portland
Rejser

USA’s grønneste by | 4 rejsetip til Portland

6. februar 2017
af Christian Harpøth / Nina Ettrup
USA er nødvendigvis ikke lig med store biler og enorme udledninger af CO2. Portland, Oregon er blevet kåret til USA's grønneste by af flere omgange. Få 4 tip til USA’s grønneste by her.

Når man tænker USA, tænker man store biler, store bøffer og enorme udledninger af CO2. Men der findes – heldigvis – også masser af grønne initiativer i det store land, ikke mindst i Portland, Oregon, som flere gange er blevet kåret som USA’s grønneste by.

LÆS OGSÅ: REJSEGUIDE | Magiske Mexico

Portland var allerede grøn pioner tilbage i 70’erne, hvor en sekssporet motorvej blev nedlagt for at skabe plads til en stor park langs floden. I dag kommer 33 procent af byens elektricitet fra alternative energiformer (gennemsnittet i USA er 13 procent), byen har for længst bandlyst plastikposer, og 25 procent af Portlands indbyggere kommer på arbejde på cykel, i offentlig transport eller i delebiler – uhørt mange for USA. Og byen er også med på det grønne beat, når det gælder mad, shopping og oplevelser, så måske var det værd at lægge vejen forbi?

Her får du fire tip til USA’s grønneste by - Portland

1. Lokale råvarer og respekt for, hvad der er i sæson, er i højsædet på rigtig mange restauranter i Portland, som kører efter ‘jord til bord’-princippet. Prøv fx Le Pigeon, som er en af byens bedste restauranter, men stadig har den typisk amerikanske afslappede stemning. Burgeren er legendarisk, men hvis du skal forkæles, har Le Pigeon også både fem- og syvretters menuer.

Se mere på: lepigeon.com

2. Portland er også firstmover, når det gælder økologisk øl og vin. Der findes over 100 bryggerier i byen, flere kører efter økologiske principper, bl.a. Hopworks og Ninkasi, og mange af områdets vingårde er certificeret miljøvenlige.

3. Det er stadig et særsyn at se cyklister i amerikanske storbyer. Men det er let at komme rundt på to hjul i Portland. Byen har mere end 600 kilometer cykelsti, og man kan leje cykler overalt eller snuppe en af de mange bycykler.

4. En grøn tankegang handler også om genbrug. Og Portland bugner af genbrugsbutikker i alle afskygninger – du kan finde både tøj, møbler og boligtilbehør til gode priser. Prøv fx den hippe Rock & Rose, der sælger vintagetøj og hører blandt de lokale favoritter.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/portland-usa-oregon.jpg
Foto: Ian Dagnall Commercial Collection / Alamy
https://imgix.femina.dk/madogbolig/in_news_2017_02_1.jpg

Læs også