https://imgix.femina.dk/media/article/visuelle-skatte.jpg
Annonce
Se, lyt & oplev

3 tip: Sådan oplever du dit område, som du aldrig har set det før

27. april 2020
af Aller Creative Studio, annonce for Skechers
Foto Shutterstock
Din daglige rute rummer mange flere sanseindtryk, end du måske er klar over. Snør skoene, sæt farten ned, og lad din gåtur blive en opdagelsesrejse gennem et område, der trænger til at blive iagttaget på en helt ny måde.
https://imgix.femina.dk/logo-beskaaret-til-drupal_0.jpg

I en travl hverdag kan en gåtur virke som en tidskrævende måde at komme frem i verden på, som egentlig bare skal overstås. Men med en anden indstilling kan gåturen blive et pusterum, som skal nydes.

Det ved Christina Bruun Olsson, der er forfatter til bogen ”Se dig for”, som er en guide til en mere visuelt stimulerende hverdag. Hun går gerne fra a til b i stedet for at vente på bussen. For gåturen kan meget mere end at give frisk luft. Faktisk kan selv den mindste gåtur stimulere hjernen og give dig egenskaber, der kan bruges i mange andre aspekter af dit liv.

- Ligesom der er forskel på blot at høre nogen tale, og bevidst at lytte efter hvad de taler om, er der også forskel på blot at se og bevidst at iagttage. At iagttage mine omgivelser i hverdagen kræver, at jeg er nærværende, og det giver mig derfor mange flere og mere nuancerede oplevelser, siger Christina Bruun Olsson, som også får folk til at trække i de gode sko på byvandringer, hvor hun inspirerer til at bruge gåturen til at lægge mærke til spændende, skøre, skæve og fascinerende detaljer i bylivet.

- Nogle motiver ved jeg, at jeg skal kigge efter, som spejlbilleder i vandpytter efter et regnskyl eller spændende skygger, når solen bryder frem. Jeg kan også give mig selv forskellige opgaver – fx skal jeg få øje på et tilfældigt opstået hjerte hver eneste dag – om det er dannet af et nedtrådt tyggegummi, hullet i en mur eller af en sky på himlen er underordnet.

Mobilfri gåtur

At blive bedre til at iagttage verden omkring os er gratis, og både børn og voksne kan synes, det er sjovt at være på ”jagt” efter særlige farver eller detaljer, når de er ude at gå en tur. Og så er en iagttagende gåtur et super godt alternativ til mobilskærmen.

- Vi tager ofte mobilen frem, uden at være bevidste om det, i mangel på et alternativ og for at blive underholdt. Disciplinen "at iagttage" er også lige ved hånden og kan være ganske underholdende, siger Christina Bruun Olsson, der også understreger, at man ikke kun behøver kigge efter pæne ting. Det skæve og måske grimme kan i den grad være visuelt interessant og ikke mindst humoristisk.

Christina Bruun Olssons bedste tip til at opleve verden til fods

  • Vær opmærksom. Lad telefonen blive i tasken og se dig omkring.
  • Sæt ord på, hvad du ser indeni dit hoved. Det kan hjælpe dig med at holde fokus.
  • Træn registreringsøvelser: Find tre ens former eller farver på stribe, tæl objekter, få øje på en tilfældigt opstået form (fx et hjerte).

Find skoen til din gåtur i galleriet

Om Skechers Max Cushioning – skoen til din gåtur

Skechers Max Cushioning er den perfekte sko til gåturen.

Skoen er let, slidstærk og åndbar, og så har den specialdesignede såler med høj stødabsorbering, der sikrer dig maksimal komfort på gåturen – uanset hvor langt du skal gå.

Skechers er grundlagt i 1992 i Californien og fører et bredt sortiment af sko til kvinder, mænd og børn.

Find din nærmeste Skechers forhandler på skechers.dk

Læs også