https://imgix.femina.dk/media/e46b657bf2a240efaa88fb0991fad47c.jpg
Rejser

Familietur: På charterskiferie

2. januar 2010
af Lene Ejg Jarbøl og Uffe Laursen
En all-inclusive-charterskiferie byder på alverdens aktiviteter – især for børnene. Det giver de voksne ekstra fritid til afslapning og hygge i baren efter dagens strabadser

Werfenweng

I Werfenweng er de højeste bjerge lige over 1.800 meter - og det er rigelig udfordring for os

Denne vinter har vi bestemt os for at prøve skiferiens svar på charterrejsen: Et allinclusive- koncept i østrigske Werfenweng tæt på grænsen til Tyskland. Werfenweng er en lille hyggelig by i 900 meters højde med et par hoteller og pizzeriaer, sportsforretning, turistkontor og et lille supermarked.

Fælles omklædning
All-inclusive-konceptet betyder, at al forplejning er gratis. Derudover byder både hotellet og byen på et væld af aktiviteter. Hotellet har bl.a. to pools - en indendørs og en udendørs. De er ikke store, men alligevel en kæmpe attraktion for de mange børnefamilier på hotellet. Vi finder badetøjet frem og opdager, at i Østrig klæder begge køn om i samme rum - med eller uden badetøj på. Heldigvis er vi alene i poolen, der er dejlig varm. Ungerne finder hurtigt forbindelsen til den udendørs pool, hvor sneen ligger ned til bassinkanten. Det skal også prøves, og en rulletur i sneen giver et frydefuldt gys.

Eksotiske drinks

All-inclusive betyder virkelig, at alt er gratis - undtagen eksotiske drinks, som koster ca. to euro

Ro uden børnene
På hotellet er der stort legerum med tilhørende legetanter og -onkler. De passer børn om dagen, hvis mor og far vil have lidt tid alene på pisterne. De unge legeguider får fornøjelsen af vores poder til en halv times tyske sanglege og efterfølgende børnedisko hver aften efter aftensmaden, mens vi nyder et par afterdinnerdrinks i hotellets lounge. Efter et par dage render ungerne hjemmevant rundt på hele hotellet sammen med deres nyerhvervede jævnaldrende venner. Det er både dejligt og lidt uvant for os forældre til tre børn under 10 år sådan at kunne sidde sammen i samvær med andre voksne uden konstant at blive afbrudt.

Luksusferie
Aktiviteterne er lige ved at tage fokus fra hovedformålet med turen: At stå på ski. Vi må insistere på, at vores børn altså skal med op på pisterne og øve sig på de smalle brædder frem for at ligge og blive helt opløst i poolen hele formiddagen. Da vi sidder i foyeren den sidste aften, opsummerer vi fordele og ulemper ved konceptet charterskiferie. Og fordelene er klart flest. Selv om vi har fravalgt en lang række sjove aktiviteter, så er det den ultimative luksus slet ikke at behøve at tænke på madlavning og opvask, men bare at kunne gå til de overdådige buffeter, hoppe i poolen, når man har lyst, og gå i baren.

Læs også