https://imgix.femina.dk/media/267e1aed9c8448d6b2bd531dc8c0e14b.jpg
Rejser

All-inclusive i Egypten – charterferie version 3.0

10. december 2011
af Rushy Rashid Højbjerg
Foto: Rushy Rashid Højbjerg, Per Gudmann & PR
Rushy Rashid og hendes familie rejste til Egypten og genopdagede glæden ved charter.

Indrømmet. Jeg er ikke opdraget med charterferie som muligt rejsekoncept. Indtil mit 30. år blev ferierne brugt til at besøge familien i Pakistan eller til at rejse til store byer, hvor der enten var kvindekonference, eller hvor mine brødre skulle kæmpe taekwondo. Det var først, da jeg rendte ind i Jens - min jyske mand - jeg modstræbende og skeptisk stiftede bekendtskab med fænomenet. Vores første charterferie (version 1.0) sammen til Filippinerne var helt fantastisk, og i mine øjne betød charter blot en mere bekvem og ordnet måde at rejse på ... på egen hånd!

I år tog vi så næste skridt. Flere af vores venner havde talt begejstret om konceptet - og pludselig havde vi bestilt en uges ferie til Egyptens Sharm el-Sheikh, all-inclusive. Charterferie version 3.0.

Vild med mad
Vi er lidt tøvende den første aften. Vi kan ikke helt gennemskue, hvorfor vi kan sidde på en skøn restaurant med udsigt over en utvivlsomt lækker golfbane (den er kun sparsomt oplyst her om aftenen) og frit vælge fra et menukort, der kan få selv vores ungers tænder til at løbe i kildevand. Vi udvælger nogle forretter og lidt kød, og lidt efter vælter det ind med lækkerier. Efter brødene (der minder om de pakistanske "roti", som ungerne elsker) kommer hummus, kebab, tahin, samosa, falaffel, fritter, lammekød og kylling på spyd og sikkert mere, som jeg ikke husker, og vi må erkende, at der ikke er plads til desserten.

Pool-cafeen Sundowners særlige menukort for os "all-inclusivers" byder på mere end rigeligt til frokost. Ungerne trænger til salt og fritter, og det kan kombineres med burgere, pasta, pizza, salater - nok til, at vi gennem den næste uge ikke behøver at vælge samme retter.

Snorkletur og siesta
Der er ikke så mange muligheder for at stikke af fra resortet, og måske er det derfor, jeg ikke bliver rastløs over driverlivet på hotellet. Vi har på forhånd besluttet os for at deltage i to nøje udvalgte småudflugter, idet lange busrejser til Kairo og pyramiderne ikke kan forenes med at sove længe.

Vores hotel har flere badebroer og en sandstrand lige ud til Rødehavet. Lige neden for trappen fra badebroen kan man tydeligt se de smukke fisk. Ungerne er vildt begejstrede efter den første snorkletur. - Det er det smukkeste, jeg nogensinde har set i mit liv, udbryder Mimi spontant efter sin første tur i vandet.

Efter en tiltrængt siesta bader vi i vores egen pool, til solen mister sit herredømme og langsomt forsvinder bag de karakteristiske bjerge, som omgiver Sharm el-Sheikh. Vi plasker og kaster (og griber færre og færre gange) i tusmørket, indtil de servicemindede ansatte fra Recreation Team venligt, men bestemt gør de tilbageværende gæster opmærksom på, at poolen lukker ved solnedgang.

Ikke sidste gang med all-inclusive
Havde det nu været på en almindelig ferie, så var balladen sandsynligvis indtruffet på fem minutter. Vi ville være blevet irriterede over, at ungerne ikke ville spise den (dyrt) indkøbte mad - og ungerne ville brokke sig over, at de ikke havde bedt om at spise dette og hint ... og at de i øvrigt var sultne! Men vi spiste og drak lige så meget, som vi ellers ville have gjort, men kvaliteten af maden var væsentlig højere sammenlignet med vores ferie på Mallorca sidste sommer.

Jeg fik dækket mine behov for oplevelser med tilkøb af et par ture. Men jeg kunne sagtens få hele ugen til at gå med at teste og nyde de andre pools og strandområdet med tilhørende restauranter og cafeer. All-inclusive-pakken gav i øvrigt også mulighed for en halv times kropsmassage og en times kokkeskole.

Jeg må indrømme, at med denne magelige form for badeferie har jeg nu bevæget mig endnu et skridt ud ad charterplanken. Jeg er faktisk kommet til at holde af min charterferie version 3.0.


Antalya - porten til den tyrkiske riviera

Bangkok i blodet - velkommen til Sydøstasiens hjerte

Ibiza er luksushippiernes paradis

Læs også