Se, lyt & oplev

10 hotte filmpar

12. februar 2015
af Mette Rou Lund
Foto: All Over Press
Lige nu kan du se Christian Grey (Jamie Dornan) og Anastasia Steele (Dakota Johnson) være frække sammen i filmatiseringen af den erotiske roman ”Fifty Shades of Grey”. Her er en reminder om nogle af de par, der har fået os til at rødme og temperaturen i biffen til at stige, lang tid før Grey spankede Anastasia

Det åbne parforhold

Tom Cruise og Nicole Kidman var stadig gift, da de spillede overklasseparret William og Alice, som indlader sig på eventyr og udforsker hinandens grænser, hvilket blandt andet indbefatter en orgiescene. Men "Eyes Wide Shut" (1999) blev aldrig rigtig overbevisende. Måske fordi den perfektionistiske instruktør Stanley Kubrick fik Kidman og Cruise til at tage scenerne om utallige gange, og han forsøgte at bruge deres virkelige parforholdskonflikter som drivkraft. Parret blev skilt to år efter.  

Strip, bondage og sirup

Før boksekarriere og mislykkede plastikoperationer fik smadret Mickey Rourkes udseende, var han virkelig pæn at se på, og han var god til at dominere og hælde sirup ud over Kim Basinger i ”9½ uge” (1986). Der er mangel på meget i den middelmådige film, men grænsesøgende lidenskab er der masser af i forholdet mellem kunsthandleren Elizabeth (Kim) og børshajen John (Mickey).  

Beregnende

Man skal ikke lege med en issyl i sengen, sidde med spredte ben uden trusser eller indlede et forhold med en mordmistænkt, når man selv er politimand. Men det afskrækker ikke Sharon Stone og Michael Douglas fra at gøre  netop det i den erotiske kultfilm ”Iskoldt begær” (1992). Siden har vi set Michael Douglas være en presset mand og Sharon Sone være en kølig sild i mange andre film, men her var kemien eksplosiv.    LÆS OGSÅ: Bag om Fifty Shades of Grey: 11 ting du ikke vidste  

Overophedet

Bruce Willis flasher sine ædle dele i den ucensurerede version af den erotiske thriller ”I nattens mørke” (1994), hvor han spiller psykologen Bill, der bliver mere end fagligt udfordret, da han overtager sin myrdede vens terapigruppe og samtidig møder den passionerede og gådefulde Rose (Jane March). Jane viste allerede i sin debutfilm ”Elskeren”, at hun kunne noget med intens lidenskab. Pool-scenen med Bruce og Jane er virkelig hot stuff.  

A match made in hell

Hvis du synes, det er kedeligt at bage, så er der inspiration at hente i ”Postbudet ringer altid to gange” (1981), hvor den utro Cora (Jessica Lange) og hendes elsker Frank (Jack Nicholson) blander sex og mel på køkkenbordet. Jessica er en af de få kvinder, der kan give Jack modspil til stregen i intelligent sexappeal med et dæmonisk tvist, og det er farligt at være ægtemanden i det trekantsdrama. Filmen er en genindspilning af film noir-klassikeren fra 1946.  

Skør af kærlighed

Der er masser af nøgen hud og sexscener i 80’er-kultklassikeren "Betty Blue" (1986), som mange nok husker for den ikoniske filmplakat. Kemien mellem Jean-Hugues Anglade i rollen som forfatterspiren Zorg og Bardotklonen Béatrice Dalle i rollen som den sensuelle og psykisk ustabile Betty er ikke til at tage fejl af, men den tragiske historie vil mere end pirre og provokere. Den viser konsekvenserne af ustyrlig lidenskab i kombination med et skrøbeligt sind.  

Smæk af chefen

80’er-ikonet James Spader fik en revival i den sexede og sjove ”Secretary” (2002), hvor Maggie Gyllenhaal på bedste Anastasia Steele-manér er sekretæren, der først virker uskyldig, men siden kaster sig ud i et sadomasochistisk forhold til sin chef (Spader). Han hedder søreme Mr. Grey (hmm ... mon E.L. James så den film, inden hun skrev ”Fifty Shades” ..?).  

Det kys

De havde tøj på. Det var bare et kys. Men vi holdt alligevel vejret, da Ryan Gosling kyssede Carey Mulligan i elevatoren i Nicolas Windings Refns ”Drive” (2011), for kysset var kulminationen på den ulideligt endeløse og tavse flirten mellem de to. Der er nok mange af os derude, der ville være glade for at møde Ryan i en elevator. Så måtte den for én gangs skyld godt gå i stå. Mens du venter på at møde ham i elevatoren, kan du gense ”The Notebook”, som har et par gode lidenskabelige scener, selv om den mere hører hjemme i den romantiske genre end i den erotiske.  

Grådigt begær

”Match Point” (2006) kunne godt have vundet en Oscar for mest sexede bordtennisspil, og det er bare en af mange intense scener i Woody Allens sexede thriller. Tennisinstruktøren og lykkeridderen Chris (Jonathan Rhys-Meyers) kan ikke modstå Scarlett Johanssons sensuelle Nola, og da han risikerer at blive opdaget af sin overklassekone, ender det med mord. Men Jonathan når lige at give Scarlett en tur i kornmarken og andre steder, inden den fatale slutning.  

Håndværker-sex

Kristin Scott Thomas’ overklassefrue Suzanne skiftede det satte og sikre liv ud med håndværker-sex og kærlighed i ”Lykken er lunefuld” (2009), hvor hun bliver fristet over evne af håndværkeren Ivan (Sergi López), men hendes bitre og besidderiske mand giver ikke så let slip på hende. Dejligt at se, at hede scener på film også kan være mellem modne mennesker, der rent faktisk ligner almindelige mennesker.   LÆS OGSÅ: Fifty Shades of Grey: 5 facts om Jamie Dornan og Dakota Johnson   De var også hotte sammen: Salma Hayek & Antonio Banderas i ”Desperado” (1995) Meg Ryan & Mark Ruffalo i ”In The Cut” (2003) Vivian Vu & Ewan McGregor i ”The Pillow Book” (1996) Jennifer Tilly & Gina Gershon i ”Bound” (1996) Don Johnson (far til ”Fifty Shades”-skuespilleren Dakota Jonhson) & Virginia Madsen i ”The Hot Spot” (1990)      

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.