https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/article/book-med-airbnb-1024x719.jpg
Rejser

REJSETIP | Dette skal du vide før du booker gennem Airbnb

26. august 2015
af Where2go.dk
Der er visse ting, du skal være opmærksom på, før du lejer en bolig gennem Airbnb - vi guider dig igennem de værste fælder.

Airbnb er en webside, hvor du kan leje boliger igennem private personer, når du skal på rejse. Det er ofte billigere end at bo på hotel, og du kommer helt tæt på lokalbefolkningen, fordi du bor side om side med udlejer i deres bolig, eller bor der alene, men stadig i deres nærmiljø.

Fordelene er mange, men der findes også ulemper og ting, du skal være særlig opmærksom på, hvis du vil leje igennem Airbnb.

Vi guider dig igennem de værste fælder lige her.

FØR DU BOOKER

Skal du på ferie og overvejer du at leje din bolig igennem Airbnb, er det en god idé at lave lidt research på udlejer, før du lejer.

1. Udlejers historie

Du skal kigge på udlejers historie. Udlejere på Airbnb er meget afhængige af de anmeldelser, de har fået, og dem skal du tjekke igennem. Og du skal ikke bare læse dem, du skal også være kritisk. Støder du på anmeldelser eller sætninger, som du undrer dig over eller ikke bryder dig om, så skal du kontakte udlejer for at få mere information eller simpelthen vender din opmærksomhed mod en anden bolig.

2. Snak med udlejer

Det kan være en god idé at snakke med udlejer, før du booker boligen. På den måde kan I snakke om tidspunkt og nøgler, samtidig med at du får en god fornemmelse for udlejer. Den samme fornemmelse får du ikke via mail eller sms.

3. Du får, hvad du betaler for

Er boligen billig, eller er den lidt for billig? En billig bolig er naturligvis godt, men lejer en person sin bolig ud meget billigere end alle andre, så skal du overveje, om der stikker noget under. Visse priser er nemlig for gode til at være sande.

4. Kontakt tidligere gæster

Er du i tvivl om boligen, så kan du kontakte tidligere gæster for at få en afklaring. Du kan søge efter dem på Facebook og kontakte dem, eller du kan spørge udlejer efter referencer.

5. Overdrivelse kan forekomme

Overdrivelse kan forekomme i beskrivelserne af boligen og her er det særligt området, hvor boligen er placeret, du skal være opmærksom på. Når udlejer skriver, at boligen ligger centralt og tæt på noget bestemt, skal du tjekke og afsøge ekstra viden om området ved at søge på gadens navn, kigge på kort og læse om området andre steder på nettet.

MEN der er naturligvis heller ingen grund til at kamme over af forsigtighed og bruge for meget energi på research. Bekymringer kan jo tage rejseglæden fra enhver, men lidt omtanke og sund fornuft kan ikke skade.

LÆS OGSÅ: #FollowMeTo | Se de utrolige rejsebilleder #FollowMeTo | Se de utrolige rejsebilleder

https://imgix.femina.dk/madogbolig/10.4898703j.jpg

AOP

LÆS OGSÅ: Pakkeguide: Pak kufferten rigtigt når du rejser

UNDER DIT OPHOLD

Sker det uheldige, at der opstår en skidt eller direkte ubehagelig situation under dit ophold i en bolig, du har lejet igennem Airbnb, så er der flere muligheder for at løse det på en fornuftig måde.

1. Skal du pakke sammen før tid?

Bliver du bedt om at forlade boligen før tid, så gælder det om at holde hovedet koldt og være høflig overfor udlejer. Du får ikke noget ud af at blive sur, men tag en snak om, hvorfor du skal ud.

Der kan være flere grunde til, at du bliver bedt om at forlade stedet. Har du ikke opført dig ordentligt og overtrådt deres regler eller grænser, så er du selv uden om det. Men du kan også være en god og rar lejer, som har været så uheldig at leje fra personer, der ikke har styr på deres ting. Er det tilfældet, så acceptere at du skal ud, for hvem har lyst til at blive hos folk, der ikke har styr på tingene?

2. Problemer mellem dig og udlejer

Opstår der problemer under dit ophold, som du ikke kan løse med udlejer, så kan du prøve at kontakte Airbnb, som kan vejlede dig. Søg efter deres kontaktinformationer på nettet, og skriv dem også ned før din afrejse, så har du dem på dig.

3. Last minute aflysning

Det sker ind imellem, at en reservation bliver aflyst kort før, du skulle være ”flyttet ind” og det må du altså tage i stiv arm. Har du allerede betalt forud, så kan det tage lidt tid, før pengene bliver ført tilbage til dig. Derfor skal du altid have ekstra penge i baghånden, som du kan bruge på en ny booking eller et hotel.

4. Ubehagelige situationer

Bryder du dig ikke om din bolig eller opstår der en ubehagelig situation, så kan du altid bestille en ny bolig og flytte. Det er bedre end at ødelægge ferien på én dum oplevelse, og det nye sted vil sikkert leve op til alle dine forventninger, for heldigvis har de fleste gode opleveler med Airbnb.

Vælger du bolig igennem Airbnb, så skal du være bevidst om og acceptere, at du ikke kan vide dig sikker på, hvad du kommer ud til. Det kan være den bedste oplevelse nogensinde, men du kan også være uheldig.

Det er en chance, men sådan er det også langt hen ad vejen med hoteller, hostels og andre overnatningsmuligheder.

Kilde:where2go.dk

Læs også