Se, lyt & oplev

30 julefilm, der for alvor skruer op for julehyggen

af Kathrine Graa og Caroline Wilms 1. december 2020
Foto: Ronald Grant Archive/Ritzau Scanpix
Er der noget bedre end at smide sig ned i sofaen, finde de bedste julegodter frem og sætte en film på? Vi har samlet 30 julefilm for store og små, der sikrer julehyggen.
Julen er en af de hyggeligste tider på året. Men det glemmer vi nogle gange, når det hele går op i juleplanlægning og gaveræs.   Så grib fat i dine nærmeste og sæt en god julefilm på, der for alvor kan sikre julehyggen.  

 

Vi har samlet alle de gamle klassikere og familefilm, man næsten skal se, før det er rigtig jul. Og selvom man helst ikke skal pille for meget ved traditionerne i juletiden, kan det alligevel være godt at udvide sit indre julefilmskatalog. 

Derfor har vi også fundet nogle bud på nye julefilm, I kan hygge med.

Så find nattøjet og kakaoen frem, smid dig på sofaen og tryk play.

Klassikere 

ALENE HJEMME

 

Vi starter selvfølgelig ud med klassikeren over dem alle! I 30 år har vi hver jul siddet og set filmen om lille Kevin, der er blevet glemt af sin familie og alene må sørge for julefred i det store, tomme hus. Men han går som bekendt ikke just traditionelt til værks.Se filmen (igen) på YouTube, Viaplay og Blockbuster.

 

LOVE ACTUALLY

Det er næsten umuligt at sige "jul" uden også at sige "Love Actually." I denne klassiker af en julefilm følger vi forskellige skæbner i London, der alle bliver flettet ind i hinanden. Der er blandt andet premierministeren, der bliver forelsket i en af sine assistenter, kvinden, der har været gift i mange år og pludselig opdager, at hendes elskede mand har en affære, og der er den sørgende enkemand, der prøver på at etableret et nyt liv med sin papsøn. 

Filmen kan ses på Viaplay, YouTube og Blockbuster.

 

ALENE HJEMME 2

 

Kevin bliver IGEN glemt af sin familie, men beslutter sig for at finde dem. Det bringer ham til New York, hvor han møder nogle velkendte tyveknægte (og Donald Trump - før han blev præsident). Filmen kan lejes på Blockbuster, Viaplay og YouTube.

 

FARS FEDE JULEFERIE

Han lover familien en stille, rolig og hyggelig jul. Men hvad der er en stille og rolig jul for Clark Griswold, involverer åbenbart 25.000 julelys på taget og en kalkun, der eksploderer ved middagen.

Følg med i familiens lidt anderledes jul på YouTube, Viaplay eller Blockbuster.

FOUR CHRISTMASES

Brad og Kate elsker julen! Det betyder nemlig, at de tager på ferie til en eksotisk ø, og på den måde undgår deres besværlige familier. Men grundet tågebanker bliver lufthavnen lukket ned, og de ender med at holde fire juleaftener på én dag.Hop ind på Viaplay eller Blockbuster og se, hvordan det går.

FAR TIL FIRE I BYEN 

En klassisk julefilm, vi ikke kommer uden om, er "Far til fire i byen" fra 1956. Alt går galt for familien i "Far til fire". Lille Per er dårlig i skolen. Mie anklages for tyveri. Søs har kærlighedsproblemer, og far bliver fyret. Julen ser sort ud, men så tager Ole og Mie hånd om sagen – og Lille Per tager til julebal i nisseland. Filmen kan lejes på Blockbuster og streames på Dansk Filmskat.

THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS

Town Jack Skellington hænger med næbbet. Det keder ham at skulle holde halloween hver nat, så da han opdager Christmas Town, får han den fikse idé at stjæle julemanden og lave en halloween-udgave af julen. Filmen kan ses på Viaplay.

THE HOLIDAY

Amanda og Iris trænger til nye omgivelser og bytter deres hjem i henholdsvis Californien og England med hinanden i to uger i juletiden. Foruden nye omgivelser finder de også nye venskaber, og mon ikke, at kærligheden også viser sig? Det kan du finde ud af på Viaplay, Cmore eller Blockbuster.  

For hele familien

ELF

 

Buddy er vokset op i Nordpolen blandt julemandens alfer, men da han finder ud af, at hans biologiske far bor i New York, tager han på sit livs eventyr for at finde ham.Der er ingen undskyldninger for ikke at se denne julefilm, for den kan findes på både Cmore, Viaplay, YouTube, Blockbuster og Netflix.

 

TROR DU PÅ JULEMANDEN?

 

Den rigtige julemand falder ned fra Scott Calvins tag, og han må nu overtage julemandens arbejde. Men det er ikke så nemt, som det ser ud, for det medfører både skæg, vom og en kærlighed for småkager med mælk.Filmen kan streames på Viaplay og Blockbuster.

 

TROR DU STADIG PÅ JULEMANDEN?

 

Scott Calvin er tilbage som julemand – faktisk den bedste nogensinde. Han har bare to problemer: 1) Hans søn, Charlie, er på listen over de uartige børn. 2) Han skal finde sig en kone, og Charlies lærerinde er en god kandidat. 

Filmen kan streames på Viaplay og Blockbuster.

 

GRINCHEN – JULEN ER STJÅLET

 

Den grønne skabning Grinchen hader jul. Han kan simpelthen ikke udstå den. Derfor er det hans fornemmeste opgave at ødelægge julen for hele byen Whovilles befolkning. Men det går jo aldrig, som man vil det.Filmen kan ses på både Netflix, Viaplay, YouTube og Blockbuster.

