Se, lyt & oplev

5 trends, der er gået viralt under coronakrisen

Cremede iskaffer, kanelsnegle i fad og puder som kjoler er bare nogle af de trends, der bringer folk sammen verden over lige nu.

Siden Danmark og store dele af verden lukkede ned, er kaffeaftaler og middagsselskaber skiftet ud med oceaner af mængder tid derhjemme. 

Men at vi må udskyde sociale aftaler og holde os så meget hjemme som muligt, er tilsyneladende ingen forhindring for at sætte gang i alverdens challenges, bageprojekter og kreative sysler i fællesskab.

For mens krisen raser, blomstrer nye trends frem på nettet - og de udspringer alle af de mange timer, vi har at gøre godt med inden for hjemmets fire vægge.

5 trends, der har set dagens lys under coronakrisen

Kæmper du for tiden med at få de berømte lufthuller i dit surdejsbrød?

Har du netop bestilt garn hjem til at strikke en vest? Og flyder dit Instragram-feed også over med cremede iskaffer og mærkværdige skumspejle?

Så er nogle af de nyeste (og lidt fjollede) trends, der har vundet frem i coronatiden, nok heller ikke gået din næse forbi. 

LÆS OGSÅ: Sådan støtter du dit lokale yndlingssted under coronakrisen

Surdej og bagværk

Måske er det den overskydende tid, der giver os lyst til at give os i kast med projekter i køkkenet, eller også er lockdown-tiden bare en oplagt undskyldning for at spise nybagt hjemmebag hver dag.

Uanset årsagen så er vi tilhængere af de mange bananbrød og kanelsnegle, der lige nu florerer over alt på Instagram og får tænderne til at løbe i vand, ligesom vi entusiastisk hepper med, når både venner og influencere sætter alt ind for at få og holde liv i deres elskede surdej. 

LÆS OGSÅ: 6 smukke øjeblikke midt i coronakrisen, der giver os håb

Pillow challenge

’All dressed up and nowhere to go’ skriver flere på Instagram i disse dage.

Nu hvor der ikke er nogen anledning til at klæde sig festligt på, er der en særlig trend på Instagram, der har spredt sig som en steppebrand: Pillow challenge!

Du tager ganske enkelt din favoritpude op til kroppen, spænder et bælte rundt om - og voila, så har du en kjole.

Under hashtagget #pillowchallenge findes mere end 200.000 billeder, og der er sågar blevet oprettet en profil af samme navn! 

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

View this post on Instagram

#quarantinepillowchallenge 🐉

A post shared by Elisa (@elisa.teichtmeister) on

Skumspejlet

En anden trend, der heller ikke er til at komme udenom på de sociale medier, er skumspejlet.

Mange har kastet sig over gør det selv-projektet med at forvandle et ganske almindeligt spejl til et lille kunstværk med en skylignende ramme.

Spejlet er lavet af PU-skum, så kaster du dig ud i projektet, skal du tage dine forholdsregler.

Skummet er sundhedsskadeligt og kan være brandfarligt. Arbejder du med skummet, skal du huske sikkerhedsbriller og masser af udluftning.

View this post on Instagram

Friday kick 🤎

A post shared by MARIA KRAGMANN (@mariakragmann) on

LÆS OGSÅ: Parterapeut: 3 tip til at undgå coronakrise i parforholdet

Dalgona-kaffen

Måske er du allerede faldet over den cremede iskaffe, som lige nu florerer mange steder på nettet.

Den populære kaffedrik fra Sydkorea minder teknisk set meget om en den græske Frappé - bare med det cremede kaffeskum øverst.

Den er perfekt til de varme måneder, vi går i møde - og så er den heldigvis drønhamrende nem at lave. Få opskriften på dalgona-kaffe her

View this post on Instagram

Jag har testat den stora trenden som florerar runt på sociala medier. Kaffet som har tagit hela världen med storm under dessa karantäntider. Det är självklart den sydkoreanska kaffedrycken Dalgona jag talar om! Ett fluff som görs på lika delar snabbkaffe, socker och vatten. Fluffet blandas sedan med mjölk. - Självklart hade jag höga förväntningar på drycken då jag älskar kaffe, samtidigt som den ju ser helt fantastisk ut! Men ska jag vara ärlig blev jag något besviken. Det var en alldeles för besk och stark smak, samtidigt som den var lite besvärlig att blanda med mjölken då den fastnade på kanterna. Däremot kommer jag testa att göra den igen och då blanda med lite mer mjölk. Kan tänka mig att den skulle svalka ordentligt i sommarsolen! - Jag tycker att ni också ska testa att göra denna dryck. Det är ju faktiskt många som menar att de fullkomligt älskar den! Så vad vet jag, det kanske är mig det är fel på🤷🏼‍♀️ Har du redan testat? Vad tycker du? - Här kommer receptet! Det räcker till 2 glas. 2 msk snabbkaffe 2 msk socker 2 msk hett vatten Vispa ihop samtliga ingredienser. Gärna med elvisp. Fyll 2/3 av ett glas med isbitar och mjölk. Toppa glaset med kaffefluffet och rör om. Testa och se om du gillar det. #dalgonacoffee

A post shared by Victoria Appeltofft (@victoriasbakning) on

Den hjemmestrikkede vest

Er du ferm med et par strikkepinde, er du sikkert allerede hoppet med på denne trend.

Flere og flere viser stolt deres hjemmestrikkede veste frem i alverdens lækre garnkvaliteter og farver. Vi vil også have en til garderoben!

View this post on Instagram

En lysegrå Stockholm Slipover er en favorit i basisgarderoben. Og i dag matcher jeg min store pige, der har sin blå version på 🙌🏻 Slipoveren har vendepinde i skuldrene, som giver en let skulderhældning og en god pasform. Stockholm Slipover bør have et bevægelsesrum på omtrent 6 cm, hvilket gør den hverken lille eller stor i størrelsen, men bare helt normal. Jeg har en str. XS på og den har en overvidde, der er 8 cm større end mit brystomfang ✨ Blusen indenunder er en gave fra @gai.lisva og opskriften på Stocholm Slipover til både voksne og børn findes på www.petiteknit.com og på Ravelry ✨ God påske! _ Stockholm Slipover Junior and Mini is now finally available in English! And so is the adult version ✨ Find them at www.petiteknit.com. ___________________________________________________ #knittersofinstagram #nevernotknitting #knitting #knit #strikk #strik #strikkeopskrift #contemporaryknitwear #knitwear #knitspiration #makersgonnamake #makeyourownfashion #egostrik #egostrikk #knityourstyle #striksammenhverforsig #togetherweknit #getyourkniton #PetiteKnit #stockholmslipover #stockholmslipovermini #stockholmslipoverjunior

A post shared by PetiteKnit // Mette (@petiteknit) on

LÆS OGSÅ: Disse kendisser er eller har været smittet med coronavirus

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

Læs mere om: