house of cards
Se, lyt & oplev

5 gode undskyldninger for at se den nye sæson af House of Cards

4. marts 2016
Af Mette Rou Lund
foto: Netflix
Vi har hygget os med at se de tre første afsnit af den amerikanske tv-serie House of Cards 4, og her er fem gode grunde til, at du også bør smække dig i sofaen og bruge lidt tid med det kriseramte præsidentpar Frank og Claire Underwood.

1: Du bliver mindet om, at dit parforhold glider som smør sammenlignet med Frank og Claires. I sæson 4 melder de for alvor krig imod hinanden, selvom de stadig leger det lykkelige par på tv. De bruger selvfølgelig ufine tricks, når de manipulerer med hinanden. Selv en kræftsyg mor kan blive et kort i magtspillet. De burde skamme sig! Men det gør de ikke. Heller ikke i denne sæson.

2: Du bliver motiveret til at knokle ekstra hårdt på jobbet, så du kan få en forfremmelse, der retfærdiggør, at du går ud og køber stilede dragter, tårnhøje stiletter og går ned ad gangen med ”I got the power-udstråling. Husk lige at øve din power walk – det virker ikke, hvis du stavrer.

3: Du er i selskab med kvinder, der sparker røv! Sæson fire byder på et nyt ansigt: Neve Campbell (kendt fra den amerikanske dramaserie Vi bli’r i familien og fra de uhyggelige Scream-film) spiller den politiske rådgiver Leann Harvey, der allierer sig med Claire. De er et mean team, der giver Frank og hans håndlanger Doug modspil i modbydelighed.

4: Du kan blive lidt stolt af at være dansker igen, for Lars Mikkelsen laver stadig ballade som den utilregnelige russiske præsident Viktor Petrov, der ikke vil makke ret, men kører sit eget spil. Vi bliver glade, hver gang han får lov at demonstrere sin sjove russeraccent og sit ærkefjendepotentiale. Han burde gå til casting som Bond-skurk. Mon ikke bror Mads har et par kontakter.

5. Du skal ikke vente en uge på, at næste afsnit kommer. Så du behøver faktisk ikke tage stilling til mere i dit liv denne weekend. Planen er lagt for de næste mange timer. Du har en date med præsidenten og ISÆR med hans seje kone. Vi synes nemlig, at Frank er blevet lidt kedelig, så vi hepper helt klart på Team Claire.

Vidste du… at de er vilde med House of Cards i Kina! Her har over 24 millioner set serien, og især blandt ansatte i regeringen skulle der være mange HOC-fans.

Psst… det skulle allerede være sikkert, at der også kommer en femte sæson af House of Cards.

Læs også