Helle Thorning-Schmidt
Samfund

Derfor blev Helle Thorning-Schmidt politiker

17. juni 2009
af Andrea Bak
Foto: Polfoto
Det var en rejse til Indien, der afgjorde, at Helle Thorning-Schmidts ville være politiker

Blå bog
Navn: Helle Thorning-Schmidt
Alder: 42 år
Job: Formand for Socialdemokraterne og medlem af Folketinget

Mit aha-øjeblik
Da jeg oplevede ekstrem fattigdom i Indien.

Aha-øjeblik

Er du nogensinde blevet ramt af et aha-øjeblik? Det øjeblik, hvor det pludselig står lysende klart, hvorfor du skal sige dit job op, flytte til et andet land eller slå i bordet og kræve din ret. I denne serie kan du møde en række kendte danske kvinder, der fortæller om netop deres aha-øjeblik, og hvad det har betydet for dem. I næste uge fortæller Susanne Bier om sit øjeblik.

Hvad var optakten?
Jeg var lige blevet færdig med gymnasiet og havde arbejdet i grillbaren i Bilka i Ishøj for at tjene penge, så jeg kunne spare sammen til at komme ud at rejse sammen med en gruppe venner. Og så var det ellers bare på med rygsækken og ud på egen hånd i verden.

Hvad skete der?
Jeg rejste rundt i Indien og kom også til det, der dengang hed Bombay. Der så jeg for første gang i mit liv ekstrem fattigdom, og det var virkelig en øjenåbner for mig. Jeg så alle de virkelig fattige mennesker, der sad på gaden uden for luksushotellet Taj Mahal Palace, og det gik op for mig, hvor helt igennem usundt det er for et samfund at have ekstrem rigdom og ekstrem fattigdom side om side, og jeg tænkte, at det ville jeg arbejde for at modvirke.

Hvilken indflydelse har det haft på dit liv i dag?
Det har helt sikkert været en af grundstenene i, at jeg valgte at beskæftige mig med politik. Jeg har aldrig været i tvivl om, hvilket politisk hold jeg tilhører. Jeg vil altid holde med dem, der kæmper for de svageste i samfundet, uanset om det så er i Indien eller i Danmark.

Læs også:
Lær at tjene penge
Kvinde brænd igennem professionelt
Sådan får du større gennemslagskraft

Læs også