rejseguide-dubai
Rejser

REJSEGUIDE | Luksus i ørkensandet i Dubai

6. marts 2017
af Elsebeth Mouritzen
Mystik og modernisme mødes i Dubai med det 21. århundredes himmelstræbende arkitektur omringet af luksushoteller, stribevis af palmer, lange strande, turkisblåt hav, souks og verdens største shoppingmalls. Det har gjort emiratet til et evigt solbeskinnet alternativ til vinterhalvårets getaway.

Rejseguide til Dubai

Her skal du shoppe

Indendørs luksus
Dubai Mall er verdens største med 1.200 butikker med alt fra designerluksus til lavpriskæder, skoafdelingen Level Shoe District med verdens førende mærker, en skøjtebane og et 24 meter højt vandfald. Mall of the Emirates, har ‘kun’ 520 butikker, men til gengæld den berømte indendørs skibakke. Souk Madinat Jumeirah ligger mellem hotellerne Mina A’Salam og Al Qasr, men er åben for alle, og sælger primært orientalske luksussouvenirs og enkelte vestlige mærkevarer fra små butikker i mellemøstlig arkitektur. City Walk er et mindre shopping-center med selvstændige butikker, bl.a. Joseph, Karl Lagerfeld, Missoni, Carven og Ralph Lauren.

På lokal maner
Gold Souk, Spice Souk og Textile Souk er faste markeder i Deira og Bur Dubai på hver side af floden, hvor der pruttes om priserne, også i de pænere butikker, men især i sidegadernes indiske stande med tørklæder, tæpper, kaftaner og hippie-skjorter. Slut af på Creekside Café med friskpresset juice ved indgangen til Textile Souk.
Creekside, Bur Dubai.
www.creeksidedubai.me

Containerchik
Restauranter og cafeer er stadig i overtal på den 1,2 kilometer lange strækning med ensartede farverige containere, som udgør Boxpark, men der kommer stadig nye vestlige mode- og livsstilsbutikker til, bl.a. Marimekko og Rundholz, i dette populære villaområde.
Boxpark, Al Wasl Road.
www.boxpark.ae

Cool koncept
De to franske tilflyttere bag konceptbutikken Comptoir 102 ønskede at lave et ‘lige rundt om hjørnet’-sted, som de var vant til fra Paris, så der er en lille helsecafé, hvor man kan få lette retter og hænge ud med kaffe og te, men ellers er Comptoir 102 primært trendy designermøbler og interiørting samt bohemechik modetøj.
Comptoir 102, Jumeirah Beach Road 102.
www.comptoir102.com

https://imgix.femina.dk/madogbolig/rejseguide-dubai-1_3.jpg
Comptoir 102 og Level Shoe District. Foto: Elsebeth Mouritzen, PR, AOP og Getty Images

Her skal du bo

Modepalads
Donatella Versace har designet interiør i det pompøse Palazzo Versace og ladet modehusets signaturmønstre fra tørklæderne gå igen i lobbyens mosaikgulv samt pyntet væggene med originale modeskitser. De 215 værelser og suiter er holdt i pastelfarvet italiensk-romantisk klassicisme, morgenmadsrestauranten Giardino har samme palmemønster som Jennifer Lopez’ famøse Grammy-kjole, mens gourmetrestauranten Enigma skifter look hver tredje måned efter gæstekokkens madstil.
Palazzo Versace, Al Jaddaf.
www.palazzoversace.ae

Palmesus
One&Only The Palm ligger på yderste spids af det kunstige rev, der buer som en glorie uden om Palmen. Det betegnes som ‘et intimt resort’ med 64 værelser, 26 suiter og fire private villaer i strandkanten, indrettet i maurisk-andalusisk stil med snert af europæisk stringens og kølige farver. Resortets kulinariske trækplastre er restauranterne Stay og Zest med stjernekokken Yannick Alléno, og den skønhedsmæssige er Guerlain-spaen.
One&Only The Palm.
www.oneandonlyresorts.com

