https://imgix.femina.dk/media/3f017d9905b54e86a7b5c6b272504473.jpg
Rejser

Mai-Britt Vingsøe: Shopping i Rom

22. januar 2010
af Elisa Lykke
Foto: Hanne Fuglbjerg og iStock
Mai-Britt Vingsøe er faktisk nærig og bruger sjældent mange penge på én ting. Men alligevel byder Rom på dyre fristelser for TV-værten

Mai-Britt Vingsøe Andersen

  • 39 år
  • Gift, tre børn
  • TV-vært på TV3
  • Senest vært på "Min Fede Familie" med kosteksperterne Lene Hansson og Lars Elmvang.

- Hvorfor Rom?
- Jeg var der for første gang i maj i år. Min mand havde overrasket mig med turen til min fødselsdag, og vi skulle af sted uden børn. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg er der. Jeg blev straks forelsket i byen, og årstiden var fantastisk. Lige siden jeg læste Dan Browns bog "Engle og dæmoner" har jeg haft et stort ønske om at se alt i den by. Jeg har altid været fascineret af Roms historie og alle seværdighederne, og så er der jo oceaner af shoppemuligheder. Rom er lidt a la København med hensyn til hygge og intimitet - bare mere spændende, ældre og smukkere.

FEMINAS tip til rom

  • Snyd ikke dig selv for Roms mange outlets. Tjek adresser på Italy.dk
  • Et bud på et godt og billigt hotel er Hotel del Corso, som ligger midt på shoppegaden Via Del Corso. Hotellet er trestjernet.
  • Hvis du har den store pengepung med, må du ikke snyde dig selv for den trestjernede Michelinrestaurant med udsigt over Rom by. Restaurant La Pergola ligger på Hotel Rome Cavalieri Hilton og er en sublim oplevelse for alle sanser.

- Hvad synes du, man skal lave i Rom?
- Man skal se alle de typiske turistting som f.eks. Colosseum ... også selv om 20 euro er lige i overkanten for at komme ind! Den Spanske Trappe, Katakomberne, Vatikanet, alle deres hyggelige pladser, især Piazza Navona, og selvfølgelig skal man shoppe. Man skal også huske at nyde deres fantastiske is og kaffe. Jeg er ikke vindrikker, men er man til vin, så har Italien et fantastisk udvalg. Maden skuffede os en smule - italiensk mad er MEGET simpelt - bestiller du en bøf, så får du en bøf og intet andet ... Så husk at bestille tilbehør!

- Hvor shopper man bedst i Rom?
- Selve shoppegaden Via del Corso kan umiddelbart virke lidt skuffende, lige når man ser den, men man skal give sig tid og tage alle sidegaderne, for det er dér, de anderledes og spændende butikker ligger. Hvis du går efter de dyre mærkevarebutikker, så finder du dem foran Den Spanske Trappe. Her findes ALLE de dyre mærker som Dolce Gabbana, Louis Vuitton, Burberry osv.

Mai-Britt Vingsøe: Shopping i Rom

- Hvad købte du selv i Rom?
- Uha ja, jeg må jo indrømme, at jeg bare MÅTTE eje en Burberry-taske til 595 euro. Jeg er ellers meget imod at betale så mange penge for én ting, men lige den taske syntes jeg så godt om. I samme butik fandt jeg så min nye yndlingsparfume "Burberry Touch", som viste sig at være en duft til babyer. Det er uhyggeligt, at der fremstilles dufte til babyer, men jeg er VILD med duften, og den fås ikke herhjemme. Jeg fandt også et par Pumasko til min meget højvristede datter, som jeg ellers aldrig kan finde sko til, og de her sidder perfekt på hende.

- Hvad er dine bedste rejsetip?
- Min mand sparede en del penge ved at booke hotel via Sverige. Vi boede på et skønt femstjernet hotel på Piazza De Venezia og fik to flybilletter med SAS for 5.500 kroner tur-retur. Husk altid gode sko - man går utrolig meget rundt. God måde at se ting på!

Se også:

Læs også