de bedste serieanbefalinger 2020
Se, lyt & oplev

5 ungdomsserier, du med garanti også vil elske som voksen

4. maj 2020
Mandag, 4. maj 2020 - 10:53 Udgivet første gang 28. april 2020 - af Nina Ettrup. Foto: PR
Det handler om venskaber, forelskelse, drømme, grænser og identitet, og derfor kan serier med unge som omdrejningspunkt sagtens både underholde og gøre voksne mennesker klogere. Her får du fem af de allerbedste lige nu.

‘Beverly Hills 90210’, ‘Skam’, ‘Pretty Little Liars’, ‘Gossip Girl’ …

Du har med garanti binget dig igennem flere af de serier – også selv om du for længst er gået ud af gymnasiet og har en lille smule mindre glat hud end seriernes babybløde hovedpersoner.

Ligesom du nok også har set to af de seneste års største og mest roste biografsucceser, ’Lady Bird’ og ’Book Smart’, selv om du har glemt alt om, hvad dit snit var og måske endda har svedt navnet på ham den lækre fra parallelklassen ud.

Vi har samlet 12 af de bedste serier - se dem her!

5 ungdomsserier, som vækker genklang og følelser

Film og serier om unge hitter – også hos det voksne publikum.

For emner som venskab, kærlighed, (famlende) sex og en søgen efter, hvem man egentlig er – og skal blive – er eviggyldige og vækker genklang, også hos det publikum, der har både børn, pensionsopsparing og læsebrille.

Limboland

Nyd tre af Danmarks dygtigste unge skuespillerinder, Frederikke Dahl Hansen, Emma Sehested Høeg og Angela Bundalovic i den nye danske serie ’Limboland’.

Det handler om kærester, veninder, de første skridt ind i en voksenverden, som andre lader til at have helt styr på, og om længslen efter noget, man måske endnu ikke helt ved, hvad er.

limboland serie 2020

Du kan se Limboland på Xee.

Never Have I Ever

Mindy Kaling, som du kender fra ‘The Mindy Show’ og ‘The Office’ står bag Netflix’ nye spritserie om den indisk-amerikanske teenager Devi, der sætter sig for at skifte sit image som den pæne, kloge pige og lærer-favorit ud med et som fandenivoldsk sexgudinde – en indisk Kim Kardashian, som hendes veninde udtrykker det.

Serien trækker tråde til filmen ’Bend It Like Beckham’ og tackler emner som rødder, identitet, forventninger og fordomme med humor og sødme.

teenage serier på streamingtjenester

Premiere på Netflix 27. april.

LÆS OGSÅ: Mord og store katte: Derfor ser alle Tiger King lige nu

Sex Education

‘Sex Education’ er britisk, men en hyldest til alle amerikanske highschool-dramaet – lige fra de lange gange fyldt med lockers til de tilsyneladende klassiske typer, som viser sig at være mere og andet end ’nørden’, ’bøssen’ og ’sportshelten’.

Outsideren Otis og rebellen Maeve indgår et partnerskab, da det går op for dem, at skolens mange elever hungrer efter gode råd, når det gælder sex og forelskelser.

Dem kan Otis nemlig levere. Hans mor er psykolog, og gennem årene har han opsnappet rigtig mange indsigtsfulde sandheder fra hende.

Gillian Anderson er vidunderlig som den let flagrende mor til en temmelig gammelklog teenager – og så er serien også værd at se for Mikael Persbrandt, der har en rolle, som ligger langt fra svenskerens macho-image.

bedste serier forår og sommer 2020

Se de to første sæsoner på Netflix. En tredje er på vej.

Euphoria

‘Euphoria’ sætter en stor, fed streg under det faktum, at det ikke er spor let at stå med et ben i barndommen og et andet i voksenlivet.

Stoffer, eksperimenterende sex og kønsidentitet er alle på dagsordenen i serien, som er blevet beskyldt for faktisk at være for barsk for et ungt publikum.

Det bliver dog opvejet af den sødme, der også ligger i de venskaber, som serien kredser om.

serie anbefalinger 2020

Se første sæson på HBO. Ande sæson får premiere senere på året.

LÆS OGSÅ: Denne datingserie har taget alle med storm

Natten til lørdag

Er du vild med serier som ‘The Affair’, hvor de samme begivenheder fortælles fra forskellige synspunkter? Så kast dig over DR's serie i tre kapitler, ‘Natten til lørdag’.

Her spirer følelserne og erotikken mellem Karl og Rosa til en gymnasiefest, men efterfølgende bliver de i tvivl om, hvad der egentlig foregik på toilettet? Var det sex, eller var det voldtægt?

Rosa spørger sig selv, om hun egentlig sagde ordentligt fra, og Karl er usikker på, om han gik over grænsen. Intet er sort-hvidt, og hvem har egentlig ret, når man har oplevet det samme forskelligt?

serier anmeldelser

Se den på DR

Læs også