Strandvilla
Dubai Marine Beach Resort er bygget op omkring 44 funkisagtige, hvide dobbeltvillaer i en frodig have med vandfald og tropiske planter. Det ligger i det eftertragtede Jumeirah-kvarter med egen strand og tæt på lokalt butiks- og caféliv, men hotellet byder også selv på adskillige restau-ranter og natklubber samt spa og pools.
Dubai Marine Beach Resort, Jumeirah Beach Road.
www.dxbmarine.com

https://imgix.femina.dk/madogbolig/rejseguide-dubai-2_2.jpg
Dubai Marine Beach Resort, Palazzo Versace og One & Only The Palm. Foto: Elsebeth Mouritzen, PR, AOP og Getty Images

Her skal du spise

Moderne arabisk
Qbara løfter den arabiskinspirerede mad op i en anden liga med afsæt i det traditionelle mellemøstlige køkken fortolket i overraskende middelhavsretter, som opleves bedst i restaurantens niretters tastingmenu. Lige så imponerende er omgivelserne, skabt af Noriyoshi Muramatsu fra det Tokyo-baserede Studio Glitt, hvor man sidder i et stort New York-agtigt lokale med moderne beats i højttalerne.
Qbara, Al Razi St.
www.qbara.ae

Peru på menuen
Gourmetrestauranten Coya har lagt sig i en solid førerposition i det fremadstormende peruvianske køkken. Den serverer en moderne fortolkning af den sydamerikanske madkultur fra tre åbne køkkener, Ceviche Counter med alt råt fra havet, Brassa Counter med trækulsgrill og The Terra-ce, som tager sig af alt det andet, efter man selvfølgelig har rundet Pisco Lounge, der laver skræddersyede cocktails på basis af den populære peruvianske brandy.
Coya, Four Seasons Restaurant Village, Jumeirah Road.
www.coyarestaurant.com

Høj te
Det tager lige præcis et minut at skyde til vejrs i elevatoren fra lobbyen på Burj Khalifa til At.mosphere på 122. etage, hvor de har byens mest elegante panorama-kig over byens skyline, enten til frokost, drinks eller middag. Meget populær er deres high tea kl. 15-18 med kunstfærdige sandwiches, wagyu burgere, scones, quiche og kager – selvfølgelig med ægte guld på – i miniatureudgaver.
At.mosphere, Burj Khalifa.
www.atmosphereburjkhalifa.com

Rejseguide Dubai - Coya, Qbara og At.mosphere
Coya, Qbara og At.mosphere. Foto: Elsebeth Mouritzen, PR, AOP og Getty Images

Økocafé
The Lime Tree Café kunne ligge i enhver vestlig storby, og her har den faktisk tre locations, så populær er konceptet med brunch, frokost og eftermiddagste på den økologiske, granolaagtige måde, hvor alt er sundt, velsmagende og håndlavet, serveret i rustikke cafeteriaomgivelser.
The Lime Tree Café, Jumeirah Beach Road ved moskeen
www.thelimetreecafe.com

Hyggemad
Tom & Serg er hhv. australier og spanier, som er rykket med kunstpionererne ud til Al Quoz-kvarteret med en dagcafé i rå, industrielle lokaler, men med kærlighed til comfortfood som burger, sobanudler, fyldige salater og hjemmelavet mysli.
Tom & Serg, Al-Joud Center.
www.tomandserg.com

Berberkøkken
Det er som at komme på besøg i et arabisk hjem, når man laver reservation til smagsprøver på det oprindelige køkken i Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding. Her fortælles om hverdagsmadens udvikling fra ørkenens smalkost og flodlejets fisk til nutidens traditionelle familiemad, inden store fade med brød, ris, salater og sammenkogte retter med indisk-iransk inspiration serveres på de kulørte gulvtæpper.
Sheikh Mohammed Centre, Al Musalla Road.
www.cultures.ae

Den dyreste is
Scoopi Café serverer Black Diamond, verdens dyreste is, til 6.000 kr., fordi der oven på madagascarvaniljeisen er sorte italienske trøfler, iransk safran og 23-karats spiselige guldflager. Man kan dog også få almindelige iskugler fra omkring 30 kr.
Scoopi Café. Jumeirah Beach Rd, Umm Suqeim 2.
www.scoopicafe.com

