kvinde ser film på sofaen
Se, lyt & oplev

5 gode filmoplevelser, vi glæder os til at streame i september

9. september 2019
af redaktionen
Foto: Nordisk Film mm.
Er der noget bedre end at putte sig på sofaen med sin bedre halvdel og en skål popcorn og så tænde for en god film? Det skulle lige være at gå i biografen, men travle dage, børn og træthed kan hurtigt sætte en stopper for ambitionerne. Heldigvis findes der streamingtjenester, og der er masser af gode film at komme efter i september. Se bare her.

1) Dronningen

Dronningen er et kontroversielt dansk drama, der i foråret tog danskerne med storm og solgte knap 395.000 billetter. Trine Dyrholm spiller hovedrollen som den benhårde advokat Anne, der lever et lykkeligt liv med sin mand og deres to døtre. Men stemningen ændrer sig i den lille familie, da Annes 17-årige stedsøn, Gustav, flytter ind.

Dronningen vandt publikumsprisen på den prestigefyldte Sundance Film Festival, mens Trine Dyrholm vandt prisen for bedste skuespiller ved Göteborg Film Festival.

”Dronningen” kan lejes fra den 16. september 2019.

Se traileren til "Dronningen" her:

2) Danmarks sønner

Instruktør Ulaa Salim har med ”Danmarks sønner” skabt en nervepirrende dansk politisk thriller, der skildrer Danmark i splittelse efter et stort bombeangreb. Den stærkt nationalistiske politiker Martin Nordahl (spillet af Rasmus Bjerg) står overfor en historisk jordskredssejr ved det kommende folketingsvalg, der kan sikre ham statsministerposten. Samtidig bevæger 19-årige Zakaria, der er påvirket af det voksende fremmedhad, sig langsomt ud på farligt spor, der kan koste ham og hans familie alt. På sin vej møder han Ali, der bærer på en livsfarlig hemmelighed, og sammen tvinges de frem mod en afgørende beslutning, som vil få konsekvenser for alle.

”Danmarks Sønner” kan lejes fra den 5. september 2019.

Se traileren til "Danmarks sønner" her:

LÆS OGSÅ: 10 gode serier med power-kvinder

3) Amundsen

”Amundsen” er et historisk drama om norske Roald Amundsen – verdens største polarforsker. Roald var siden barnsben besat af tanken om at opdage de uudforskede dele af verden, og drømmen om at nå Sydpolen bliver et kapløb med den britiske Robert Scott og en historie om bedrageri og svigt. Filmen er skabt af den norske instruktør Espen Sandberg, der bl.a. blev kendt for sin Oscar-nominerede helteskildring ’Kon-Tiki’ i 2013. Begge film er baseret på virkelige hændelser.

”Amundsen” får premiere kan lejes fra den 16. september 2019.

Se traileren til "Amundsen" her:

4) Aladdin

”Aladdin” er tilbage som aldrig før i en fantastisk genfortolkning af den klassiske Disney-film fra 1992, og har Mena Massoud og Will Smith i hovedrollerne.

Den unge og karismatiske Aladdin har boet hele livet i byen Agrabah. Her bliver han håbløst forelsket i prinsessen Jasmin, hvilket ikke er nemt for en fattig tyv som Aladdin. Men da han møder den mystiske Jafar, opstår et nyt håb om kærligheden. Jafar lover Aladdin guld og rigdom, hvis bare han vil finde og bringe ham en gammel olielampe. Olielampen viser sig at gemme på en hemmelighed, der kan ændre Aladdins liv.

”Aladdin” kan lejes fra den 26. september 2019.

Se traileren til "Aladdin" her:

LÆS OGSÅ: 3 gode serier (med læger!) du skal se

5) Gøg og Gokke

”Gøg & Gokke” er en varmhjertet fortælling om Oliver Hardy og Stan Laurel, som helt tilbage i stumfilmens tid blev verdenskendte for deres komiske slapstick og herlige barnlige optrin.

Filmen begynder efter duoens storhedstid, hvor de to hovedpersoner forsøger at genstarte karrieren med en tour til efterkrigstidens Storbritannien. Det viser sig dog, at Gøg og Gokke ikke nyder helt samme popularitet som tidligere – og det sætter forholdet mellem de to herrer på prøve.

”Gøg og Gokke” kan lejes fra den 9. september 2019.

Se traileren til "Gøg og gokke" her:

Alle film kan lejes på bl.a. blockbuster.dk.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også