https://imgix.femina.dk/media/7bec411c9c85428c8eaba76c3c15a449.jpg
Rejser

Tips til din første tur på ski

15. februar 2012
af Jesper Møller
Foto: Jesper Møller
Det er ikke for sent til en skitur her, inden sæsonen slutter. Heller ikke selv om du er novice. Læs med her, hvor FEMINAs skiekspert giver dig her en lang række tips og ideer til dine første spæde skridt ud i den store (h)vide verden.


Start småt.
Der er ingen grund til at spendere tusindvis af kroner på en uges skiferie, hvis det nu viser sig, at du slet ikke er til skiløb. En forlænget weekend er et godt bud på din debut som skiløber.

Bliv i Skandinavien.
Sverige og Norge er udmærkede steder for begyndere og letøvede. Her er terrænet nemlig generelt knap så stejlt og udfordrende som i Alperne. Tilmed er afstanden fra Danmark ikke så lang, hvilket gør det hurtigere at køre selv.

Planlæg rejsen.
Hos skirejsebureauerne kan du købe en færdigpakket rejse, hvilket ofte er en god idé, hvis man skal af sted i en hel uge. Nøjes du i første omgang med en forlænget weekend, kan du hos mange skirejsebureauer leje en hytte eller booke et hotelværelse og så selv stå for transporten. En anden mulighed er at klare det hele selv ved at gå på nettet og google for eksempel "skihytte Sverige", hvorefter der vil dukke halvanden million links op.

Pas på dig selv.
Husk at strække læg og lår ud hver eftermiddag efter endt skiløb.

Tag ikke unødvendige risici.
Don't show off foran vennerne.

Sørg for, at dine bindinger i orden.
Mange kommer til skade, hvis deres bindinger ikke udløses ved styrt. Derfor er det ekstremt vigtigt lige at tjekke, at dine bindinger udløses uden problemer.

Lær at stå på ski af en uddannet skilærer.
Lad være med at lære af familie og venner. En uddannet skilærer er alle pengene værd.

Se stort på skimoden.
Koncentrer dig i stedet om at lære at stå på ski. Men husk svedtransporterende undertøj, ski- eller solbriller samt hue eller pandebånd.

Spis meget.
Spis masser af de forbudte kulhydrater såsom pasta, ris og brød. Du bruger så meget energi på skiferien, at det er nødvendigt løbende at få depoterne op.

Tag hensyn til børnene.
Husk, de skal klædes gode på, have hjelm på, sendes (alene) i skiskole og roses og opmuntres.

Nyd det!
Vær indstillet på, at man som begynder ligger mere ned, end man står op. Tag det med et smil og glæd dig over de fremskridt, du gør.

Relevante links

Obertauern

Zell am Ziller

https://imgix.femina.dk/legacy/media/5d55d4b5b7444a7b964461185862f40b.jpg

Læs også