af Signe Frederikke Pedersen
Foto: Jesper Sunesen
Den garvede tv-vært måtte forlade studiet. Selv blev hun overrasket over, at et interview om begrebet "ventesorg" ramte hende så hårdt.

Der var mange våde øjne i studiet på Rådhuspladsen tirsdag aften.

Her sad Julian Holberg for at fortælle om begrebet ”ventesorg”, der har ramt ham i tiden efter, hans mor er blevet diagnosticeret med demens.

– Jeg bliver lige lidt rørt, lyder reaktionen indledningsvist i interviewet, da kilden Julian netop havde svaret på tv-værternes første spørgsmål i "Aftenshowet" tirsdag aften.

Herefter må 40-årige Mette Bluhme Rieck trække vejret en ekstra gang.

– Jeg har selv været i samme situation, og jeg kender jo det her manuskript, så det overrasker mig faktisk ret meget, fortsætter hun, før hun beder sin medvært Nola Gaardmand fortsætte interviewet.

Mette Bluhme Rieck må endda smutte ud af studiet for at samle sig, da hun påvirkes af ”Aftenshowet”-gæstens historie.

Men den professionelle tv-vært er faktisk ikke den eneste, der bliver rørt over historien om Julians mors sygdom, samt den skam som han oplevede at blive ramt af, da han egentlig mest af alt ønskede hende en fredfuld død fremfor alzheimersygdommen.

Også tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt får våde øjne, og da Mette Bluhme Rieck vender tilbage til sin stol, får en besked fra en seer derhjemme også radiovært Sara Bros øjne til at dugge lidt til.

– Der er jo rigtig mange store følelser på spil i det her. Vi har lige ladet Mette smutte ud. Hun kommer tilbage om ikke så lang tid, håber jeg, siger Nola Gaardmand.

– Jeg kan relatere 100 procent til det, for min svigermor har også Alzheimers, og vi får hende aldrig tilbage. Nu begynder jeg også at græde, siger Helle Thorning-Schmidt.

Denne artikel blev første gang bragt af SE og HØR. Dette er en redigeret version.

Læs også