https://imgix.femina.dk/madogbolig/media/websites/madogbolig-dot-dk/website/4.-rejser/storbyrejser/libanons-absolutte-must-sees-p.jpg
Rejser

Libanons absolutte must sees

21. august 2014
af Rasmus Thirup Beck / Foto: Mie Brinkmann
Libanon ligger I trekanten imellem Europa, Afrika og Asien og har været et knudepunkt for handel igennem tiden. Her finder du historiske byer, et spændende køkken og et pulserende natteliv.

Walk Beirut
Libanon er et utroligt komplekst land, både politisk og religiøst. Det fine ved denne tre og en halv time lange guidede gåtur i Beiruts historiske centrum er, at guiderne klæder dig på på begge fronter, samtidig med at de fortæller om det, man passerer.

Det amerikanske universitet
Guiderne på Walk Beirut er fra Det Amerikanske Universitet i Beirut, og universitetet er faktisk i sig selv et besøg værd. Det er smukt placeret klods op af Middelhavet med masser af grønt og rolig academia. En oase i byen.

Læs også: 5 gode apps til ferien

Cornichen
Det er svært at komme uden om den fantastiske Corniche-promenade, hvis man besøger Libanon. Her udspiller det libanesiske liv sig lige fra backgammonspillende mænd til oversmarte unge piger. Et højdepunkt er klippefremspringet Pigeon Rocks i den sydlige ende.

Baalbek-ruinerne
Disse ærefrygtindgydende romerske ruiner er nok Libanons flotteste attraktion. Især Jupiter-templet fra omkring år 60 og Bacchus-templet fra omkring år 160 er dybt imponerende. Desværre ligger Baalbek i et område, der er voldsomt påvirket af krigen i Syrien i skrivende stund, og det er derfor ikke sikkert at rejse dertil.

Mohammad Al-Amin Moskeen
Den ser ganske imponerende ud udefra, men vent bare til du kommer indenfor. Al-Amin-moskeen, der blev igangsat i 2002 af den tidligere og meget elskede præsident Rafik Harira, er et prægtigt stykke ottomansk arkitektur. Det blev dog hans søn, der indviede den i 2008 - Rafik Harira er selv begravet ved siden af.

Læs også: Storbyferie: 5 gode rejser

Gemmayzeh Street
Denne gade er Beiruts festpulsåre - og her er ellers mange fester, mange steder. Tilbring bare en aften her på pubber, barer, klubber, og hvad du ellers finder på. Selv hvis du ikke selv er i festhumør, er det en oplevelse at betragte de libanseere, der er.

Bscharre-dalen
Libanon er kendt for dens cedertræer, der også er afbilledet på landets flag. I Bscharre-dalen vokser nogle af de ældste, som mange opdagelsesrejsende har besøgt siden tidernes morgen.

Byblos
En lille havneby (minder meget om Italien) med flere UNESCO-sites. Ligger i overskuelig afstand fra Beirut og er god til en dagstur. Pepe's fiskerestaurant er kendt, fordi mange berømte mennesker har besøgt den, men maden er ikke fantastisk. Følg de lokale turister, der kender de gode steder.

Læs også: 5 anderledes rejser i 2014

Bedste restauranter i Libanon ??

Skal man spise bare ét sted, skal det være Tawlet - Souk el Tayeb. Manden bag, Kamal Mouzawak, har en stor del af æren for genrejsningen af det libanesiske køkken efter mange år i skyggen af især det franske. Det begyndte med et farmer's market og er siden bl.a. blevet til to restauranter.

Lidt uden for Beirut, men helt bestemt udflugten værd, ligger restauranten Mounir. Det er lige før, udsigten er nok i sig selv, men den fredelige have og ikke mindst maden tager prisen.

Ingen ferie i Libanon uden en frokost med falafel. To af Beiruts mange falafel-pushere kæmper om folkets gunst, Sayouns og Freiha. Denne skribent tør ikke udpege en vinder, men blot anbefale, at man i hvert fald prøver én af dem.

I den hippe Hamra-bydel ligger den lille hyggelige perle, Abu Naim. Personalet her har en unik evne til at få dig til at føle det, som om du er hjemme - på trods af at køkkenet er 100 procent libanesisk.

Læs også