mallorca
Rejser

PALMA DE MALLORCA | Lun storby med spansk charme

4. januar 2016
af Karna Bunk-Jensen
Vi håber ikke, at du har tænkt dig at dase øferien væk, for på Mallorca skorter det ikke på seværdigheder og ting at tage sig til. Mindst af alt i øens hovedstad, Palma de Mallorca, som er rig på storbystemning, kultur, caféliv og shopping

PÅ OPDAGELSE I PALMA

Kan du udvide ferien med en uge eller to? For en simpel spadseretur i Palmas indre by kan hurtigt blive en opslugende affære!

Katedralen i Palma er hele øens stolthed, og man forstår hvorfor, når man træder indenfor. La Seu er kendetegnet ved det helt specielle lys, som opstår inde i katedralen, når solens stråler spredes gennem en særlig roset. Lad roen sænke sig over dig i det vældige kirkerum, hvis ombygning for 100 år siden arkitekten Gaudí stod bag – samme mand som tegnede kirken La Sagrada Familia i Barcelona.

Når du alligevel er i kvarteret, bør du gå på opdagelse bag katedralen i Sa Calatrava-kvarteret, som er byens ældste indre. Her danner gaderne smalle labyrinter, som kun de lokale vover sig ind i med bil. Slå et smut forbi De Arabiske Bade og Almudaina-buen, som tilsammen udgør de sidste ruiner af 400 års maurisk besættelse af Mallorca fra 800-tallet.

Nyd også bydelens karakteristiske patioer og de smukke, frodige gårdpladser, hvor sollyset vælder direkte ned i kaskader.

SHOPPING FOR ØVEDE
I Palmas største gågader, Calle San Miquel, Avinguda Jaume II og San Bartolomé kan enhver fashionista få opfyldt sine shoppingdrømme om mode og sko, unikt håndværk og internationale såvel som spanske mærkevarer. I Palma finder du også det spanske stormagasin El Corte Inglés, hvor du kan shoppe (næsten) alt mellem himmel og jord.

Har du smag for det grønne, vil du elske Mallorca, som i stor stil dyrker sine egne råvarer. Dem kan du købe på øens mange markeder, hvor du også kan smage lokalt producerede delikatesser såsom mallorquinsk ost og pølse. Hører du til de morgenfriske typer, kan du lægge vejen forbi det økologiske marked, Mercado Ecologico, som afholdes tirsdag og lørdag morgen i Plaça Bisbe Berenguer de Palou i Palma.

LÆS OGSÅ: Mallorcas sunde side: øen til din vandreferie

PERFEKTE AFTENER UDE
Hvis du tror, at alle restauranter på Mallorca er fyldt med turister, skal du tænke på, at mallorquinerne selv holder af at spise ude – og gør det tit! Som det er tilfældet med de fleste storbyer er det ofte umagen værd at bevæge sig væk fra de største shopping- og turiststrøg og prøve maden der, hvor de lokale selv spiser. I Palma kan du stifte nærmere bekendtskab med det traditionelle, mallorquinske køkken i sidegadernes mange skønne restauranter og tapasbarer, hvor det er kutyme at få et stykke flamencoinspireret folkemusik serveret live med guitar.

Er du vild med kød, ost og skaldyr, kan du trygt bestille løs fra tapasbarernes menukort. Mallorquinsk ost og pølse, stegte blæksprutter, tørret skinke og rejer med hvidløg er bare nogle af de himmelske bider, du bør udse dig.

Har du lyst til noget sødt, bør du prøve Mallorcas egen kage, ensaimada, som er fyldt med en creme af fløde og chokolade.

Læs også artiklen på IN.dk om Mallorcas gastronomiske side, hvor du finder forslag til steder at spise ude på Mallorca.

HVOR SKAL DU BO?
Det spanske kongehus har deres sommerresidens lige uden for Palma, men da det bliver nok svært at få et værelse her, har vi et mindst ligeså luksuriøst (og mere overkommeligt) forslag. Kombinér storbylivet i Palma med et ophold på en af øens fincaer. De landlige resorts, som kun findes på Mallorca, er indrettet i gamle, spanske herregårde – mere rustikt bliver det ikke!

I artiklen på IN.dk kan du læse mere om fincaerne som ferieform og finde ud af, hvordan du selv kan komme afsted.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/in_news_nyhedsbrev_klik_her_54.jpg

Læs også