Krydstogt i Caribien
Rejser

Krydstogt i Caribien

6. oktober 2009
af Sus Falch
Når dollarkursen er lav, krisen kradser og rammer luksusmarkedet, sker der ofte det, at rederierne sænker priserne på deres mindre og sekundære markeder som f.eks. Danmark, fordi de ikke vil sænke dem på hovedmarkederne. Tiden er med andre ord perfekt til et krydstogt

Tag på krydstogt i Caribien

Der er rigtig gode tilbud at hente i højsæsonen, og nogle af Danmarks store krydstogts-specialister kan melde om rabatter på langt over 50%.

De bedste kvindetips:
 • RejsegarantiHvis du vil være dækket af rejsegarantifonden i tilfælde af konkurs hos flyselskab eller rederi, skal du købe både krydstogt og flybillet hos en dansk rejsearrangør, som er medlem af Rejsegarantifonden.

 • SøsygeEr en sjældenhed, fordi skibene er så store og stabiliserede.

 • RygningDe fleste skibe har en rygepolitik, hvor det er tilladt at ryge udendørs og i specielle områder, mens nogle skibe er helt røgfrie.

 • PåklædningVarierer fra rederi til rederi, men normalt afslappet. Tjek, før du køber.

 • SygdomKrydstogtskibene har læge eller sygeplejerske og klinik om bord.

 • HandicappedeMange krydstogtskibe har handicapvenlige kahytter og fællesarealerne giver sjældent problemer med tilgængelighed.

 • Husk at pakkeTaske til badetøj m.m., solbeskyttelse, komfortabelt fodtøj til besøg i land, læsestof og måske guidebøger som Politikens "Turen går til Caribien".

 • Indrejse i USAHusk at sørge for, at formaliteterne i orden, hvis du skal via USA, bl.a. skal danske statsborgere registrere sig elektronisk via internettet.

 • OrkansæsonPå den nordlige halvkugle, hvo Caribien ligger, er der orkansæson fra maj til december med maksimum sensommer/efterår - altså juli-oktober. Det betyder altså ikke, at der kommer orkaner. Se www.dmi.dk.

 • Oversigtskortwww.krydstogteksperten.dk har fine rutekort, der giver dig overblik over de mange krydstogtsmuligheder og destinationer.

 • ElSkibene har enten 110 eller 230 volt. Medbring adapter.

 • Jul og nytårEr også højsæson på krydstogtskibene, men 2010 m.v. kan bestilles nu.

 • Pas på badetøjetHøje rengøringskrav til swimmingpoolvandet gør at det indeholder meget klor, som bleger, så tag det "gamle" badetøj med til dukkerterne.

 • Indtryk af skibetFå et indtryk af skibene i rejsearrangørernes og rederierne billedgallerier på deres websider.

 • Inspiration"Krydstogt" beretter over 255 sider i tekst og smukke billeder om alverdens meget forskellige krydstogter, krydstogtets historie m.m. Fra Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck.

D.v.s., at du kan få fem-stjernet krydstogtsluksus til favørpris og bl.a. opleve, at spiritus og ture i land, som normalt betales efter forbrug, er med i rejsens pris.

Undervejs består oplevelserne naturligvis af skibets herligheder, men du kan også nyde strandlivet på bl.a. St. Martens og gå på opdagelse på Guadeloupes farvestrålende markeder.

Men du kan også komme langt billigere af sted og komme af sted nogle få dage, og kombinere med f.eks. storbyer som Miami og Fort Lauderdale, der ofte er afgangs- og ankomsthavn.

Krydstogt i Caribien

Småt eller stort?

Mindre skibe er som regel dyrest at rejse med, fordi der kan være færre om bord. De kan være mere eksklusive og personlige, men til gengæld har de ikke så stort et udbud af underholdning, aktivitetsmuligheder og restauranter, som de store skibe med plads til flere tusinde rejsende.

Ingen trængsel

Frygt ikke trængsel på krydstogtmastodonterne, de er nemlig indrettet, så der er masser af albuerum alle steder, og de er også opdelt, så der er områder for voksne uden børn, og områder, hvor de yngste krydstogtrejsende kan boltre sig.