Rejseguide Dubai - Tom & Serg, Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding og The Lime Tree Café
Tom & Serg, Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding og The Lime Tree Café. Foto: Elsebeth Mouritzen, PR, AOP og Getty Images

LÆS OGSÅ: REJSEGUIDE | Malaysia

Dubai-must-sees

Verdens højeste
Inspireret af en ørkenblomst står Burj Khalifa i stål og glas som Dubais højeste vartegn med sine 828 meter. Man kan se det udefra ved indgangen til Dubai Mall og indefra ved at købe billet til en særlig observationslounge, At the Top, 555 meter over jorden. Ud over kontorer og lejligheder rummer tårnet et Armani-hotel med fem spisesteder og en natklub samt restauranten At.mosphere.
At the Top, Burj Khalifa.
www.burjkhalifa.ae

Den gamle by
Emiratet Dubai er kun 44 år gammelt, men det siges, at de første indbyggere slog sig ned tæt på floden i 1690 og byggede huse i den ørkenfortstil, man kan se resterne af i den restaurerede gamle bydel Al Bastakiya, der nu huser souvenirbutikker, cafeer, gallerier, små hoteller og diverse museer.
Sheikh Mohammed Centre, Al Musalla Road.
www.cultures.ae

Moske-måske
Den smukkeste moské i Dubai er den shiitiske, iranske moské med sine udvendige blåturkise kakler på Al-Wasi Road, men der er adgang forbudt for ikke-muslimer. Til gengæld er der åbent for alle i Jumeirah Mosque til rundvisning inden kl. 10, hvis man er iført respektfuld påklædning.
Jumeirah Mosque, Jumeirah Beach Road.
www.cultures.ae

Rejseguide Dubai - Al Bastakiya, Jumeirah Mosque og Burj Khalifa
Al Bastakiya, Jumeirah Mosque og Burj Khalifa. Foto: Elsebeth Mouritzen, PR, AOP og Getty Images

Det skal du opleve

Kunstmekka
Det gamle industrikvarter Al Quoz er blevet hipt, efter de gamle fabrikshaller er blevet konverteret til det spirende moderne kunstmekka Alserkal Avenue, hvor man finder et par håndfulde gallerier og samlingen The Salsali Private Museum.
Alserkal Avenue, Street 8.
www.alserkalavenue.ae

Rejseguide Dubai - Al Quoz og Alserkal Avenue
Al Quoz og Alserkal Avenue. Foto: Elsebeth Mouritzen, PR, AOP og Getty Images

Strandtur
Kite Beach på Jumeirah-strækningen er byens offentlige strand med udsigt til det 7-stjernede hotel Burj Al Arab. Her kan man bade som på Bellevue, dog ikke topløs, og der er små strandrestauranter samt aktiviteter som kitesurfing, beachvolley og kajaksejlads.
www.visitdubai.com

Ørkensafari
Kun 20 minutters kørsel væk kan man stadig opleve den store intethed i ørken på safari til naturparken Dubai Desert Conservation Reserve, hvor man rider på kamel og spiser brunch med beduiner i en iscenesat oase af uldne telte, ægte tæpper og dasehynder.
Knight Tours.
www.knighttourism.com

Rejseguide Dubai - Ørkensafari og Kite Beach
Ørken Safari og Kite Beach. Foto: Elsebeth Mouritzen, PR, AOP og Getty Images

Overblik
Det er et sus at se Dubais rivende udvikling til lands og til vands med de kunstige øer The Palm og The World fra luften ombord på en Cessna 208-vandflyver med afgang fra Dubai Creek eller Jebel Ali.
www.seawings.ae

Vandtaxi
Den nemme og sjove måde at komme fra den gamle til den nye bydel er at tage en abra, en vandtaxi, ligesom de lokale. De sejler hele tiden, og der er landgang ved byens souk’er.

IN var inviteret til Dubai af Emirates, som flyver direkte fra København til Dubai hver dag.

LÆS OGSÅ: REJSEGUIDE | Magiske Mexico

Læs også