https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/jul/julehygge/2012/1244-jul-i-paris/1244-jul-i-paris-copy-2.jpg
Se, lyt & oplev

3 sublime spisesteder i Paris

6. november 2012
af Anne-Sophie & Julia Lahme
Der er en særlig stemning over Paris i julemåneden. Og måske går du og planlægger en forlænget weekend i december. Læs med her, og se 3 sublime spisesteder i byernes by

Café des Musèes
Hvis du er til klassisk, men ukrukket fransk cuisine, så er Café des Musèes et must. Menuen er lækker og til den robuste side, og du går aldrig galt i byen med en af de skiftende 3-retters menuer med et hav af lækkerier. Eller prøv stedets hjemmelavede paté og den hjemmerøgede økologiske laks. Husk at bestille bord, og bed om et bord ovenpå, så du ikke ender nede i kælderen med de andre turister.
49 Rue Turenne.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/d527b597bccd46ba834825f68cb09745.jpg

Chauvoncourt
Denne lille perle af en restaurant ligger midt i den 9. Arrondissement, der er en fantastisk oplevelse i sig selv og værd at gå efter. Menuen er rustik fransk med twist af italiensk, og menuen skifter dagligt. Restaurantens ejer byder velkommen hver aften i den lille restaurants semi-industrielle omgivelser. To personer kan spise en 3-retters menu med vin og kaffe for ca. 500 kroner.
22 Rue Henri Monnier.

Chez Janou
Man kommer ikke på Chez Janou for omgivelsernes skyld, men for den hyggelige stemning og den sublime mad, der er typisk fransk og kommer i gavmilde portioner. Husk at bestille bord, kom tidligt, og nyd en pastis i baren sammen med de julegodter og oliven, som gavmildt er stillet frem i baren.
2 Rue Roger Verlomme.

Drømmer du om en smuttur til Berlin - så få vore rejsetips her

Et godt sted at bo
Hvis du leder efter ægte fransk charme med lysekroner og blomstrede tapeter, så book dig ind på Caron de Beaumarchais, midt i Marais. Morgenmaden bliver serveret på sengen i et af de 19 værelser, og selv om hotellet minder om en tidslomme fra før den franske revolution, så er det ikke svært at føle sig hjemme her.
12 Rue Vieille du Temple.

Og så lige en på opleveren
Pladsen foran Notre Dame dufter helt vidunderligt i december, for det store, smukke træ på pladsen spreder ikke bare julestemning, men også en duft af gran. Fuldend oplevelsen med at deltage i en af de messer, der afholdes dagligt i kirken året rundt. Nærmeste metrostation: Cité eller Saint-Michel.

Basel - en hemmelig perle. Få vores bedste rejsetips

Læs også