Shop løs fra Paris til Dubai
Rejser

Shop løs fra Paris til Dubai

27. oktober 2008
Af Redaktionen, Foto: Kristina Korsholm, ALL OVER, Jonas Gustavsson, Colourbox, Getty Images,
Hvor går modens egne folk hen, når de skal gøre et godt køb – og oven i købet få en oplevelse ud af det? Vi spurgte fire danske kvinder, der har hele kloden som indkøbssted.

En dansker i New York

Kristina Korsholm har en stor kærlighed New York. Hun har endda lavet en bog NYC - head over (high) heals - hvor hun afslører sine bedste newyorker-adresser. - Jeg elsker New York for alle dens muligheder, forskellige mennesker og indtryk! Du kan blive underholdt 24 timer i døgnet, alle ugens dage. Især udsalgstiden er en sød tid, og når man handler i varemagasinet Barney's, er det som at være i Fashion Nirvana. INAs vintageforretninger, der ligger forskellige steder på Manhattan, er også en favorit, fortæller hun. INA fører bl.a. modellers aflagte garderober og har solgt tøj, som stylisten Patricia Fields havde givet veninderne på i filmen Sex and the City.


Dubai

Fra Hong Kong til Dubai

Camilla Skovgaard designer kjoler og sko og har eget skomærke. Hendes seneste metropol er Hong Kong. The Landmark i det centrale Hong Kong er ifølge Camilla Skovgaard et godt sted at shoppe. - Superbrands får man overalt, men her er det hele lækkert præsenteret. I Pedder på Pedder Street har de desuden de bedste mærker med sko, tasker og special designs, siger Camilla Skovgaard. I Dubai fører Mall of the Emirates både mærker som Cavalli, Missoni og YSL samt outlets. Byens hippeste mærke er dog S*uce, der mikser arabisk og vestlig kultur. Vil man have en billig pels, er det bedste område omkring Nasser Square.

LÆS OGSÅ: Rejseguide | New York


Selfridges, London

Overvældende London

Som filmdokumentarist i Asien og accessoriesdesigner under navnet Tina Sparkle er Martina Betz konstant på rejsende fod. - London kan virke meget overvældende som indkøbsby. Jeg elsker at gå igennem Selfridges. Stedet føles som et museum med alt det smukke tøj, som jeg dog kun har råd til at købe på udsalg. Om søndagen tager jeg til Petticoat Lane-markedet på Middlesex Street for at købe fast fashion til en brøkdel af butikspriserne. Min favorit blandt britiske designere er Matthew Williamson. Han har en smuk butik med tropisk interiør. Stella McCartney ligger lige ved siden af, og jeg er også fan af KJ's Laundry, fortæller Martina Betz.


Montaigne Market, et af Anne Line Hansens
favoritsteder.

Paris for skoelskere

Anne Line Hansen har været executive retaildirektør hos Chanel, administrerende direktør hos Armani og øverste chef for Roger Vivier i Paris. Hendes foretrukne forretning er Lobato. En skofanatikers drøm med sko fra Balenciaga, Pierre Hardy og Marc Jacobs. Anne Line Hansens foretrukne sko og accessories kommer dog fra hendes tidligere arbejdsplads Roger Vivier. - Designeren bag mærket, Bruno Frisoni, er det største talent inden for sko, tasker og bælter. Fra at være helt ukendt, da det blev relanceret for nogle år siden, er Vivier nu et af de hippeste luksusbrands, fortæller Anneline Hansen.

Læs også