https://imgix.femina.dk/media/ff7379ecaa7f430f9fdc36c0b88ec787.jpg
Rejser

Singapore - mere værd end en mellem-landing

30. april 2011
af Dorte Mosbæk
Foto: Axel Ørndrup og PR
Singapore har ry for at være alt for ren og kedelig. Men faktisk er der masser af muligheder, især hvis du er sulten efter spa, shopping, underholdning og en hurtig bid af både Indien, Kina og Malaysia

Singapore får mange til at tænke på en business-by eller blot en transit til resten af det meget mere autentiske og kulturelt udfordrende Asien. Men selv om den velfungerende lufthavn ganske vist har fået adskillige hæderspriser, er det ikke grund nok til kun at blive dér.

Værd at vide

• Mange flyselskaber flyver til Singapore, og man kan være heldig at få billetter til omkring 4.000 kr. t/r med én mellemlanding.

• Singapore ligger tæt ved ækvator, og det er omkring 30 grader året rundt. Til gengæld varierer mængden af regn, så det er svært at undvære en paraply.

• Under kinesisk nytår, som finder sted i januar/februar, lukker byen næsten helt ned i flere dage.

• De fleste lokale taler "singlish", en afart af engelsk. Regeringen har i årevis ført kampagner for at få folk til at tale engelsk, men det er primært slået igennem hos de veluddannede. Skilte står derfor ofte på tre sprog.

• Taxa og metro er billigt, og hvis man spiser fra madboder, er det også meget billigt. Der er ikke meget at spare på tøj og sko, men til gengæld får man et lille momsbeløb refunderet i lufthavnen. Forsøg med: "Is this your best price?" - selv i velrenommerede butikker, og måske er du heldig, at de på grund af "helt særlige omstændigheder" kan give dig rabat.

Rundt i hele byen
For rigtigt at opleve Singapore skal du både se og smage, og du skal ud i de enkelte kvarterer. Alt for mange turister opholder sig kun omkring shoppingkvarteret Orchard Road, og det på trods af, at byens metro fungerer upåklageligt, og at stationerne er spredt ud over hele byen, hvilket gør det nemt at komme rundt til de forskellige bydele. Og hvis du farer vild, så kig blot rundt på de andre passagerer, så vil du hurtigt se, om du har retning mod Chinatown eller Little India.

Ingen skjulte skatte
Spørger man de lokale, mener de selv, at Singapores største attraktion er shoppinggaden Orchard Road eller det gigantiske nyåbnede kasino-resort tæt ved havnen. Med disse svar står det klart, at der ikke ligefrem ligger et historisk monument a la Taj Mahal skjult omkring det næste gadehjørne. Omvendt skaber det jo et dejligt frirum blottet for dårlig samvittighed, når man kan nøjes med bare at drive rundt i de forskellige etniske kvarterer, shoppe i storcentre på størrelse med danske provinsbyer eller spise sig gennem det varierede køkken.

Gå under jorden
Området omkring shoppinggaden Orchard Road minder lidt om 5th Avenue i New York, men det er ikke helt så crowded, og flagskibsbutikkerne er erstattet af storcentre. 30 graders varme kombineret med den særdeles fugtige luft, der hærger byen året rundt, får tøjet til at klæbe til kroppen. Men mirakelkuren findes under jorden, hvor en luftafkølet parallel-verden i flere etager åbenbarer sig. Her er butikker, kæderestauranter, skønhedssaloner og isbarer forbundet via flere hundrede meter lange gange. Det hele hænger selvfølgelig sammen med metrostationerne.

Her kan du spise
På gadeniveau:
De lokale spiser ofte i de såkaldte food courts/hawker centres - en gruppe samlede madboder, hvor man peger på et billede med det, man vil have, og herefter spiser det ved et havemøbelsæt i plastik. Det kan være svært at gennemskue, hvad retterne indeholder - til gengæld er det ofte meget billigt (mellem ti og 30 danske kroner).
Gourmet: Da byen i visse områder består af højhuse, er det oplagt at kombinere en kvalitetsrestaurant med en kvalitetsudsigt. På hotellet Pan Pacific Marina Square ligger den eksklusive kantonesiske restaurant Hai Tien Lo på 37. etage. Prisniveau: Dyrt, panpacific.com
Specialiteter: Intet besøg i Singapore uden en omgang "chili crab". De friske krabber er en stor specialitet, og du kan for eksempel prøve dem på restauranten No Signboard Seafood på Esplanaden. Prisniveau: 250 kr. pr. person inklusive drikkevarer og tilbehør, nosignboardseafood. com

Læs også