Rejser

Tips til velvære-ferie

af Sus Falch 11. januar 2010
Vil du have en afslappende ferie med velvære-behandlinger, så find hoteller, der ligger dejligt i naturen og på god afstand af store seværdigheder, som har det med at fjerne fokus fra afslapningen.

Det er som om behandlingerne og afslapningen forstærkes, når det er naturen, som ligger lige uden for døren og ikke en pulserende storby.For i naturen er der ikke andet at lave end at slappe af og lade blikket vandre ud over brede sandstrande eller havets bølger, eller klæde sig varmt og godt på for at trave sig varm og vindblæst før en god gang tilbundsgående massage.

De bedste kvindetips:

 • Bestil behandlinger i god tidBestil behandlinger hjemmefra i god tid, hvis du vil kunne vælge frit mellem behandlinger og tidspunkter.

 • AldersgrænseFlere af spaafdelingerne har aldersgrænser, så børn/unge skal have en hvis alder, for at kunne deltage.

 • Snup et tilbudMange danske spahoteller har vinter- og forårspakketilbud i januar, februar og marts.

 • Husk at pakkeBadetøj, badesandaler, fritidstøj/egen badekåbe til brug mellem behandlingerne, hvis du ikke vil gå i badekåben, som udleveres, bog, dit ugeblad, suduko el. kryds&tværs, evt. tøj og sko til træning.

 • HandicappedeKan også nyde behandlingerne, når blot tilgængeligheden er tjekket hjemmefra.

 • Bornholmsk spaLæs mere om Hotel Griffens ombygning af poolområdet til Den Bornholmdske Diamant Spa på www.bornholmhotels.dk.

 • RygereFlere af spa-hotellerne har indrettet ryger-lounger, hvor man bl.a. kan købe en go' cigar efter en go' middag.

 • Tag hunden medAdskillige velværehoteller i bl.a. Tyskland har værelser med hundeadgang.

 • HverdagsluksusRejs på hverdage og få endnu mere for pengene. Tjek de enkelte hotellers tilbud eller rejsearrangørernes og flyselskabernes.

 • Lær at lægge make-upEr du en af de mange, som aldrig rigtig når længere end til mascaraen, så overvej at lære at lægge en make-up, der klæ'r dig.

 • Nyd en Hamam Hamam er kendt fra Østen, hvor du varmes igennem i aromatisk dampbad, bliver vasket og masseret, alene eller sammen med en rejsefælle. www.alter-meirhof.de/www.team-benns.dk.

 • Spa for toMange har som Hotel Vejlefjord de dejligste spa- og sansepakker for to personer, der gerne vil forkæles sammen.

 • Ny frisureNogle spasteder som Hof-Thermen på Alter Meierhof i Glücksburg ved Flensborg Fjord gør meget ud af frisøren, så overvej en ny frisure, håranalyse eller andet, som også giver større velvære.

 • På kokkejagtFlere kur- og velværehoteller har så gode kokke, at det har givet Michelin-stjerner som på bl.a. Alter Meierhof og A-ROSA Travemünde, men de fleste forkæler dig med lækker og sund mad.

 • I sidste øjeblik Tilmeld dig rejsearrangørers og hotellers nyhedsbreve for at fås fordelagtige øjeblikstilbud, hvis du kan rejse med kort varsel.

Tæt på og gode priser

Dejligt er det jo også, når ferien ikke trækker alt for store summer ud af budgettet og for mange timer ud af ferieregnskabet, så vi har fundet gode bud på velvære-hoteller, i umiddelbar nærhed af Danmark eller inden for landets grænser.

Skønt mod syd og øst

Tyskland og Sverige danner i fællesskab et helt velvære-bælte af skønne spahoteller rundt omkring Danmark fra svenske Smögens nord for Göteborg i øst, sydover og helt til den nordfrisiske ø Sylt.Fælles for Sverige og Nordtyskland er, at de har meget længere og mere udbyggede kur- og spatraditioner end vi selv.Langs deres kyster mod Danmark ligger hoteller med med udsigt og mange års opsparet karisma, såvel som splinternye og luksuriøse, uden at prisen nødvendigvis bliver det, fordi prisniveauet er lavere i både Sverige og Tyskland.

