https://imgix.femina.dk/media/93d5f7cf77d1499f9a61f056c84d35fa.jpg
Rejser

Algarve: Som skabt til en forlænget weekend

8. august 2010
af Tekst og
Foto: Marie Sloma Qvortrup
Med trehundrede solskinsdage om året, og nogle af Europas smukkeste strande, er den portugisiske perle Algarve et perfekt weekend-rejsemål

Jeg er rejst hjemmefra med gode veninder for at nyde en forlænget weekend med afslapning og wellness i det smukke Algarve på Portugals sydkyst. Programmet står på bådtur, spa, god mad og afslapning på langs - iført en tyk hvid badekåbe.

Algarve

Wellness under åben himmel
Hotellet, vi bor på, ligger i Villamoura og har fem stjerner. Det er her - i hotellets kælder - jeg lister ned iført badekåbe og sutsko. Spaen byder på et hav af behandlinger, men jeg har mest brug for en god gammeldags massage og så en lur på stranden. Og hvilken lur! The Lake Resort har taget højde for, at man sover bedre i det fri. Derfor er der indrettet store udendørs himmelsenge, som er løftet op på pæle, og de hvide puder nærmest kalder på én, når man går forbi.

Sådan rejste vi

Vi fløj med Transavia, der som noget nyt flyver direkte København-Faro. Fra Faro er der ca. fyrre minutters kørsel til turistbyen Villamoura, hvor vi boede på The Lake Resort.

Mere info om The Lake Resort og Transavia

Autentiske tapas på portugisisk
På den kombinerede restaurant og bar Lendario, et kvarters kørsel fra Villamoura, nyder vi en fantastisk middag med portugiske tapas og masser af den lokale, friske vin - vinho verde. Vores guide Luis er ikke i tvivl: Dette er den absolut bedste tapasrestaurant i miles omkreds, og man skal endelig lade køkkenet bestemme menuen. Det gør vi, og snart begynder et mylder af skåle og fade at komme ind på bordet med et hav af autentiske, himmelske retter, som ikke er tilpasset turistganer.


Algarve

Unikke naturoplevelser
Senere er vi klar til at lade os guide ud på en tur i det smukke Algarve. Vi kører til havnen i Faro, hvorfra turen går til naturreservatet Rio Formosa. Reservatet er et stort udmundingsområde med laguner, øde øer og kanaler. Her er et rigt fugleliv, og jeg bliver begejstret som en lille pige over det overflødighedshorn af skaller, man kan samle på en ø, hvor vi går i land. Skallerne er lyserøde og gule i alverdens nuancer, og mens jeg senere lægger dem ned i min kuffert, tænker jeg, at det ikke bliver sidste gang, jeg besøger Algarve.

RELATEREDE LINKS:

Kroatien

Opatija:
Kroatiens Nice

Colosseum

Tag på
mor-datter-ferie
i Rom

Læs også