Stand up paddleboarding i Halland i Sydsverige
Rejser

Padl med på bølgen

17. august 2016
Redaktionen
Flere og flere danskere tager turen over Øresund til Hallands strande og åer for at prøve kræfter med en ny vandsportsgren: Stand up paddleboard er lynhurtigt blevet populært.

Stand Up Paddleboard (SUP) stammer oprindeligt fra Hawaii og går i alt sin enkelthed ud på at stå på et stort surfboard og padle sig frem med en pagaj. Og sporten har lynhurtigt vundet indpas i hele verden – også her i Skandinavien.

Det er en sport for alle – unge og gamle, mænd og kvinder. Et paddleboard er som regel både bredere, tykkere og længere end et surfboard, og jo større bræt, jo mere stille er man i vandet, også når der kommer bølger. Det er altså meget nemmere både at balancere på - og styre et paddleboard end et surfboard.

Læs også: Skønne oplevelser i Sveriges spisekammer

Miniferie til Halland

Halland i Sydsverige mellem Helsingborg og Göteborg har en helt ideel kyst til alle slags vandsport - med plads til både dygtige surfere, par og børnefamilier. Det er frem for alt de åbne strande, at der sjældent er stærk strøm og de gode vindforhold, der lokker danskere, men også nordmænd, tyskere og selvfølgelig svenskere, til. Vil du helt undgå bølgerne fra havet, kan du også SUP-surfe ned ad åerne. Du behøver ikke have prøvet det før, for at være med og have en sjov oplevelse.

Byerne, Halmstad og Varberg giver mulighed for at surfe på alle måder, så I kan afprøve flere forskellige sportgrene på en weekend eller miniferie.

Paddleboarding er sjovt på både sø og hav, brug det, hvor du ville ro kajak

Læs mere om Halland i Sydsverige her!

700 kalorier på en time

Du skal lige finde balancen, men så skal du bare padle afsted og nyde, at dine mavemuskler og arme knokler, selv om du slet ikke tænker på træning.

Tempoet er ret afgørende for din oplevelse: Padler du langsomt afsted, er det nærmest meditativt, og arbejder du hurtigere bliver turen til god motion – du kan faktisk forbrænde mellem 500 og 700 kalorier på en time.

Shop amok med en rabatkode til Unisport – Med en rabatkode får du store rabatter og råd til endnu mere – Find din rabatkode her unisport rabat

Læs også