https://imgix.femina.dk/storage_1/media/article/1328-3-boeger-sommerstemning.jpg
Se, lyt & oplev

3 bøger der får dig i sommerstemning

11. juli 2013
Af Julia Lahme
Der er dømt dansk sommer, solrige dage i liggestolen og uger, hvor den eneste bekymring er, hvad næste måltid skal være. For at vi i fællesskab kan drømme os ind i lækrogen, har Julia Lahme valgt 3 bøger, der kommer med gode ideer til sommerstemning, om du så slikker sol i sommerhuset eller på altanen.

Sommerhus-kræs

I Sommerhuse efter mit hjerte (Gyldendal) har Anne Fabricius-Bjerre besøgt sine venner og bekendte i deres virkelig smukke sommerhuse. Hun har været til sommerkaffe i 12 huse og fortæller fint og hyggeligt om husene, om indretningen og om de somre, der er blevet holdt i husene. Det er smukke huse, personligt indrettede og med mange ideer til alle os, der slet ikke ville vide, hvordan vi skulle gå i gang med at forvandle Skuret til Kystens Perle. Smuk, fin og inspirerende.

Stenbrosommer

Hvis sommeren skal nydes på terrassen i byen, altanen eller det solrige vindue i stuen, så skal du læse Dorthe Kvists Byhaven – Kål, kartofler og kærlighed (Lindhardt og Ringhof). Bogen handler ikke kun om, hvordan du dyrker og beplanter din baggård, men også om, hvordan du lukker sommeren, haven og solen ind i dit liv, selv om du ikke har ekstra millioner liggende i skuffen til det store sommerhus.

Hyggehaven

I den smukke bog Havehuse og Hyggekroge (Siesta) af Christina Elisabeth Søgaard, bliver vi inviteret med indenfor i baghaver, kolonihaver og kroge, hvor man har det, som om man sidder midt i en busk. Vi bliver lukket ind i danskernes hemmelige kroge, i de hjørner, hvor man trækker sig tilbage, lukker af og samler kræfter, inden man går ud i verden igen. Bogen er smukt fotograferet, godt fortalt og en fin måde at samle inspiration på til sin egen afskærmning fra verden; det særlige sted, hvor en invitation og en kop te betyder alverden.

Hvilken bog får dig i sommerstemning?

Læs også: 3 krimier til feriekufferten

Læs også