Hvilke faciliteter skibene råder over fra golf- til løbe- og bowlingbane, og fra velværebehandlinger til badebassiner kan du se på det enkelte rederis websider, hvor deres skibe er beskrevet helt ned i detaljen.

Sammenlign priserne

Når du køber, skal du også vælge, hvordan du vil bo om bord.

Mange priser er baseret på indvendig kahyt, som ikke har vinduer. Men det kan du så få, ved at betale lidt mere. Det samme gælder privat balkon.

Når du kigger på priser og vil sammenligne, skal du huske at være opmærksom på, hvad der er inkluderet i de forskellige eksempler.

Er de obligatoriske drikkepenge til besætningen inkluderet? Er havneafgifterne også? Og hvad med vin og spiritus m.m.?

Tilmeld dig nyhedsbreve

Der kommer også løbende tilbud fra rederierne, hvis de f.eks. har restpladser, som de danske krydstogtsarrangører formidler videre. Her kan være penge at spare, så meld dig bare til deres nyhedsbreve.

Har du behov for at rejse på et bestemt tidspunkt, bør du dog ikke vente på et sidste-øjebliks-tilbud, for så kan du risikere, at der kun er få og dyre flysæder tilbage.

Du skal også være hurtig på aftrækkeren for at få fingre i sidste-øjebliks-tilbud, da de ofte sendes ud til gæster over hele Europa.

Vil du vide mere om prissætningen i detaljer, kan du klikke ind på www.how2cruise.dk under menupunktet "Værd at vide".

Der er mange krydstogtsrederier på verdensplan, og de fleste sejler i Caribien, når vejret er godt der.

De fleste danske rejsearrangører har også et selvstændigt Caribien-menupunkt på deres websider, hvor du kan overskue rejserne, og de destinationer der besøges.

Sådan er Caribien opdelt

Der er rigtig mange øer og havne at besøge i Caribien, der ofte af danske rejsearrangører deles op i det østlige, det vestlige, og det sydlige Caribien.

Kort beskrevet ligger de mest besøgte caribiske krydstogt-øer i en blød sydøstlig bue fra den amerikanske ø Puerto Rico.

Mod vest ligger Haiti og den Dominikanske Republik, samlet kaldet Hispaniola, og første øer mod øst er de tidligere danske vestindiske.

Nord for Hispaniola ligger Bahamas, hvor nogle skibe også gør holdt, og herfra der ikke er langt til Florida.

Men der er også krydstogter, hvor du flyves direkte til mål-gruppen for dit krydstogt, som så begynder fra f.eks. San Juan på Puerto Rico.

Et glimt af Danmark

Vil du have en af de tidligere dansk vestindiske øer med i oplevelsen, skal du sigte efter et østligt krydstogt.

De vestindiske øer er ret små og fylder tilsammen kun som halvdelen af Bornholm.

St. Thomas er den næststørste af øerne, og mange krydstogtskibe anløber hovedstaden Charlotte Amalie.

Krydstogt med sejlskib

Der er ubeskriveligt mange krydstogtsformer med små og store skibe, ja du kan sågar komme på krydstogt med et rigtigt sejlskib og få lov at gå til hånde, når sejlene skal sættes.

Sådan en unik oplevelse fandt vi hos det canadiske rederi Canadian Sailing Expeditions

Danske grupperejser

Nogle rejsearrangører har krydstogter som grupperejser, hvor du er ledsaget af dansk rejseleder og har danske rejsefæller.

Og i denne genre har Team Benns stor succes med gruppekrydstogter for danske rejsende, der gerne vil have muligheden for at dele ferieoplevelserne og tale lidt dansk med andre danskere på et krydstogt rundt i Caribien. 

Rejseklare websteder:

www.how2cruise.dkwww.krydstogt.dkwww.krydstogteksperten.dkwww.cruise.dkwww.bravotours.dkwww.bellavista.dkwww.royalcaribbean.dkwww.fdm-travel.dkwww.nyhavn.dkwww.mycruise.dkwww.albatros-travel.dkwww.sunway-seatravel.dkwww.myplanet.comwww.mytravel.dkwww.tui.dkwww.ponant.com