rejsequiz
Rejser

Hvilken rejsetype er du? Find ud af det her

af Redaktionen 20. juli 2018
Er du en globetrotter, en dr. Livingstone, charterturist – all inclusive eller synes du Padborg er lidt for eksotisk? Tag den store rejsequiz og find ud af, hvilken rejsetype du er
1. Hvilken by er for femte år i træk kåret af The Economist, som DEN DYRESTE AT LEVE I og besøge?? A. Singapore B. Oslo C. London   2. Hvilket land består af NORDØEN OG SYDØEN og er det land, der ligger længst fra Danmark? A. Australien B. New Zealand C. Hawaii   3. Hvilket land har hele 11 OFFICIELLE SPROG, heriblandt engelsk, zulu og afrikaans? A. Sydafrika B. Congo C. Tanzania  
  4. Hvilket land skal man rejse til for at bestige MOUNT EVEREST? A. Peru B. Bhutan C. Nepal   5. I hvilket land ligger byen SÃO PAULO – også kaldet Sydamerikas Chicago? A. Venezuela B. Argentina C. Brasilien   6. Hvilken FLOD udgør en stor del af grænsen mellem USA og Mexico? A. Rio Bravo B. Rio Grande C. Rocky River   7. Hvad hedder DRONNING ELIZABETH II’s slot vest for London, hvor prins Harry og Meghan Markle blev gift i år? A. Windsor Castle B. Buckingham Castle C. St. James’s Palace   8. Ved NORDPOLEN stiger solen op i marts måned – hvornår går den ned igen? A. Juli B. August C. September   9. Hvad hedder TANZANIAS NATIONALPARK, der bl.a. huser to mio. gnuer, ½ mio. gazeller og ¼ mio. zebraer? A. Serengeti B. Kalahari C. Ngorongoro   10. I hvilken italiensk by kaldes indbyggerne for FLORENTINERE? A. Venedig B. Firenze C. Turin   11. Hvor mange lande er det tidligere JUGOSLAVIEN i dag delt op i? A. Tre B. Fem C. Syv   12. Hvor ligger KO TAPU, også kendt som James Bond Island? A. Malaysia B. Thailand C. Indonesien  
  13. Hvad hedder kvarteret i Paris, hvor MOULIN ROUGE, kabareten med den røde mølle, ligger? A. Pigalle B. Montmartre C. Montparnasse   14. Hvilken tysk by lægger fadølsankre til den årlige, folkelige OKTOBERFEST? A. Frankfurt B. Düsseldorf C. München   15. På hvilken græsk ø findes ruinbyen AKROTIRI, der lige som Pompeji blev begravet af aske fra et vulkanudbrud? A. Santorini B. Korfu C. Rhodos   16. Hvor kan man bade i DEN BLÅ LAGUNE, der har en svalende 36-39° celcius året rundt? A. Island B. Svalbard C. Færøerne   17. Hvilket land er med over 84 MILLIONER ÅRLIGT BESØGENDE verdens førende turistmagnet? A. USA B. Frankrig C. Spanien   18. Hvem ligger i sarkofaget der står i INVALIDEKIRKEN i Paris? A. Christoffer Columbus B. Napoleon Bonaparte C. Jeanne d’Arc   19. Hvad kaldes Cuba, Jamaica, Hispaniola og Puerto Rico med et FÆLLESNAVN? A. Sandwichøerne B. Selskabsøerne C. De Store Antiller   20. På hvilken ferieø hedder hovedstaden SANTA CRUZ? A. Mallorca B. Tenerife C. Ibiza   1-5 RIGTIGE: Du føler, at Padborg er lidt for eksotisk. 6-10 RIGTIGE: Pak kufferten, du kommer for lidt ud. 11-15 RIGTIGE: Du er en charterturist – all inclusive! 16-20 RIGTIGE: Du er en globetrotter, en dr. Livingstone, en ren Lara Croft!   Svar: 1: A, 2: B, 3: A, 4: C, 5: C, 6: B, 7: A, 8: C, 9:A, 10: B, 11: C, 12: B, 13: A, 14: C, 15: A, 16: A, 17: B, 18: B, 19: C, 20: B.