Rejser til Paris
Rejser

Rejseguide til Paris

15. februar 2013
af Christina Holdgaard (redigeret af Redaktionen) Foto: Christina Holdgaard, Colourbox og Thinkstock.com
Tag på en storbyferie til Paris og oplev én af Paris’ seværdigheder, bydelen Montorgeuil. Her er overvældende markeder, gourmetrestauranter, spektakulær kagekunst og masser af delikatesser.

Enhver Paris guide bør inkludere Montorgeuil, ét af Paris' mest autentiske kvarterer med landsbystemning, skæve husfacader og international coolness. Her har du rig mulighed for at smage på helt særegne specialiteter og købe lidt fristelser med hjem fra en kulinarisk højborg i Paris.

Markeder og caféer

En af Paris seværdigheder er at tage på marked sammen med de lokale. Søndag står folk i kø med kurven over armen ved markedets mange boder for at købe grønsager, frugt, friske krydderurter og blomsterbuketter. Torsdag aften er stemningen anderledes løssluppen og festpræget, når cafeerne er tæt pakket med folk, som spiser eller nyder et glas.

Montorgeuil er også det helt perfekte sted at hænge ud med en stram espresso på én af kvarterets mange cafeer. På den populære parisercafé er Drôle d'endroit pour une Rencontre kan du sippe cocktails og sætte tænderne i Paris' bedste burger på terrassen under caféens gule markise.

En anden af kvarterets seværdigheder og feterede cafeer er den sagnomspundne Café Noir i rue Montmartre. Her er der dømt rock'n'roll og lyserøde neonrør i en altid lystig og uhøjtidelig stemning.

Restauranter

Nyd en tallerken snegle i safran, friske frølår eller en gratineret løgsuppe i Paris' famøse resturant L'escargot Montorgeuil, som med sine smukke, skakternede gulve, dekorative træudskæringer og overdådige empirelysekroner, hører til Paris seværdigheder. Den var stamrestaurant for Charlie Chaplin, Picasso, Salvador Dali og den franske forfatter Marcel Proust.

Vil du prøve noget ufransk, så læg vejen forbi Rice & Fish i en sidegade til rue Montorgeuil og prøv en utraditionel, californisk version af det japanske køkken. Stedets misosuppe, hvidkålssalat og cheesecake med grøn thé er himmelsk og regningen fornuftig.

Overdækkede butiksarkader

Glem ikke at ose i Paris i kvarterets stemningsfulde, gamle, overdækkede butiksarkader under din storbyferie Paris. Le Passage du Grand Cerf er én af de absolut smukkeste, og her finder du butikker med design, smykker og trendy vintagebriller. La Drogerie er for kreative gør det selv-folk og fyldt med garn, perler, bånd, similisten og fjer i alle farver og størrelser.

Hos engrosforhandleren G. Detou i rue Tiquetonne finder du chokoladepastiller, tørret frugt og pistacienødder i fine stabler, vaniljestænger fra Tahiti, lakridspulver og accessories til at dekorere kagen med. Hos den nærliggende La Bovida kan du supplere med køkkengrej, bl.a. fra Le Creuset, som findes i ethvert hjem i Paris.

Paris' bedste kage

Til andre af Paris seværdigheder hører Stohrer i rue Montorgeuil. Prøv den aflange gærdejskage med chokoladecreme og -glasur Éclair au chocolat, der blev kåret som den bedste kage i Paris sidste år.

Gå ikke glip af Stohrer's baba au rhum, en svampet brioche dyppet i rom og sukkerlage med flødeskum og friske bær til pynt - lavet efter original opskrift fra den polske hofbager Stohrer.

Også Le Comptoir de la Gastronomie har bevaret fortidens charme. Her finder du alt i kategorierne foie gras, røget laks, terriner, lufttørrede skinker, trøfler og udsøgte vine og champagner, eller du kan tage en timeout og spise i den tilstødende restaurant af samme navn.

Klik igennem galleriet til vores Paris guide herunder og få masser af tips til din storbyferie!

Stemningsbilleder fra Paris Montorgeuil

Læs også