mallorca
Rejser

Mallorcas sunde side: øen til din vandreferie

10. december 2015
af Karna Bunk-Jensen
Snør vandreskoene og tag med til Mallorca, der er som skabt til vandring – hvis man altså ved, hvor man skal gå hen

Mange forbinder Mallorca med aktive ferier, som kan være en sund og lækker måde at spendere feriedagene på. Men hvis du ikke er til hårdtpumpede højtryksresorts med teknomusik i højtalerne og aerobic-instruktører i hobetal, har vi et afstressende alternativ: tag ud at vandre på Mallorca.

Fordelene ved at bruge ferien på at vandre er mange, for ikke alene vender du hjem med frisk luft i lungerne og flottere ben og baller, men tiden i naturen giver også mulighed for den ro og fordybelse, som er svær at opnå i hverdagen.

Vandreture for enhver
Og der er god grund til ikke at begrænse sin færden til vandkanten, når ferien går til den postkort-smukke ø, Mallorca. Så snart du bevæger dig væk fra de mest turistede kyststrækninger, prydes landskabet af stejle bjergkæder og frodige dale, hvor gamle klostre ligger strøet mellem olivenlunde. Her finder du en alsidig natur, der er som skabt til lange vandringer – hvad end du er til intensive hikes i bjergene eller langstrakte treks mod horisonten.

Selvom Mallorca som vandredestination er blevet populær i de seneste par år, er der stadig mange mindre befærdede ruter og stier, som primært benyttes af vilde geder. Der findes flere arrangerede vandreture med guide, men du kan også begive dig af sted med en veninde, for ruterne er velmarkerede med skilte, som er nemme at følge.

For dig, som vil have udfordringer ud af terrænet, er vandrebetingelserne gunstige på den nordlige og vestlige side af Mallorca, hvor Tramuntana-bjergkæden strækker sig. Her kan du vandre i op til 1400 meters højde blandt brusende floder, dybe klippehuler og skove af pinjetræer, som er grønne året rundt.

Til det lange, seje stræk er midten af øen optimal. Her er landskabet udformet som en stor, flad slette, og den okkerfarvede, mallorquinske jord er grobund for øens mange forskellige afgrøder, der også kan smages på de lokale markeder. I maj begynder høstsæsonen, og uanset hvilken vej, du vælger, kan du ikke undgå at komme forbi kartoffelmarkerne, hvorfra de første kartofler, som vi får herhjemme, høstes. Nyd synet af de mange mandeltræer, som blomstrer i januar og februar, og spadser igennem olivenlunde og plantager med citroner og appelsiner, der breder sig i landskabet.

LÆS OGSÅ: Mallorca | Spaniens Samsø er et økologisk slaraffenland

Mere end vandreture
Men Mallorca er selvfølgelig mere end vandreture, og når fødderne trænger til et hvil, kan du slappe af på stranden eller nyde et ophold på en finca, som er et af øens smukke landresorts. Her kan du også prøve de lækre, økologiske retter fra det spændende, mallorquinske køkken.

https://imgix.femina.dk/madogbolig/in_news_nyhedsbrev_klik_her_2_46.jpg

Læs også