Rejser

Guide til 5 storbyferier

af Hanne høiberg 12. oktober 2011
Foto: Spies, Hanne Høiberg, Paris Touristoffice, Shutterstock, SCecchetti_courtesyFondMAXXI, Vito Arcomano/APT Roma, Fototeca ENIT/Sandro Bedessi, Britainonview, Emma Couch, © Herzog and de Meuron and Hayes D
Rejseguider og de bedste insider-tips til fem fantastiske storbyer: New York, Paris, London, Rom og Barcelona. Få dem lige her!

Rejseguider og de bedste insider-tips til fem fantastiske storbyer: New York, Paris, London, Rom og Barcelona. Få dem lige her!Vi danskere er vilde med storbyferier. Over 44 pct. foretrækker at holde ferie i en storby, og det er Paris, London, Rom, New York og Barcelona, der topper listen over foretrukne byer.

Fordelen ved en storbyferie er blandt andet, at ferien ikke nødvendigvis behøver vare en hel uge. Og vi er gode til at tage en forlænget weekend i en storby eller slå helligdagene sammen med en weekend og få et lidt længere ophold.

Og byerne ændrer sig hele tiden, så der altid er noget nyt at opleve, selv om man har besøgt en by flere gange.

Vi har sammen med Spies, der har Danmarks største udvalg af rejser, valgt de mest populære storbyer i dette tillæg og set nye sider af dem - både når det gælder shopping, indlogering, oplevelser og mad og drikke. F.eks. har vi fået kendte danskere, der kender byerne ud og ind, til at give et bud på en af deres yndlingsrestauranter.

Her er masser af inspiration til en perfekt storbyferie - uanset tidspunkt.

Nedenfor er alle 5 rejseguider - God læselyst!

NEW YORK - BYEN DER ALDRIG SOVER...

HVORFOR HVORNÅR HVORHEN Fordi New York er verdens mest imponerende smeltedigel af kulturer, sprog, interesser, byliv og alligevel hyggelig. Samtidig er Manhattan en skøn bydel at gøre til fods, og kriminaliteten er stort set ikke eksisterende i kvartererne syd for Central Park. New York er dejlig året rundt.Men særlig smuk om efteråret med Central Park i fuldt høstornat og en behagelig temperatur, der matcher både Guggenheim, MoMA-museerne og picnic i Brooklyn. Første weekend i november kan du nyde legendariske NYC Marathon eller selv løbe med. Vinteren egner sig til kultur, shopping og underholdning. Manhattan og Brooklyn er tilsammen mindre end Storkøbenhavn - alligevel kommer du verden rundt i de to bydele. Så vi nøjes med dét.

Læs rejseguiden til New York HER.

PARIS - BYERNES BY

HVORFOR HVORNÅR Byernes by er ikke for meget sagt.Hvis du har prøvet Paris og erskuffet, så prøv igen - alle endermed at forelske sig i platantræer,boulevarder, kaffe, smukkemennesker, kunst og kulturmed en stolthed og varme. Paris er charmerende alleårets 12 måneder, jeg harsågar besøgt byen i december,som bestemt klæder denfranske hovedstad.Efteråret egner sig perfekttil at hænge ud i parkerne,gå på spændende udstillingerog tage en bid af det gode liv HVORHENHøjre og venstre bred.Især kvartererne omkring3. og 4. arrondissement påhøjre Seinebred, mens dupå venstre vil få mest ægtepariserstemning i 5. og 6.Arrondissement

Læs rejseguiden til Paris HER.

LONDON - ALTID NY, ALTID PÅ VEJ...

HVORFOR HVORNÅR HVORHEN Lige meget om du har væreti London adskillige gange, forandrer den dynamiske metropol sig så meget og så hurtigt, at der altid er noget nyt at opdage.Så bliv ikke skuffet, hvis den fantastiske restaurant fra sidst er erstattet af en karaokebar. Året rundt. Hver årstid harsin charme, sine attraktioner.Vær dog opmærksom på, at december måneds juleshopping tiltrækker horder af turister. Først og fremmest tilEast London, den bydel,hvor der sker allermestlige nu. Både fordi de råog kreative kvarterergennemgår en metamorfose,og fordi det er her, OL 2012 finder sted. Nedtællingen er allerede på vej.

Læs rejseguiden til London HER.

BARCELONA - ET BRAG AF EN BY

HVORFOROm det er kulturen, det catalanske køkken, den ekstreme livsnydelseog fanden-i-voldske stemning… jeg ved det ikke helt. Men Barcelonaer en by, der kalder på at blive besøgt igen. Og igen og igen. Måske fordi denhar formået at forvandle sig selv fra udslidt industriby til Spaniens mest kosmopolitiske metropol.Måske fordi gotikken og Gaudis eventyrarkitektur er lige så nærværende som nutidens avantgardearkitektur.

HVORHENBorn-kvarteret nær havnen, det 700 år gamle beboelseskvarter, der nu har rejst sig som et af byens trendy kvarterer. Men også et smut til de attraktioner, der ikke står allerførst på den gængse turist-rute.

HVORNÅRSeptember-oktober er perfekte, men juleshopping er heller ikke af vejen. Jeg har oplevet forår i Barcelona allerede i februar, og herfra bli'r det bare bedre. Men tænk på at juli og august er steghede

Læs rejseguiden til Barcelona HER.

ROM - I AL EVIGHED

HVORFOR HVORNÅR HVORHEN

Rom er den evige stad, fordi den bærer på næsten 3000 års historie med en ynde og en lethed, som kun kan skyldes la dolche vita. Hvor ellers kan man det ene øjeblik gå i Cæsars fodspor, det andet nippe til en perfekt Bellini - italienernes elskede drink af mousserende vin og ferskenpuré - på en bar, der bare oser af i morgen?

Med en årlig gennemsnitstemperatur på 15,7 grader er det fristende at sige hele året. Men undgå steghede juli og august og koncentrer dig om forår og efterår. I december kan det stadig være lunt nok til at sidde på fortovsrestaurant, og i januar-februar er de store saldi - udsalg - i gang.

Først og fremmest til Trastevere, Roms svar på venstre bred i Paris, og nok det mest romerske kvarter byen kan byde på. Men også til de nordlige forsteder og de nye, cutting edge kulturinstitutioner.

Læs rejseguiden til Rom HER.