dirty dancing
Se, lyt & oplev

5 ting du ikke vidste om "Dirty Dancing"

21. november 2017
af Birgitte Borup. Redigeret til web af redaktionen
Foto: Scanpix
Det er 30 år siden, ”Dirty Dancing” betog verden med en effektiv blanding af ung romantik og hede dansetrin. Filmen blev en uventet succes og endte som en de største kultklassikere nogensinde. Vi har fundet 5 ting, du måske ikke lige vidste om den ikoniske film.

5 ting, du ikke vidste om ”Dirty Dancing”

1.

Jennifer Grey og Patrick Swayze havde i virkeligheden et anstrengt forhold til hinanden. Da de indspillede ”Dirty Dancing”, gik det langtfra gnidningsfrit, selv om deres kemi på lærredet var god. Swayzes irritation i scenen, hvor Grey bliver ved med at få grineanfald, fordi hun er kilden under armen, er ægte. Det var oprindelig ikke meningen, de fejlslagne optagelser skulle med i filmen, men instruktøren brugte klippene og skabte en klassiker ud af uoverensstemmelsen.

2.

”Dirty Dancing”s mest berømte replik: ”Nobody puts Baby in a corner”, var tæt på aldrig at blive til noget. Patrick Swayze brød sig ikke om sætningen og forsøgte ihærdigt at få den pillet ud af manuskriptet. Til sidst lod han sig overtale til at sige de legendariske ord, der senere gik over i historien.

3.

Det var langtfra selvskrevet, at det netop var Patrick Swayze og Jennifer Grey, der endte på filmplakaten. Faktisk var Val Kilmer førstevalg til den mandlige hovedrolle, men sagde nej tak. Flere var i spil til rollen som Baby, bl.a. Sarah Jessica Parker, der havde langt mere danseerfaring. Valget faldt dog på Jennifer Grey, mens Sarah Jessica Parker senere opnåede verdensberømmelse i ”Sex and the City”.

4.

Ironisk nok var Jennifer Grey dengang kæreste med skuespilleren Matthew Broderick, som Sarah Jessica Parker i dag er gift med. Grey og Broderick var kort før ”Dirty Dancing”s premiere i 1987 involveret i en trafikulykke, der kostede to modkørende bilister livet og påførte Jennifer Grey en nakkeskade, der de næste mange år invaliderede hende.

5.

Sangen ”(I’ve Had) The Time of My Life”, der sætter gang i hofterne i filmens berømte finale, blev en storsællert og vandt adskillige priser, bl.a. en grammy og en oscar. Men faktisk var det meningen, at Baby og Johnny skulle have danset til en sang af hitmageren Lionel Richie. I sidste øjeblik ændrede koreografen mening, og det blev altså Jennifer Warnes og Bill Medleys duet, der blev soundtrack til historiens nok mest ikoniske dansescene.

LÆS OGSÅ: Er du vild med Baby og Johnny i Dirty Dancing? Så kan du måske også lide disse hotte filmpar.

Hvor blev de af?

Jennifer Grey (Frances ”Baby” Houseman) gentog aldrig for alvor succesen som skuespiller og levede i glemsel, indtil hun i 2010 vandt den amerikanske pendant til ”Vild med dans”. Hun ser markant anderledes ud i dag, da hun i årene efter ”Dirty Dancing” fik foretaget en række plastikkirurgiske indgreb. Hun har senere udtalt, at hun ville ønske, hun havde troet nok på sig selv til at bevare sit naturlige udseende.

Patrick Swayze (Johnny Castle) opnåede en succesfuld karriere som skuespiller i film som ”Ghost”, ”Point Break” og TV-serien ”Nord og Syd”. Han blev i 1991 kåret som verdens mest sexede mand af People’s Magazine og nød stor popularitet op igennem 1990’erne. Han døde som 57-årig i 2009 efter i flere år at have kæmpet med kræft i bugspytkirtel og lever.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også