Kolobrzeg er en kurby på Polens nordkyst med lækre kurhoteller til gode priser
Rejser

Wellness-ferie for få penge

20. oktober 2016
af Lotte Dalgaard
foto: Lotte Dalgaard, Polen Travel, Panthermedia og Alamy
På Polens nordkyst ligger den gamle kurby Kolobrzeg – eller bare Kolberg - hvor du for få penge kan stresse af og blive nusset om på byens mange eksklusive wellness-hoteller.

Den polske kystby Kolobrzeg ligger smukt ud til Østersøen og med sit store udbud af wellness- og spa-hoteller, er byen et besøg værd hele året.

På Hotel New Skanpol kan du virkelig komme i wellness-himlen, hvis du trænger til at stresse ned og ikke har andet på programmet end afslapning. På ’menukortet’, som også findes på dansk, står 115 forskellige behandlinger. Der er simpelthen ikke den centimeter på kroppen, som ikke kan få opmærksomhed her. Det sværeste er at vælge – eller rettere: vælge fra.

Læs også: Oplevelser i Reykjavik

Kanelolie og slankemassage

Jeg besluttede mig for tre behandlinger på tilsammen to timer og 40 minutter. Efter en grundig kropspeeling blev jeg smurt ind i kanelolie, der siges at have en slankende effekt. Derefter blev jeg pakket ind i tynd plast og et tungt varmetæppe. Massøren forlod lokalet, og nu var der intet andet at gøre end at slappe af, nyde roen og den stille musik fra højttalerne.

Efter et stykke tid – tidsfornemmelsen forsvinder på briksen – kom behandleren tilbage, pakkede mig ud og begyndte at massere mig lige så blidt. Himmelsk.

Vil du også have et par afslappende dage? NILLES Rejser arrangerer en wellness-pakkerejse - klik her og læs mere >>

Besøg den polske kurby Kolobrzeg

Flere skønne behandlinger

Slankemassage var næste punkt på programmet. Og så skal jeg love for, at ben, balder og biceps blev onduleret! Alle sprækker, folder og hulrum fik opmærksomhed. Det er en fordel ikke at være genert, hvis man bestiller en kropsmassage her.

Jeg modtog også en antiage-ansigtsbehandling, en pedicure og en fysioterapeutisk fodmassage. Jeg nærmest svævede ud af behandlingsrummet, og resten af dagen boblede jeg af velvære.

I hotellets poolområde, som der er fri adgang til hele dagen, findes jacuzzi, dampbad og sauna, og her vil du opleve, at den foretrukne påklædning mellem pool, wellness-afdeling og værelserne er morgenkåbe og badesandaler.

Læs også: Skønne weekendoplevelser i Sveriges spisekammer

Gode priser

Hotellet ligger midt i byen over for en lille park. Går du gennem parken, lander du lige i bymidten, hvor forretninger sælger blandt andet sko og tasker til en tredjedel af prisen herhjemme.

Byen har også gode restauranter med meget fornuftige priser. Ved rådhuset finder man masser af hyggelige caféer, der serverer kaffe i alle afskygninger og uimodståelige kager. Så meget for slanke-massagen!

Rejsen til Kolobrzeg

Du kan køre til Kolobrzeg, fra Sjælland evt. via Gedser-Rostock eller Ystad-Swinoujscie. Der findes mange spa-hoteller i Kolobrzeg og i det hele taget langs Polens nordkyst. Alternativt tilbyder f.eks. NILLES Rejser pakkerejser - klik her og læs mere >>