 

THE FAMILY STONE

Familien Stone er en åbensindet og humoristisk familie ledet af en utraditionel mor, der overraskes, da hendes ”perfekte søn” kommer hjem til jul med sin nye kæreste, som han vil forloves med. Alt, hvad kæresten rører ved, ender tilsyneladende galt, og selvom familien ikke siger noget til det, er det åbenlyst, at ingen rigtig bryder sig om hende.

Filmen kan ses på YouTube.

A CHRISTMAS CAROL

 

Hr. Scrooge er en sur, gammel mand, som aldrig har gjort dagens gode gerning. På juleaften tager genfærd fra fortiden ham med på en rejse, som vil varme hans hjerte.

 

Filmen kan streames på Viaplay.

 

POLAREKSPRESSEN

 

Hvordan ser Nordpolen ud? Hvorfor er julen så magisk? Hop ombord på Polarekspressen og find ud af det. 

Filmen kan lejes på Blockbuster.

 

12 DATES OF CHRISTMAS

Kate bliver ved med at vågne op og skulle på den samme blind date – først går det virkelig dårligt, men for hver gang går det lidt bedre, og den i starten ret usympatiske Kate bliver efterhånden helt sød. Og mon ikke, at hendes dates ender med at finde ud af det?

Du kan se filmen på Disney+.

KRUMMERNE 2 – STAKKELS KRUMME

 

Okay, dette er måske ikke lavet som en klassisk julefilm. Men i denne film fejrer vores yndlingsfamilie Krumborg jul med manér! Og som sædvanlig med Krummerne går det aldrig som forventet. 

Filmen kan lejes på Blockbuster og YouTube

ARTHURS JULEGAVERÆS

Et barn bliver glemt af julemanden, og nu er det op til julemandens søn Arthur, hans farfar, en rebelsk nisse og alle de utrænede rensdyr at give barnet en gave, inden det er for sent. Et friskt pust til alle de klassiske julefilm.

Filmen kan streames på Netflix og Blockbuster.

PYRUS PÅ PLETTEN

Et gensyn med hele Danmarks yndlingsnisse, som altid gør ting i bedste mening, men ofte mislykkes med det. Denne gang går det ud over Josefines mand, Krusø. 

Filmen kan streames på YouTube

EN JULEHISTORIE

Lille Ralphie ønsker sig kun én ting til jul: En BB-gun, men den går hans mor ikke med til. Det starter en krig mellem barn og voksen, der er hylemorsom for hele familien. Filmen kan lejes på Blockbuster.

ASTRID LINDGRENS JUL

"Astrid Lindgrens Jul" er en samling af alle de bedste Astrid Lindgren-historier. Ronja sidder fast i sneen. Emil prøver at skabe julestemning, og Pippi bager brunkager. 

Filmen kan ses på Blockbuster og Filmstriben.

MIRAKLET PÅ MANHATTAN

En varehus-julemand viser sig at være den ægte vare, da han skal overbevise Susan om, at julemanden er ægte. 

Filmen kan lejes på Blockbuster og Youtube.

MICKEY FEJRER JUL MED ALLE SINE VENNER

Det er næsten ikke rigtig jul, før Mickey Mouse pynter juletræet. Følg dine yndlingskarakterer fra Disney-universet, når de gør klar til jul. 

Filmen kan streames på Disney+.

Nye julefilm

THE HAPPIEST SEASON

Kæresteparret Abby og Harper skal holde jul med Harpers familie. Men hemmeligheder kommer på bordet, og det viser sig, at Harper ikke er sprunget ud over for sine forældre, og det giver selvsagt lidt problemer. Tag en veninder under armen og nyd julefilmen, når den får premiere i biografen d. 26. November.

JINGLE JANGLE: A CHRISTMAS JOURNEY

Hvis du elsker både jul og musik er denne film helt sikkert noget for dig, for den er fyldt med begge dele! En opfinder og legetøjsbutiksejer mister gejsten, da hans livsværk er blevet stjålet. Men mon ikke hans nysgerrige barnebarn kan hjælpe med at få den tilbage og genskabe den forsvundne julemagi?

Det kan du finde ud af på Netflix, hvor filmen fik premiere i November.

MALOUS JUL

Malou har blågrønt hår, og er hvad man nok vil kalde en "utilpasset teenager," der lige inden jul flytter hjem til en ny plejefamilie. Her bliver hun venner med gårdnissen Nils, og sammen lægger de planer om at stikke af.

Slæb familien med ind og se filmen i biografen fra d. 19. November.

KLAUS

En animeret julefilm fra 2019 om en stor, skræmmende mand, der er god til at lave legetøj, og en spinkel, akavet dreng er dårlig til sit job som postmand. Et venskab, ingen havde set komme.

Filmen kan streames på Netflix.

THE HOLIDAY CALENDAR

Abby Sutton er en talentfuld fotograf, der trods sine ambitioner ikke rigtig tør springe ud og forfølge sine drømme. Da Abbys bedstefar forærer hende en antik julekalender, sker der ting og sager, for den er magisk.

Se den på Netflix.

DOLLY PARTON´S CHRISTMAS ON THE SQUARE

Igen er der skruet op for både julestemning og musik, når den rige Regina Fuller vender hjem til sin hjemby efter sin fars død - lige før jul. Her har hun en plan om at få bygget et storcenter i byen men skifter mening, da hun tager imod vejledning fra en ægte engel.   Du kan glæde dig til 14 orginale sange fra Dolly Parton, når musicalen kommer på Netflix d. 22. november.   HOLIDATE

Sloane og Jackson er begge singler og hader julen, da det kun minder dem om, at de ikke har en kæreste at dele højtiden med. De to laver en aftale om, at de fremover vil være hinandens dates til alle årets julearrangementer.   Se med på Netflix, om der måske opstår lidt mere mellem de to end blot en aftale.  

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.