Cala Tuent - Mallorcas vestkyst - Søndag Rejser
Rejser

5 smukke steder, du ikke må gå glip af på dine rejser til Mallorca

12. juli 2016
af Redaktionen i samarbejde med Kulturrejser Europa
Foto: AOP
Rejser til Mallorca er der masser af, og selvom de fleste er charterrejser, hvor du kun ser lufthavnen, stranden og poolen, er der god grund til at se sig lidt ekstra omkring - blandt andet på øens smukke vestkyst.

Mallorcas naturskønne vestkyst

SØNDAG har skottet til Kulturrejser Europas' rejse til Mallorca, hvor øen opleves fra andre og smukkere vinkler end dem, vi kender fra charterferien. Her får du 5 bud på alternative oplevelser på Mallorcas bjergrige og naturskønne vestkyst.

Læs også:
På Mallorca ligger Dorthe Kollos kærlighedshule

Bo i Santa Ponsa, når du rejser til Mallorca

Et skøn udgangspunkt for dine oplevelser langs vestkysten er byen Santa Ponsa, som ligger ved foden af bjergkæden Tramunana. Santa Ponsa har gode hoteller og en skøn sandstrand, og så er den nem at komme til fra lufthavnen.

5 steder langs Mallorcas vestkyst

 1. Andratx
  I havnebyen Puerto Andratx leves det søde liv af enhver, der har råd til det, og luksusvillaerne ligger som perler på snor langs bjergsiden. Blandt andre har danske Dorthe Kollo sit sommerhus i byen. Spadser en tur langs havnepromenaden og nyd den ekstra fornemme udsigt over havet fra de mange velbesøgte caféer og restauranter, som ligger her. Den oprindelige by, Andratx, som ligger lidt længere ind på øen, er en hyggelig mallorquinsk landsby med traditionelle byhuse og lokal atmosfære. Andratx stammer fra romersk tid, og byen har flere historiske seværdigheder. I Andratx kan du besøge Mallorcas største center for moderne kunst, CCA Andratx, som er ejet af det danske par, Patricia og Jakob Asbæk. Du oplever også kunstmuseet på rejsen med Kulturrejser Europa.
 2. Deià
  Byen ligger idyllisk og smukt i Tramunana-bjergene, hvor den er kendt som "kunstnerbyen". De smukke udsigter og mange gallerier og museer tiltrækker både verdenskendte skuespillere og kulturpersonligheder, som har hus i og omkring Deià. En af de mere kendte er den amerikanske skuespiller Michael Douglas. Tag den snørklede vej ned til Deià-bugten og nyd stenstranden med det krystalklare vand, hvor du også finder to små fiskerestauranter - fabelagtigt smukt og stemningsfuldt.
 3. Port de Sóller
  Havnebyen med den fine sandstrand, hyggelige strandpromenade og stemningsfulde ferieliv er ret kendt blandt os danskere. Ikke desto mindre er den altid et besøg værd, og hvorfor ikke tage toget hertil fra hovedstaden Palma de Mallorca? Allerede i 1913 kørte de første tog fra Palma via Sóller til Port de Sóller, og på ruten, som ikke har ændret sig siden, sidder du på første parket til den ene flotte udsigt efter den anden.
 4. Cala Tuent
  Er du til ubefolkede strande langt væk fra de mest besøgte kyster, skal du besøge Cala Tuent, som er vestkystens eneste større naturstrand. Fra Cala Tuent har du øens flotteste udsigt til Mallorcas højeste bjerg, Puig Major (1445 m), og på stranden findes sågar en hyggelig, lille restaurant. Hvad mere har man så egentlig brug for?
 5. Formentor
  Store dele af halvøen Formentor er uberørt natur, og turen ud til det ensomme fyrtårn på nordspidsen på Mallorca er både smuk og imponerende. Læg vejen forbi udsigtspunktet Mirador Es Colomer og nyd et usædvanligt og fredfyldt øjeblik. Et af Mallorcas første luksushoteller, det legendariske Hotel Formentor, ligger også her, helt ned til vandet.

Læs også:
Langtidsferie - billigere end at blive hjemme

8 dages rejse til Mallorca inkluderer:

 • Fly København - Mallorca t/r
 • 7 nætter på Jardin del Mar i 2-vær. lejlighed med balkon og havudsigt
 • Halvpension med 1/4 flaske husets vin til middagen
 • Transport og udflugter iflg. program.
 • Diverse entréer
 • Dansktalende rejseleder

Pris: fra 6.795 kr.
Afrejse: September og oktober.

Læs mere her

Om Kulturrejser Europa - Rejser til Mallorca

Dansktalende rejseledere, tryghed og ekspertise er Kulturrejser Europas nøgleord. Fra vores hovedsæde i København arrangerer vi kulturrejser til hele verden med interessant og alsidigt indhold - samt selvfølgelig en kyndig, dansktalende rejseleder.

Læs mere her

Læs også