https://imgix.femina.dk/media/22c4b2628b224ff2ab07ba891edc386d.jpg
Rejser

Guddommelige Goa

3. september 2011
af Tekst og
foto: Malene Bjerre
Tag en tur til den mest farverige og afslappede del af Indien.

Goa har det hele. Det ligger i det sydvestlige Indien, og når vinteren lægger sin kolde, klamme hånd over Europa, er her sommer og varme.

Dykning,paragliding og technomusik
På strandene tilbydes der alle former for aktiviteter. Du kan tage på delfintur i morgentimerne, dykke i skibsvrag sammen med Padi-certificerede instruktører (f.eks. med goadive.com) og svæve hen over stranden i en paraglider. Om aftenen er der fest, men lovgiverne besluttede for nogle år siden at forbyde høj musik efter kl. 10. Så man opfandt silent noise-festerne, hvor de festglade får hovedtelefoner på og danser igennem, mens andre kan snakke roligt sammen i baren, og de trætte kan få deres skønhedssøvn.

Meditation og yoga
En ferie i Goa kan få dig helt ned i gear. På alle strandene blomstrer yogaskoler og meditationscentre i baghaverne. Mange steder kan du bare droppe ind og deltage i en enkelt time, andre steder har de længere forløb, hvor du binder dig til ­flere uger. Og snyd ikke dig selv for en gang ayurvedisk massage. Ayurvedisk massage arbejder med at fjerne affaldsstofferne fra kroppen ved at bruge varm massageolie og bestemte rytmiske bevægelser. Praktisk taget hver eneste lille guest house i Goa tilbyder ayurvedisk massage, og massørerne ved, hvad de har med at gøre.

Tilbage til 60'erne
I 1960'erne ­ fik hippierne øje på Goas paradisiske strande, og nogle af dem blev hængende. På Anjuna Flea Market oppe nordpå har mange af dem boder, og resten hygger sig med vennerne og bruger den gode anledning til at holde en lille fest.. Anjuna Flea Market er åbent hver onsdag. Andre markeder er det tibetanske market i Calangute, der har åbent alle andre dage end onsdag, og de to nattemarkeder, Mackie's Saturday Night Market og Ingo's Saturday Night Market, der slår dørene op lørdag aften.

Læs også