Rejser

Vancouver – ferieby til den store guldmedalje

af Sus Falch 22. december 2010
Den har før været værtsby for de olympiske vinterlege. Og der går næsten ikke et år, hvor den vestcanadiske by Vancouver ikke kåres som Nordamerikas bedste by af glade rejsende.

Den har mere end én gang været værtsby for de olympiske vinterlege. Og der går næsten ikke et år, hvor den vestcanadiske by Vancouver ikke kåres som Nordamerikas bedste by af glade rejsende.Vancouver, der ligger smukt ud til Stillehavet med de imponerende Rocky Mountains i ryggen, voksede op på pelsjagt, ramte senere en guldåre, og da den tørrede ud, blev det skovdriften, der holdt hjulene i gang og i dag er det her alverdens spisepinde kommer fra.Beliggenheden på Canadas vestkyst ikke langt fra Hong Kong, gjorde det også naturligt at handle mod vest, fremfor mod øst. Og den dag i dag er Vancouvers Chinatown Nordamerikas næststørste efter San Franciscos.

Olympiadens epicenter

De bedste kvindetips

 • Info før rejsenTips om transport, oplevelser, logi og meget andet på Vancouvers turist-hjemmeside.
 • Ind til byenFra lufthavnen er det nemmest med Canada Line Skytrain på 25 min. Brug også toget til alm. transport og sightseeing.
 • TidsforskelVancouver er 9 timer efter os.
 • DrikkepengeJa, for servicepersonale er lavt lønnet. 10-15% er normalt på restauranter, hvis man er tilfreds.
 • HandicappedeVancouver har ry for et være en af verdens mest tilgængelige byer. Tjek byens turist-hjemmeside.
 • Pas og visumDanske statsborgere skal ikke have visum, men blot et maskinlæsbart pas.
 • Smag den lokale brygSåvel i Vancouver som skiområdet Whistler kan du spise på mirkobryggerier, og nyde stedets gode øl til maden.
 • El110 volt og adapter er nødvendig.
 • DøgnåbentHvis du lige skal nå de sidste indkøb inden afrejse, så kig ind i en drugstore, der minder om velassorterede supermarkeder og har åbent 24 timer i døgnet.
 • Kaffe og bøgerSom i England har man fænomenet med en fantastisk boghandel i forbindelse med en ditto kaffe-shop i form af Chapters på Robson Street og Broadway på Granville Island.
 • SikkerhedByen er sikker at færdes i, men som i alle andre storbyer, skal du passe på dine værdier i tasken.
 • Husk at pakkePraktisk tøj og fodtøj til årstiden. Og husk regntæt overtøj/paraply, så byger eller regnfulde dage ikke spolerer oplevelserne.
 • Tag på strandenByen har ikke mindre end 10 badestrande - nogle i Stanley Park - hvor du kan snuppe en dukkert eller dase på en varm dag.
 • Hent en guidewww.tourismvancouver.com kan du hente en besøgsguide til byen med alt fra hoteller til spisesteder, praktisk information og gode tilbud, der sparer penge. Du kan også bestille hotel på websiden, eller prøve at vinde et ophold.

Skisportsområdet Whistler, der bruges til OL-konkurrencer, ligger ca. 2. timers kørsel nord for byen.Det er kendt for sin snesikkerhed med gennemsnitligt 9 meter årligt og Nordamerikas højeste og næsthøjeste faldhøjde i et skiterræn med brede sneboulevarder, trange udfordrende pister og mulighed for aktiviteter som snesko-vandring, hundeslædekørsel og snescooter-ræs.Whistler Village, der ligger smukt og arkitekttegnet for foden af de to bjerge Blackcomb og Whistler Mountain, er bilfri, og beboet af skigæster, som også nyder livet udenfor pisterne med shopping, god mad på de mange restauranter eller en tur på dansegulvet i en af byens mange natklubber.

