ferie i danmark
Rejser

Ferie i Danmark: Her er jeres bedste tips

25. juni 2020
af Katrine Bojen Krogh - foto Lillero
Hvor finder man Danmarks hyggeligste feriehotel, får man den bedste isvaffel og ser den smukkeste solnedgang. Vi har samlet jer læseres favoritsteder og tips til en ferie Danmark.

En ferie på badehotel? En golfferie? En tur på museum? Eller en tur rundt langs den vestjyske kyst i telt?

Hvad enten du er til det ene eller det andet, så er en ting sikkert. Danmark har masser at byde på.

Nedenfor har vi samlet en masse ferietips, som I læsere har anbefalet. Måske du bliver inspireret til at prøve noget nyt.

Jeres bedste tips til en ferie i Danmark

Rørvig Streetfood

Midt i det skønne Odsherred og lige ved Rørvig, ligger denne streetfood-perle, som danner rammen om mange hyggelige feriestunder.

Hvor: Rørvigvej 225, 4500 Nykøbing Sjælland

Lillis Is i Kolding

LILLIS er håndlavet is fra bunden, lavet på økologisk mælk og fløde fra Naturmælk og friske æg. De laver også vegansk, gluten- og laktosefri is.

Hvor: Låsbygade 16, 6000 Kolding

Solnedgangskiosken i Skagen

Er du i Skagen eller omegn kan du opleve en helt særlig solnedgang. Hver aften – hvis solen har opført sig pænt – stimler folk til Solnedgangskiosken i Gl. Skagen, med vattæpper, is og rosé, for at vente på, at solen går ned. Men det er ikke en normal solnedgang, du kan opleve. Det er en begivenhed, et fast aftenritual, at klappe solen ned.

Hvor: Solnedgangen 2, 9990 Skagen

Hotel Hornbækhus

Høj himmel, solskin og fuglesang. De lyse aftner er tilbage og skal nydes i Hotel Hornbækhus’ hyggelige have, hvor der hver aften er fællesmiddag.

Hvor: Skovvej 7, 3100 Hornbæk

Hotel Villa Strand

Lidt tættere på stranden i klitterne finder du Hornbækhus' lillesøster, strandhotellet Villa Strand, der emmer af ægte sommerstemning.

Hvor: Kystvej 12, 3100 Hornbæk

Kegnæs Strand

I det sydligste Jylland, nærmere betegnet Kegnæs på Sydals, finder du ifølge en af jer Danmarks bedste strand. Er du i området så snyd dig ikke for at opleve Als natur, som er stærkt undervurderet.

Vaffelhuset Kerteminde

Hos Vaffelhuset i Kerteminde finder du hjemmebagte, sprøde vafler og luftig guf, som du kan matche din is.

Hvor: Trollegade 2D, 5300 Kerteminde

Hostrups Hotel i Tønder

Hostrups Hotel i Tønder bliver beskrevet som Jyllands smukkeste boutique hotel, og det forstår vi godt. For det hyggelige hotel med udsigt over Mølledammen er noget af en Sønderjysk perle. Hotellet har for nyligt gennemgået en stor renovering og er klar til at byde gæsterne velkommen.

Hvor: Søndergade 30, 6270 Tønder

Lillero Camping i Asnæs

Overnat i luksustelt under stjernerne med havet foran og skoven bag dig. Oplev den vilde natur og hop i saunaen efter en badetur i Sejerøbugten.

Hvor: Høve Stræde 17, 4550 Asnæs

Strandhotellet Blokhus

Med kun få hundrede meter til Blokhus’ brede, hvide sandstrand langs vestkystens vilde bølger finder du et af Danmarks mest populære sommerhusområder og Strandhotellet Blokhus. Hotellet er opført i klassisk badehotel-tradition og byder på ægte ferieafslapning.

Hvor: Sønder I By 2, 9492 Blokhus

Bonalâs Pizzaria i Svaneke

Planlægger du et visit til den danske klippeø Bornholm, må du forbi pizzeriaet Bonalâs – ”bondeknold” på Bornholms – og smage deres famøse pizzaer. Pizzaerne er lavet med råvarer fra lokale producenter og mange af grøntsagerne trækker de selv op af jorden.

Hvor: Glastorvet 3, 3740 Svaneke

Kalas café og isudsalg i Allinge

Kalas Café og isudsalg ligger i Sandvig Havn, mellem øens største røgeriskorsten og havet. Hos Kalas kan du få frisklavet is på økologisk, bornholmsk mælk og med frugt og bær fra øens haver. Har du en god idé til en ny smagssammensætning, så lader de sig ofte inspirere af gæsters ønsker og input.

Hvor: Strandpromenaden 14, 3770 Allinge

Henne Kirkeby Kro

Skal ferien nydes i ren luksus og med Michelin-mad, så fuglene synger, så er Henne Kirkeby Kro i det vestligste, vestligste Danmark stedet. Kroen, hvis historie går helt tilbage til 1790, har dannet afslappende rammer for mange kendisser i årenes løb – blandt andet maleren Johannes Larsen.

Hvor: Strandvejen 234, 6854 Henne

Dyvig Badehotel på Als

Et andet sted på Als finder du Dyvig Badehotel. Et boutiquehotel, der definerer luksus som stille ro, diskretion og sublim service med sans for detaljen.

Hvor: Dyvigvej 31, 6430 Nordborg

Hotel Himmerland i Farsø

Står sommeren på familieferie så er Himmerland måske stedet. Hotellet byder nemlig på en bred vifte af oplevelser, som man kan lave sammen eller hver for sig. Byder sommervejret op til regn kan I blandt andet benytte stedets bowlingbane eller svømmehal, men der er også rig mulighed for at boltre sig i de udendørsaktiviteter i de smukke, naturrige omgivelser – blandt andet stedets store golfbane.

Hvor: Lars Larsens Vej 1, Gatten, 9640 Farsø

Two Maidens i Kolding

Kig forbi Two Maidens fra morgenstunden og hent en latte eller en cappuccino med en lun, friskbagt croissant, muffin eller pain au chocolat to go. Eller slå dig ned og nyd deres lækre, hjemmelavede brunch.

Hvor: Slotsgade 13, 6000 Kolding

Læs også