Svensk overblik

Vil du have et godt overblik over de 9 steder i Sverige, som oven i købet ligger i det sydlige Sverige og endda er medlem af Svenska Spahotell, der er en sammenslutning af landets bedste spa og wellneshoteller, skal du klikke ind på www.meresverige.dk og klikke på SPA-avisen.Så sidder du med overblik over deres placering, mulige rejseveje i form af bl.a. tog, og beskrivelser plus priseksempler fra de 9 hoteller, hvor du for alvor kan komme til at mærke ferien.Spa-pakker med en overnatning, måltider og velværebehandlinger begynder fås godt og vel 900 kr. pr. person i delt dobbeltværelse.Tjek også f.eks. Øresundsbrons tilbud på både spaophold og transport.

Ø med vandterapi

Fra Jylland kommer man nemt til det nordlige Tyskland, hvor kur- og velvære-hotellerne ligger som perler på en snor langs kysterne.Mange af dem kan også nås med færger fra de øvrige landsdele.På den lille nordfrisiske ø Sylt eller Sild, som vi kalder den på dansk, der kan nås fra Rømø efter 45 minutters færgesejlads til godt og vel 50 kr. pr. næse, åbner den tyske hotel-kæde A-ROSA et nyt lækkert spahotel i april.Du kan dog godt bestille allerede nu, eller kigge nærmere på kædens spa-hotel i Travemünde, som har Michelin-stjerne kok og et af Tysklands bedste thalassocentre.Fra Nordsøkystens muligheder ligger der flere tværs over Slesvig-Holsten med bl.a. Columbia Hotels og Resort, samt flere andre, der nemt afdækkes på www.sh-tourismus.de, til den tyske Østersøkysts muligheder byder sig til.

Forkælelse ved Østersøen

P.g.a. færgeforbindelsen Gedser-Rostock, og muligheden for kør-selv-ferie, er der velværepakker at finde hos såvel Scandlines som FDM-travel DTF Travel og Team Benns.Bare 15 min. kørsel fra færgelejet i Rostock kan du lade dig forkæle på det femstjernede Hotel Neptun der bl.a. har ryger-lounge.I det smukke område Mecklenburgische Seenplatte og Mecklenburgische Schweiz ligger også et par gode bud.Det ene er Radisson BLU Resort Schloss Fleesensee, som også er interessant for golfspillere, og Schlosshotel Schorssow. Der er mange muligheder i det nordlige Tyskland, som du også kan komme på sporet af via temaer på www.tyskland.travel.

Med fly til Tallinn

Er du frisk på en kort rejse til Estlands hyggelige hovedstad Tallinn, kan du få både flyrejse fra København, ophold og behandlinger til virkelig gode priser.Team Benns har det nye spahotel Tallink Spa and Conference Hotel ikke langt fra den gamle bydel på programmet. Og p.g.a. timelønnen i Estland er priserne på behandlinger væsentligt lavere end i mange andre lande.Se også Tallinns turistinformation.

Tag et smut til Island

25 minutters kørsel fra den islandske hovedstad Reykjavik, der i sig selv er spækket med opvarmede udendørs svømmebassiner og kurbade, ligger den verdenskendte Blå lagune, hvor du både kan bo og vælte dig i velværebehandlinger.Mulighederne bredes ud på bl.a. Icelandair, www.icelandair.dk, Hekla Travel og Iceland Express.

Lige i nærheden

Herhjemme kan de danske kur- og spa-hoteller så sandelig også være med, og så behøver du ikke rejse langt, for de har efterhånden bredt sig over hele landet.

Find flere rejseguider her

Find dem på www.visitdenmark.dk, hvor du også kan læse mere om kvalitetsmærkeordningen Wellness Denmark, der bl.a. har til formål at sikre dig rene wellness-områder og professionelle behandlere. Du kan også finde aktuelle tilbud fra de knap 30 kur- og velværesteder, der er repræsenteret i oversigten.