Laaaaaang skisæson

P.g.a. sine gletsjere har Whistler skisæson fra november til august! Og så er der altså rigtig meget plads i det store område, hvor man med skiløb mellem træerne får fornemmelsen af at være David Crocket og den første i vildmarken.Kendere anbefaler januar og februar som de bedste skiferiemåneder.Til gengæld skal du også tænke på, at det er den koldeste periode, når du pakker skitøjet.Flere danske rejsearrangører har Whistler på programmet i vinterhalvåret, mens andre som MyPlanet, der er virkelig stærk på rejser til Nordamerika, kan diske op med specialpakkede rejser og gode forslag året rundt.En otte dages skiferie i Whistler koster typisk 1.500 kr. pr. dag i delt dobbeltværelse og inklusive liftkort.

Kinesernes Vancouver

Chinatown markeres med en stor kinesisk port i Vancouvers centrum. Bag den ligger farverige butikker, alskens markeder og kinesiske restauranter, hvor du skal spise dim sum.

De små skåle med retter bæres rundt på en bakke, hvor man vælger, hvad man vil have, og regningen afhænger af, hvor mange skåle man har stående på sit bord.En vandretur rundt i Chinatown bør også omfatte et besøg i Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Alt, hvad der hører sig til i en rigtig kinesisk have, kan du opleve her.Gå med på en guidet tur fra det kinesiske kulturcenter på East Pender Street, hvis du vil vide mere om området bag facaderne.Chinatown begynder dog at føle sig trængt af højhuse, der begrænser dens udvidelse.Det har udklækket kinesiske bydele i forstæder som Richmond og Burnaby, og i førstnævnte skulle du efter sigende finde mange gode kinesiske kokke og virkelig mange moderne kinesiske butikker.

Stor natur midt i byen

Naturen er en stor og nærværende del af Vancouver. For også byparken Stanley Park, er et stort trækplaster på 40.500 kvm., hvor du kan snuppe cyklen rundt mellem kæmpestore douglasgraner og cedertræer, eller besøge det store akvarium i parkens sydøstligste hjørne og nyde odderne lege, se en haj sluge en kødluns eller en spækhugger kysse frivillige på næsen.Udsigten fra Prospect Point Cafe over Lion's Gate Bridge er ubetalelig.Kort over parken fås i informationsboderne, og viser vej til bl.a. Pigen i badedragt - byens pendant til vores egen lille havfrue på Langelinje i København, som man i sin tid fik nej til at kopiere.

Indianernes skønhed

Som mange andre steder i Nordamerika har Vancouver og omegn også en oprindelig indiansk befolkning, hvis smukke arbejder, liv og levned du kan imponeres over på Museum og Antropology med verdens største samling af indianske træskærerarbejder.Endnu længere tilbage i historien kan du komme på Vancouver Museum med Canadas største offentlige samling af genstande, der tegner canadiernes stamtræ helt ned til stenalderen.

Tag op med gondolen

Måske synes du også som de allerfleste andre, at en tur med gondolen til det meget nærliggende bjerg Grouse Mountain er værd at bruge en eftermiddag på.Når først gondolbilletten er betalt, er alt gratis - fra den fantastiske udsigt over byen, når vejret er klart, til skovhuggershow, bjørne og biografen Theatre in the Sky, der bl.a. viser en meget fin film om byen og de oprindelige folk.

Shopping på mange måder

Robson Street er hovedfærdselsåren, når taler falder på shopping, og de omkringliggende gader byder også ind med elegante butikker, restauranter og specialbutikker.Her finder du også alle større canadiske og amerikanske kæde-butikker.

Marked og souvenirbutikker

På Granville Island Public Market midt i byen, hersker der til gengæld markedsstemning med bl.a. kunsthåndværk, der forhandles af ophavsmændene selv.I den oprindelige bydel Gastown ligger gallerier med indiansk kunst side om side med souvenirbutikker med bl.a. totempæle i rejsevenlig størrelse.Er du i bydelen om aftenen, når sulten melder sig, så overvej at lade dig mætte på The Old Spaghetti Factory.

Vejrsikker shopping

Regner det, når du vil shoppe, så opsøg Metrotown i Burnaby over tre blokke og med tre store indkøbscentre, hvor alt er åbent alle dage på nær d. 25.12..Flere indkøb kan gøres i de meget nærliggende Eaton Centre og Metropolis, samt Pacific Centre shoppingmall lige ved Granville Station.