https://imgix.femina.dk/media/dc86505c44f34063988ef84bef367e80.jpg
Rejser

Ta´ til Berlin

16. juni 2009
af Susanne Gustafsson
Berlin er en grøn by med masser af brede gader og pladser,stort udvalg af kulturelle arrangementer og på trods af byens geografiske kæmpestørrelse, føles den aldrig klaustrofobisk.

SE OG SHOP
Jeg bor på hotel NH Berlin-Kurfürstendamm, som ligger i det gamle Vestberlin i Grolmanstrasse, en stille sidegade til Kurfürstendamm, som kan opfylde de fleste shoppingbehov, når det gælder de kendte mærker lige fra svenske COS og spanske Zara og Mango til italienske Prada og Armani.

TIL DEN SØDE TAND
Er du til det søde, eller vil du have lidt lækkert med hjem, skal du stikke hovedet indenfor hos Leysieff er på Kurfürstendamm, for her kan du købe de lækreste hjemmelavede honningkager, småkager og chokolader i den fi - neste indpakning.

Chokoladebutik på Kurfürstendamm

Chokolade- og kagebutik på Kurfürstendamm

SKÆVE BUTIKKER
De mere specielle butikker finder du i det gamle Østberlin i området omkring Hackescher Markt og Oranienburger Strasse og op i Prenzauer Berg-området med de mange grønne pladser og fredelige gader. Er du til sjove og funktionelle og absolut Berlin- tasker, skal du kigge indenfor hos Tausche på Helmholtzplatz.
Her sælges fem-seks forskellige grundmodeller, hvortil du kan vælge mellem et hav af forskellige taskeflapper, som lynes af og på efter humør. Jeg lurede svært på labtop-modellen, som kan suppleres med armeret indsats, men nøjedes med en lille en med to forskellige flapper.
På samme plads er det værd at slubre en kop kaffe midt på dagen eller et glas senere på en af cafeerne, f.eks. Wohnzimmer eller Frida Kahlo.

Det er nemt at blive fristet

Fristelser er der nok af i Die Hackeschen Höfe.

PÅ BAR
Berlin er en levende by 24 timer i døgnet, så der er tilbud nok, hvis dagen skal rundes passende af med en cocktail før eller efter maden.
På Karl Marx Allee ligger f.eks. den super trendy og enkelt indrettede CSA Bar, og vil du flyde ud i små 60'er-inspirerede organiske former i hvid plast er Rosa Cocktailbar på Spreewaldsplatz ikke det ringeste sted at få sin mojito.

Den sidste rest af Berlinmuren

Den sidste rest af Berlin-muren.

Læs også