https://imgix.femina.dk/media/ad2e0117e52249cba6f00e54f5abeebc.jpg
Rejser

De bedste shoppebyer i verden

16. juni 2009
af Lærke Sofie Bonke
Netop nu har filmen Confessions of a Shopaholic præmier verden over. Det har inspireret os på FEMINA til at lave en guide over de fedeste shoppebyer i hele verden. Find dem her ...

Elsker du, ligesom Rebecca Bloomwood fra filmen Confessions of a Shopaholic, at shoppe og skal du på weekendtur med veninder? Så får du her en den perfekte guide til de ultimative shoppebyer verden over.

Bangkok
Byen er kendt for at have rigtigt gode tilbud! Det kendteste marked hedder Chatuchak og er kun åbent i weekenderne. Det mest populære stormagasin for både turister og de lokale hedder MBK og er nok Bangkoks mest eksklusive magasin. Her finder du 8 etager med 2000 butikker, der sælger alt lige fra tøj, modeaccessories, tasker, læderprodukter, rejsetasker, mobiltelefoner og elektrisk gear. Du kan finde alt, hvad du ønsker dig, i Bangkok.

New York
Af de lange gader og mellem de enorme bygninger finder du alverdens designershops! Her er noget for enhver smag på fx Herald Square, Madison Ave og Fifth Ave. På Madison Ave kommer der flest lokale, imens Fifth Ave er flest turister. Du kan også finde mange spændende butikker på 34th St. nær Macys. Tag så lidt som muligt med i din kuffert på udrejsen, men husk de flade sko, så du kan trave gaderne tynde og få din kuffert fyldt op med lækkert tøj, mm. til hjemturen.

Buenos Aires
Hvis du vil udforske latinamerica, så skal du tage Argentinas hovedstad Buenos Aires. Hvis du elsker lædervarer, så ved du nu, at denne by er kendt for dets høje kvalitet af lædervarer. Vil du udforske den antikke verden, er der rigtig mange antikke varer at finde i butikkerne i Buenos Aires. Det bedste shoppingsted hedder Microcentro i gaderne Calle Florida og Calle Lavalle. Trænger du til en pause midt i shoppingræset, kan du nemt lære tango af de indfødte eller spise landets billede, men smagfulde kød.

Paris
Hvis du har mere lyst til at rejse i Europa end i resten af verden, er Paris helt sikkert én de bedste shoppe- og modebyer. Her kan du nemt finde billige fly til. Hvis du er glamorøs, så tag til the Golden Triangle - Avenue Montaigne, Champs Elysees og Avenue George V. Her finder du alle de store modenavne, som Chanel, Dior, Prada, Valentino, Nina Ricci, Fendi, Celine, Emanuel Ungaro, Salvatore Ferragamo, Jeans-Louis Scherrer, Jimmy Choo, S.T. Dupont, Max Mara, Emilio Pucci, Krizia, Escada, ChloéChloé og mange andre. Rue St Honore har også mange designershops. Hvis du vil have ægte franske butikker, så skal du lægge din vej forbi Rue de Louvre og Rue Etienne Marcel.

Andorra la Vella
Ser du frem til en pause fra det danske hverdagsliv? Så kan du finde billige fly til hovedstaden i Andorra, det lille land, der ligger mellem Frankrig og Spanien. Andorra la Vella er et rent taxfree-mekka. Byen har mere end 2000 butikker, hvor de fleste ligger langs hovedgaden Avinguda Meritxell. Her finder du elektronik til dit køkken, kameraer, parfumer, computere, lejetøj, ure og sportstøj - alt sammen til lave taxfree-priser.

London
London har altid været kendt for at være et meget dyrt sted at shoppe, men lad dig ikke skræmme. Englands hovedstad kan stadigvæk tilbyde rigtig gode tilbud. Læg fx din tur forbi Mayfair og Covent Garden. Liberty har mange butikker med forskellige mærker og et besøg værd. Selvom Dover Street Market er dyr, så er det stadigvæk et sted der er værd at udforske. Du kan også besøge det kendte marked Spitalfield om fredagen, som har meget sjovt design. Hvis du leder efter trendy produkter, kan du tage til Carnaby Street, som du finder i det nordlige Soho.

Læs også