https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/2e7dcf5f76304298bfcec33fecd26d97.jpg
Rejser

Spis på La Fromagerie

4. december 2009
af Henrik Kerrn-Jespersen / Foto: Jacob Termansen
Der er rift om de få pladser i La Fromageries café og frokostrestaurant. Køkkenet forener franske og italienske traditioner med et moderne engelsk køkken, råvarerne er i top, og ostene fås ikke bedre andre steder i London. Prøv selv køkkenet efter derhjemme.

Der er rift om de få pladser i La Fromageries café og frokostrestaurant. Køkkenet forener franske og italienske traditioner med et moderne engelsk køkken, råvarerne er i top, og ostene fås ikke bedre andre steder i London. Prøv selv køkkenet efter derhjemme.

»La Fromagerie præsenterer mad og livsstil, som definerer vores tid.« Ordene er hentet i den britiske avis Evening Standard, og selvom der ikke er noget glamourøst over en frokost eller en gang eftermiddagste ved de simple borde og bænke i butikkens café, er La Fromagerie inden for de seneste år blevet de lokale Londoners velbevarede hemmelighed. Kunderne er parate til at vente længe på et bord til frokost, for der tages ikke imod reservationer, og siden Mark Bolland skrev sin rosende artikel og brugte ordene »the coolest thing in town«, er gæsterne begyndt at komme valfartende til Moxon Street i tætte stimer. Så mød op tidligt for at få et bord.

»Hvad vil I?,« spørger Patricia Michelson, da vi forsøger at lokke en håndfuld af køkkenets opskrifter ud af hende. Men det lader sig ikke sådan bare lige gøre. Og slet ikke i juletravlheden, hvor det vrimler med mennesker, og hun har travlt med at pakke kasser med brød og ost, der skal over til det årlige julemarked ved Covent Garden i den anden ende af Londons centrum.
Patricia Michelson har selv udgivet et par kogebøger, og hun gemmer på køkkenets opskrifter som små ufødte skatte, der venter på at skulle nedfældes på papir. Men hun deler alligevel ud af sine idéer til glæde for mad & Boligs læsere, så lyt til opfordringen og byd venner og familie på en af retterne som alternativ til det danske decemberkøkken.

Prøv cafeens lækkerier
Vi anbefaler: Restaurantens carpaccio af luftørret italiensk Malenca-kød (minder om bresaola) med rucola, trøffelolie og høvlet pecorino. Prøv også den gode lakseterrine, salatbordet der skifter alt efter årstiden, en tallerken med et udvalg af butikkens oste (selvfølgelig) og en af caféens hjemmebagte kager, som serveres efter frokost. Især tærten med svesker i armagnac og ristede mandler - eller den gode pæretærte.
Prisniveau: Dyrt - regn med 18-20 pund for to retter uden drikkevarer.

Læs mere om La Fromagerie

Opskrifter fra La Fromageries køkken:

Salat med græskar, svampe og pecorino

Lakseterrine

Pæretærte med mandelcreme

Læs også