https://imgix.femina.dk/media/cf69bea4f2e0473bb5f7e044443f6074.jpg
Rejser

Betaget af Bangkok

14. september 2011
af Hanne Høiberg
Foto: Tourism Thailand, Michael Brüel, Frede Olsen, Shutterstock
Se det flotte galleri og læs Hanne Høibergs bedste tip til Thailands hovedstad Bangkok - der ligesom byen selv er smækfyldt med kontraster.

Thailands hovedstad er på én gang moderne metropol og ældgammel kongeby. Forvirrende, måske lidt skræmmende for førstegangsbesøgende og frem for alt fascinerende. For Bangkok er en by, der skal opdages med åbent sind og alle sanser. Her får du mine bedste tip - der ligesom byen selv er smækfyldt med kontraster.

Se det flotte galleri i bunden af artiklen, med billeder fra kontrastfyldte Bangkok.

Bangkok - kontrasternes by

Praktisk

Bedste rejsetidspunkt

 • November til februar er Bangkoks tørreste og køligste sæson. Den øvrige del af året er byen druknet i regn - eller din egen sved.

  Ved ankomst

 • Det er en leg at komme til det centrale Bangkok fra Suvarnabhumi-lufthavnen med Skytrain's Expres Service.
 • Turen ind til City Terminal ved Makkasan tager 15 minutter, og herfra er det let enten at skifte til et andet tog eller hoppe på en taxa til hotellet. Husk at aftale taxa-prisen på forhånd.
 • Mere om Skytrain på www.bangkokairporttrain.com

 • Meget mere om Bangkok på www.tourismthailand.org, Thailands officielle turisthjemmeside.

Bangkok bliver stadig større med flere bilkøer, højhuse og luksuriøse shoppingmalls, hver gang jeg lander i byen.

Men så snart jeg kommer ind i det gamle hjerte af den thailandske hovedstad og vandrer rundt på må og få i de smalle gader, soi'er, hvor duften af citrongræs og ingefær damper op fra suppegryderne på transportable gadekøkkener, synes tiden at have været gået i stå i årtier.

Som når man det ene øjeblik prutter om prisen for at blive fragtet gennem dieseldunsten af en hostende trehjulet tuk-tuk, det andet går om bord i det strømlinede Sky Train og står af i en skinnende shoppingmall, hvor Gucci, Prada og Louis Vuitton diskret kappes om ens opmærksomhed.

Og uanset hvad man gør og hvor, bliver man mødt med et smil. Ikke af den beregnende slags, men fordi thaierne bare er sådan.

Chao Praya River Express

Jeg begiver mig ud i menneskemylderet - mod Chao Praya-floden, byens skvulpende pulsåre. Her hopper jeg på Chao Praya River Express, f.eks. fra pieren ved Oriental Hotel.

Sørg for at tage den, der går nordpå og nyd nu for alvor at være i Bangkok. Selv om turister også bruger den hurtige, billige og ikke mindst luftige form for offentlig transport, er den først og fremmest lokal.

Wat Pho templet

Flere tip til Bangkok

 • Chatuchak Weekend Market på 100.000 kvm er blandt verdens største med omkring 9.000 boder og op mod 200.000 besøgende på en dag. Kom tidligt for at undgå varmen og de værste trængsler. Åben lørdag-søndag fra kl. 9-18. Paholyothin Road, nord for sejrsmonumentet. Tag Skytrain til sidste station på den nordgående linje, Mochit.

 • Cykeltur gennem byen er en meget anderledes måde at opleve Bangkok på, organiseret af ABC Bangkok - Amazing Bangkok Cyclist. En cirka 18 kilometer lang rute bringer dig tæt på byens indbyggere og miljøer, du ikke ellers ville have set. Der cykles ad bagveje og langs kanaler, så du behøver ikke frygte den hektiske trafik. www.realasia.net/tours/day_tour_more.php

 • Mai Thai Jazz Brunch. Trænger du til kølig champagne i højstilkede glas, østers, skaldyr og al den røræg og bacon du orker, tilsat tilbagelænet jazz og opmærksomme tjenere, skal du besøge Trader Vic's restauranten på luksushotellet Marriott Riverside søndag mellem kl. 11.30 og 15. Bestil bord på forhånd. 257 Charoennakorn Road, Samrae Thonburi. www.bangkok.com/marriott

 • The Atlanta Hotel er nok det mest originale, mærkelige hotel, jeg har boet på i Bangkok. Indretningen er rendyrket art deco og står præcis som i 1950'erne, da hotellet blev åbnet. Atlanta har en nul-tolerance politik over for stoffer og sex-turisme, men også Bangkoks første swimmingpool og byens mest fotograferede foyer. 78 Soi 2, Sukhumvit Road, www.theatlantahotelbangkok.com

Stå af på Tha Tien pieren, der både er stoppested for kongepaladset og Wat Pho. Følg skiltene mod templet (wat på thai), et af byens største og ældste fra det 17. århundrede.

På dette tidspunkt har jeg ikke overskud til andet end at beundre den 43 meter lange, liggende forgyldte Buddha. Wat Pho er nemlig også nationalt center for uddannelse af traditionel thai-medicin, bl.a. thai-massage, og dét er mit egentlige mål.

248 Phra Borom Maha Ratchawang Phra Nakhon Bangkok 10200 Thailand, www.watpho.com

Drinks med udsigt fra 63. etage

Se solen gå ned og byen lyse op fra Sky Bar på 63. etage af The Dome på State Tower.

Kom omkring klokken 18, når baren åbner, klæd dig »smart afslappet« som dress-coden foreskriver, og vær forberedt på en udsigt over Chao Praya-floden og skyskraberne laaangt nede, der kalder på cocktail af de stærke. Til en pris langt over, hvad du giver alle andre steder i byen.

The Dome at lebua, Silom Road, Bangrak, www.lebua.com

Gå på jagt efter de bedste måltider i Bangkok

Til gengæld behøver middagen ikke vælte budgettet. Chinatown, det vil sige sidegaderne til Th Yaowarat og Th Ratchawong er spækket med restauranter, hvis man da kan kalde fire borde og stole på fortovet og køkken i et hul i muren for en restaurant.

For det er sådan, mange af dem er, og her jeg har fået nogle af mine bedste måltider i Bangkok. Spørg mig ikke om navn på hverken gade eller restaurant, men gå selv på jagt i de små gyder, kig på, hvad der bliver serveret og kast dig ud i eventyret.

Flodtur i longtail

Det er selvfølgelig lettest at sige ja tak til en af de longtail-både nær Oriental Hotel, der prøver at overtale dig til en tur i klongerne (Chao Prayas sidefloder og -kanaler).

Men du får det meget billigere ved at tage Chao Praya Express helt til endestationen Nonthaburi. Her er det heller ikke noget problem at finde en longtail. De kommer til dig.

Husk at prutte om prisen, du skal mindst ned på halvdelen af udgangspunktet. Glæd dig så til at opleve et helt anderledes fredeligt og landligt liv - både i selve kanalen og på den:

En kvinde vasker hår, en mand børster tænder, børn bader, svømmer og leger i vandet. Posten sejler forbi i sin båd, og købmanden bringer varerne lige til døren…

Læs også