Bornholm
Rejser

Bornholm – guide til ferie på solskinsøen

9. juli 2014
af Redaktionen / Berit Hvassum og Jette Ladegaard
Bornholm bugner af oversete perler. Følg vores guide til Bornholm og få tips til at finde de ægte bornholmske råvarer, gode loppemarkeder og smukke solskinsoplevelser på øen.

Lad Bornholm være målet for din næste ferie. Solskinsøen bugner af lækre ø-oplevelser for både øjet og ganen. Vi har samlet vores bedste tips i en guide til Bornholm.

Se også: 10 tips til en dag på Hven

Bornholms oversete Restaurant Æblehaven

Kadeau, Melsted og Stammershalle er Bornholms kendte gourmetrestauranter, og dem, alle madører valfarter til. En glemt perle er Restaurant Æblehaven i Snogebæk. Stedet ejes af Henrik, der er uddannet sommelier og hans thailandske kone, Sopha, der er uddannet kok. Maden er dansk/fransk med et eksotisk touch og helt fantastisk. Alt laves fra bunden og primært af bornholmske råvarer. Læs mere om Restaurant Æblehaven her!

Bornholms bedste antik og loppemarked

Antik & Retro i Nylars er det bedste loppemarked på Bornholm. Den gamle møbelfabrik har alt, hvad hjertet begærer af kvalitetslopper fra designmøbler, godt håndværk til rigtig flot retro. Sæt god tid af! Stedet er kæmpe stort og meget inspirerende - og så er det fremfor alt ordentligt og samlet i kategorier, farver, tidsaldre m.m. Virkelig et besøg værd! Læs mere her!

God kaffe på Bornholm

Sæt 2-3 timer af og gå Hammeren rundt. Du vil ikke fortryde det! Parker bilen i Sandvig ved campingpladsen og gå hele vejen rundt. Det er en fantastisk smuk tur. Hold pause i Hammeren havn, hvor man både får god kaffe og is eller en sandwich.

Læs også: De bedste kaffebarer i Malmø

Autentiske Christiansø

Hvis vejret er i top, så tag en tur til Christiansø. Øen er et lille velfungerende samfund, og i højsæsonen kan man købe en lokalguidet tur og få et unikt indblik i det lille ø-samfund. Båden sejler fra havnen i Allinge. Tag afsted en varm sommerdag med fladt vand og husk badetøj. På molen er der en fantastisk platform, man kan bade fra. Hos Købmanden på havnen kan man købe rugbrød og smør, og på kajen finder du Ruths uforglemmelige sild.

Læs også: 5 gode apps til ferien

Kun bornholmske råvarer

Har du lyst til at blive 100% bornholmer for en aften, så beslut dig for at lave mad kun med bornholmske råvarer. Det kan sagtens lade sig gøre:

• Grøntsagerne køber du ved vejkanten
• Kødet hos Halle-slagteren
• Fisk på havnen, fx Nordbornholms røgeri, der er særlig kendt og eksporterer meget til fastlandet
• Vin fra den lokale vinbonde i Aakirkeby
• Øl fra Svaneke Bryghus samt snaps fra Den Bornholmske spritfabrik.
• I Netto finder du rigtig mange bornholmske råvarer; både mel fra Valsemøllen og alle slags mejeriprodukter er fast sortiment.

Læs også