https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/3c37a1898d30403d982b4737b054cdae.jpg
På nordsiden af Samos er der småt med turister, for strandene er fyldt med bløde rullesten og ikke sand.
Rejser

Samos - på den anden side

3. marts 2009
af Rie Duun / Foto: Hanne Hauerslev og Dreamsti
Øens fredelige og maleriske nordside er oplagt til aktiv turisme og her findes godt gemte gourmetoplevelser.

På den klassiske ferieø Samos når de fleste kun frem til badestrandene på øens sydlige og østlige kyster. Men øens maleriske nordside har smukke naturoplevelser og godt gemte gourmetoplevelser.

Den barske natur på Samos' nordside er oplagt til aktiv turisme, og lokker bjergskråninger og bølger, er der en dansk arrangør på stedet. Jens Aagaard har i en årrække drevet Samos Sport & Adventure og arrangerer det hele for dem, der vil prøve kræfter med de udfordringer, naturen byder på, eller bare have en spændende vandretur i naturreservatet vest for Karlovassi, som er Samos' lille og hyggelige universitetsby.

REJSETIPS

Samos Sport & Adventure
www.samosadventure.dk

Villa Eva, Agios Nikolaos,
Kontakeika, 83200 Karlovassi
+30 22730 30020
www.villaeva-samos.gr

Info om Samos - naturen, billeje, hoteller, restauranter etc. kan
du få på www.samosin.gr

Villa Eva ejes af Stelios Karabetsos, som har overtaget den pragtfuldt beliggende lille pension fra sine forældre. Den abrikosfarvede og blå villa klamrer sig til den stejle klippekyst 8 km fra Karlovassi. Herude er der småt med turister, for strandene er fyldt med bløde rullesten og ikke med sand. Til gengæld byder kyststrækningen på naturoplevelser for den, der vil vandre, cykle, sejle i kajak eller blot meditere under et skyggefuldt oliventræ som øens antikke berømthed Pythagoras, hvis læresætninger stadig er børnelærdom i matematik.

Frugt og fisk

Bor man i Villa Eva, er butikker og selskab noget, man kan vælge at opsøge, og savner man fornødenheder, kører Stelios til byen hver formiddag og henter gerne varer med. Overtaler man ham, vil han gerne lave et af sine vegetariske måltider til gæsterne, men ellers er morgenmaden med masser af frugt og nybagt brød, græsk yoghurt og mysli rigeligt til at holde de fleste i live til ud på aftenen. Gnaver sulten, er der bare 10 minutter langs stranden eller ad en lille grusvej til en af nordøens rigtig gode fiskerestauranter, Taverna Psaredes, i det nærliggende Agios Nikolaos. Her hænger dagens fangst af blæksprutter og venter på frokostgæsterne, og der er altid frisk fisk på menuen.

LÆS OM YOGAFERIE PÅ SAMOS
SE FLERE BILLEDER FRA SAMOS

2 GODE SPISESTEDER

Taverna Psaredes i nærliggende Agios Nikolaos. Charmerende og meget benyttet af lokale, så der skal bestilles bord i weekenden og på helligdage. Frisk fisk og traditionelt grønsagskøkken i topklasse. Tlf. +30 22730 32489

Taverna Lukas i den lille bjergby Manolates er en udflugt værd. Her serveres græsk landkøkken af den hjemmelavede slags med vin fra egen vingård. Udsigten er betagende, for tavernaen hænger bogstavelig talt som en hylde på bjergskråningen mod havet. Tlf. +30 22730 37202

Læs også