https://imgix.femina.dk/media/adcd3644d36448b6b84c056b4ecc603e.jpg
Rejser

Mød foråret til fods: Korsika

28. februar 2011
af Hanne Høiberg
Foto: Hanne Høiberg, Rocky Adventure m.fl.
Ferien får en ny dimension, når du hiver en hel eller halv dag ud af sol-, strand- og kulturprogrammet, snører vandreskoene og følger en af de mange afmærkede ruter, der efterhånden er etableret på de fleste chartermål. Vi viser vej til de smukkeste ruter på Korsika, Gran Canaria, Korfu og Madeira.

Vandring af Sentier du Littoral

Vi er midt i april måned, foråret pibler frem her på den store franske ø ud for Italiens vestkyst: Bjergsiderne er et farvespækket blomsterbillede af gule gyvel, hvide kæmpemæssige lyngplanter, lavendel og rosmarin i hver sin lilla nuance og de tusindvis af hvide liljeagtige løgplanter, asphodele.

Sentier du Littoral hedder ruten, vi går ad.

Den strækker sig fra Saint-Florent til den fredede Ostriconi-strand, ca. 50 kilometer og to-tre dagsvandringer senere.

En fantastisk rute i den lettere afdeling, der følger den fligede, bjergrige kyst, som netop i forårsmånederne er et paradisets botaniske have.

I april måned blomstrer de mange forskellige orkideer på Korsika - og Sentier du Littoral-ruten går lige igennem nogle af voksestederne. Der er også stadig en chance for at plukke vilde, grønne asparges.

De krogede, nærmest buskagtige planter har ved første øjekast ikke spor lighed med de asparges, jeg har hjemme i haven.

Men da jeg først har fået blik for de nye, tynde grønne skud, har taget en sprød bid og genkendt smagen hen ad det ærteagtige, kan jeg slet ikke lade være med at lede efter flere.

Picnic i vagttårnet

6 tip når du skal vandre

  • Gode vandresko/støvler er et must.
  • Medbring altid rygsæk med vand, evt. madpakke og regntøj. Specielt i bjergene ved man aldrig, hvornår vejret pludselig skifter.
  • Husk solcreme med høj faktor og gerne en hat.
  • Vær realistisk, tænk på din reelle form, når du planlægger ruten. Eller meld dig til en organiseret tur. Spørg på turistkontoret.
  • Forår og efterår er bedste tidspunkter. Vil du ud i sommerheden, så sørg i det mindste for at komme tidligt af sted.
  • Tjek også www.traildino.com. Kalder sig verdens største database for vandring.

Vi begynder vandringen fra parkeringspladsen ved La Roya-stranden (kør mod Casta og sving til højre mod La Roya umiddelbart efter broen) lidt vest for Saint-Florent.

Her følger vi de frønnede skilte langs stranden, går gennem olivenlunde og op i det mere makiagtige klippelandskab til vi når et gammelt vagttårn fra det 16. århundrede.

I dag lidt af en ruin, men ikke mere end at toppen udgør det perfekte picnicsted, hvor vi både sidder lidt i læ og har den mest fantastiske udsigt over den klippefyldte kyst. Præcis som for 500 år siden.

Havde vi haft sovepose og tilstrækkelig proviant og vand med, kunne vi have fortsat langs kysten forbi nogle af Korsikas smukkeste og mest øde strande - igennem Conservatoire du Littoral, der er den længste kyststrækning under naturbeskyttelse i hele Middelhavet.

Vi havde skulle overnatte på en primitiv campingplads og i et simpelt refuge, men det passer desværre ikke ind i vores planer.

Derfor vender vi om og finder hovedvejen Route des Agrigate, som vi følger tilbage til parkeringspladsen.

Mere om Sentier du Littoral på www.corsica.forhikers.com/sentier-littoral.

FLERE SMUKKE VANDRETURE ANDRE SPÆNDENDE REJSEFORMER

Blomsterrige
Korsika
Idylliske
Korfu
Frodige
Madeira
Fantastiske
togrejser
Krydstogt efter
dit temperament

På Korsikas turisthjemmeside, www.visit-corsica.dk kan du downloade brochurer om vandring, bl.a. den berømte 200 km lange, krævende vandrerute GR20.

Læs også