https://imgix.femina.dk/media/3b821ca35b394940ad42310ad47cb083.jpg
Rejser

Rejs jorden rundt - en verden af tilbud

8. juni 2009
af Sus Falch
En rejse Jorden rundt bliver mere og mere overkommelig og populær. Du kan få den skræddersyet, tage på en grupperejse eller vælge mellem temaer, der er lige klar til brug og fyldt med alverdens højdepunkter.

Når man vil holde en ferie Jorden rundt, er det fordelagtigt at benytte sig af de såkaldte Jorden rundt-billetter.

De udbydes af flysammenslutninger, hvor Star Alliance, One World, Global Explorer og Skyteam er nogle af de største.

Jorden rundt-billetterne giver adgang til at flyve med de selskaber, der er tilknyttet den sammenslutning, man har valgt at købe hos.

Prisen for jorden rundt billetter

Prisen afhænger typisk af, hvor mange miles - altså hvor mange kilometer - man har lov til at flyve, hvor mange stop man har lov at gøre undervejs, og hvilken prisklasse på flyet man vælger at købe billetten til.

Star Alliance har f.eks. billetter med fire forskellige miles-grænser - op til 26.000, som dog kun findes på økonomiklasse, op til 29.000, 34.000 og 39.000 miles, som fås til økonomiklasse, business class og 1. klasse.


 • Bonuspoint
  Optjen bonuspoint på din rejse ved at melde dig ind i et af flyselskabernes medlemsklub. Gem boardingkort, hvis bonuspoint ikke er blevet korrekt godskrevet undervejs.
 • Mad om bord
  Vær forberedt til hver flyvning, da der er stor forskel på, hvad der skal bestilles, er gratis og kan købes om bord.
 • Husk kontanter
  Hav kontanter parat til betaling af lufthavnsskatter, når du forlader transitten i de lande, hvor den opkræves.
 • Verdensdele
  Afrika, Nordamerika, Sydamerika, Antarktis, Asien, Europa og Oceanien (bl.a. Australien og New Zealand, Tonga, Fiji).
 • Rejseforsikring
  Så afgjort - både afbestillings og sygdomsforsikring.
 • Km-regnemaskine
  På flysammenslutningernes websider kan du hente en kilometerudregner, så du kan se, hvor mange kilometer dine rejsedrømme strækker sig over, før du kontakter en rejsekonsulent.
 • Billetter
  Er elektroniske og skal ikke genbekræftes før afrejse som før. I dag kan du via en webside f.eks. www.checkmytrip.com undervejs følge, om der sker forsinkelse, aflysning og dermed ombookning. Det sidste sker sjældent på rundrejser af kortere varighed.
 • En god bog: Familien Trangbæk/Kristensen har rejst sammen i 18 år - også Jorden rundt. Om end det er flere år siden og foregik i egen bil, er bogen "Familie på farten - Jorden rundt" underholdende læsning. Køb den på www.familiepaafarten.dk el. på tlf. 75 34 40 27.
 • Handicappede
  Spørg hos den enkelte rejsearrangør, hvordan mulighederne er.

Star Alliances billet til den korteste distance tillader fem stop og koster godt og vel 17.000 kr. plus skatter. På den næste til 20.560 plus skatter kan du gøre holdt op til 15 steder, hvilket også gælder for de to længst rækkende Jorden rundt-billetter hos sammenslutningen.

One World, der består af bl.a. British Airways, australske Qantas, American Airlines, spanske Iberia udmærker sig ved, at alliancen ikke har begrænsninger på mil, der må flyves.

Her sættes prisen efter antallet af verdensdele, du besøger, og hvor mange stop du gør i hver del.

Som udgangspunkt kan du stoppe 3-4 gange pr. verdensdel, og prisen begynder ved godt og vel 19.000 kr. plus skatter for 3 verdensdele.

Global Explorer omfatter de samme flyselskaber som One World, men i Stillehavet, som er et billigere område at vælge til strandferie end Caribien, kan du benytte dig af Pacific Airways.

I modsætning til One World har Global Explorer miles og stop-begrænsninger i stil med Star Alliance.

Betingelserne

Betingelserne, som er forbundet med Jorden rundt-billetterne, kan altså variere fra sammenslutning til sammenslutning. Men typisk gælder, at billetten varer et år, at ruten skal krydse både Atlanterhavet og Stillehavet, at du ikke kan ændre udrejsedatoen, når billetten er bestilt, at du gratis må ændre rute én gang, og det derefter koster pr. billet, der ændres og at du ikke må rejse frem og tilbage undervejs.

Når du gør stop Jorden rundt kan du naturligvis godt købe almindelige rutebilletter til en afstikker, der ikke er dækket af sammenslutningens flyselskaber, det koster bare ekstra.

Til Jorden rundt-billetten skal naturligvis også tillægges logi, forplejning, udflugter, billeje o.lign.

Flere rejsearrangører anbefaler at man skal spendere minimum fire uger på projektet. Ellers giver tiden i flyet simpelthen overvægt i feriekalenderen.

Få hjælp til at planlægge din rejse

Drømmer du om skræddersyet jordomrejse er det umagen værd at lade en rejsearrangør hjælpe dig. Selvom flysammenslutningerne har regnemaskiner, der kan lægge ruter og sammenregne miles, på deres websider, er det omfattende at planlægge en rejse Jorden rundt, hvor man ikke bare køber sin næste billet, når man er træt af at være et sted.

Desuden er beregningssystemerne heller ikke gode til at takle mere specielle ønsker, hvis du nu ikke vælger den slagne vej. Så er det godt at kende fiduserne og rejsevejene, hoteller til gode priser o.s.v.

Og så ved de, hvad der står med småt i betingelserne, som man nemt selv kan komme til at overse.

Selv for rejsearrangører er det et større arbejde at stykke flybilletterne, der udgør en Jorden rundt-billet, sammen.

Derfor forlanger nogle af rejsebureauerne, at du samme med din Jorden rundt-billet køber en givent antal dages landearrangement, altså ophold undervejs, fordi det er der, de kan tjene lidt.

Få flere af SØNDAGs rejseguides her


 • Søg rejsefælle
  Er du single, så har Www.backpacker.dk et forum, hvor seniorer kan søge rejsefæller til alverdens rejser.
 • Husk at pakke
  Afhængigt af, hvor meget tid du har hvert sted, er det ærgerligt at skulle brug den på at skaffe fornødenheder, som du har glemt, f.eks. vigtig medicin. Så husk det.
 • Påklædning
  Pak kufferten med tøj, der kan bruges lag på lag, er nemt at vaske og tørrer nemt. Et par oppustelige bøjler og nogle klemmer er guld værd.
 • Send købene hjem
  Hvis du powershopper i en storby, så send tingene hjem til en adresse, hvor nogen kan tage imod det. Det er overraskende billigt og sikkert.
 • Sikkerhed
  Tænk dig om, lad de dyre mærkevarer blive hjemme, hvis du rejser fattige steder, medbring en taske med skrårem, så du kan have den og indholdet sikkert foran dig i mylderet.

Rejseklare websteder:
www.staralliance.com
www.oneworld.com
www.skyteam.com
www.nyhavn.dk
www.marcopolo.dk
www.familiepaafarten.dk
www.sas.dk
www.fdm-travel.dk
www.dsb.dk
www.jysk-rejsebureau.dk
www.killroytravels.dk
www.sas.dk

Læs også