Glamping-ferie: 13 glamping-pladser i ind- og udland, du kan besøge
Glamping

Glamping er den luksuriøse naturferie, vi alle har ventet på

3. april 2021
af Charlotte Mielko og Freja Lyngo
Udgivet første gang 21. juni 2019. Foto: Charlotte Mielko & PR.
Glamping er din redning, hvis du er vild med naturen, men mindre vild med at ligge på et hårdt liggeunderlag i et fugtigt telt. Vi har samlet 13 glampingpladser i ind- og udland, du kan besøge.

Mange af os elsker tanken om at være tæt med naturen. At se solen gå ned over vandet, at falde i søvn til lyden af brusende bølger og vågne op til fuglefløjt.

Men når snakken falder på telttur med hårde liggeunderlag, irriterende myg og fravær af bad i flere dage, så er tanken om at opholde sig midt i naturen knap så romantisk.

Hvad er glamping?

Men måske har du hørt om glamping? Som du nok kan høre på ordet, så handler det om glamourøs camping. En smuk sammensmeltning af det luksuriøse hotelliv og det autentiske campingliv, hvor du er tæt på naturen.

Som glampist camperer du på luksusmåden i enten hytter eller ekstravagante telte med eget toilet, bad, strøm til højttalere og lignende.

Det bedste ved glamping er, at det giver dig muligheden for at sanse naturen på alle måder, uden at du behøver at knække ryggen på et liggeunderlag og rende rundt i skoven i fem dage uden et bad. Som regel får glampingopholdet følgeskab af gourmetmad og skønne drinks.

Her har vi samlet 13 steder i ind- og udland, der tilbyder glamping.

Glamping: 13 steder i Danmark og udlandet

Tiki Camping, Tranekær

Tiki Camping på Langeland tilbyder glamping med omtanke for miljøet.

Her kan du lave mad over bål og gå ture langs stranden, som ligger bare et par få hundrede meter væk. Du kan også lave pizza i den udendørs pizzaovn eller tage en eftermiddagslur i de hyggelige telte.

Tiki Camping ligger midt i en hyggelig hasselnøddeplantage og er omgivet af smukke, gamle fyrretræer.

Genindlæs din browser, hvis opslaget ikke dukker op.

På pladsen finder du blandt andet stedets egen gårdbutik, hvor du kan købe brænde, friske grøntsager, forfriskende lokale øl og meget mere.

Prisen for et stort telt er 4.400 kr. for en weekend. Du kan læse mere på tikicamp.com.

Skyttehusets Camping & Café, Silkeborg

Glamperer du i et af Skyttehusets luksustelte kan du få panoramaudsigt over vand - nemlig den smukke Svejbæksnævring, som den bliver kaldt.

I glampingteltet vil du blandt andet finde bløde boksmadrasser, møbler i bohemestil, lammeskind og køleskab.

Du har også din egen terrasse, hvor du kan grille din aftensmad.

https://imgix.femina.dk/lotus_belle_18142_skyttehuset_optimized.png

Når du ikke skal opholde dig i teltet, kan du fx leje en båd, så I kan komme ud at sejle, fiske, cykle rundt i Silkeborg eller tage en tur på Solfærgen.

Priser ligger fra 550 kr. per døgn for 2 voksne. Du kan læse mere på skyttehusetscamping.dk.

Eco Beach Camp, Nexø

Med kun 17 teltpladser er Eco Beach Camp på Bornholm Danmarks mindste campingsplads. Pladsen ligger på et af landets bedste placeringer, nemlig helt ned til smukke Balka Strand i Nexø.

Her kan du høre bølgernes skvulpen, svalernes kvidren og mærke sandet mellem tæerne.

Stedet byder på masser af aktiviteter. Under dit ophold kan du for eksempel deltage på Eco Beach Camps yogatimer, sejle i kajak, holde grillaften under åben himmel eller booke en massage.

Et ophold for to personer i tre dage koster et sted mellem 1.700 kr og 2.700 kr - alt afhængigt af hvilket telt I vælger.

Læs mere på ecobeachcamping.dk.

Gilleleje Camping: Glamping i safaritelte

I smukke Nordsjælland, nærmere betegnet Gilleleje Camping, finder du safaritelte og husvogne.

Alt er indrettet med gulvtæppe, køleskab, en dobbeltseng og service, så du kan klare dig på bedste glamping-manér.

https://imgix.femina.dk/glamping-gilleleje-camping.jpg

Du kan bestille hjemmebagt morgenbrød, og morgenmaden kan du få serveret på sengen med lokal most og honning.

Campingpladsen ligger i en stor park med masser af smukke gamle træer, kæmpe rododendroner og syrener, og hvis du er til strandliv, ligger stranden kun to kilometer herfra.

Passebækgård Golf er naboen, hvor du også finder en god restaurant. På stedet kan du også ride på kamel og købe is, sodavand, vin og øl.

Priser ligger fra 550 kr. for 2 personer pr. nat. Læs mere på gillelejecamping.dk.

Heartland på Fyn

Festivalen Heartland afholdes hvert år (når der altså ikke lige er corona) i Slotsparken omkring Egeskov Slot på Midtfyn og har stor succes med deres glamping-stil, som folk valfarter til fra hele verden.

Her bor du kun 200 meter fra festivalpladsen og det smukke slot.

https://imgix.femina.dk/glamping-heartland-fyn.jpg

Bo på Hotel Heartland i boutique tents med fast gulv og med den fineste indretning. Her får du 2-4 luksus-gæstesenge med madrasser, dyner og puder med sengetøj, håndklæder, lampe, indlagt strøm til f.eks. telefon, computer eller hårtørrer og aflåseligt indgangsparti.

Her er kort sagt alt, hvad du har brug for under teltdugen.

Du kan læse mere på heartlandfestival.dk

Glamping i udlandet

Stedsans i Sverige

Stedsans er et dansk bæredygtigt retreat i Bohult i Halland, der også tilbyder glamping. Her bor du i små hytter med skråtag eller i et af de to kuwaitiske beduintelte.

Stedet er kun åbent i weekenden, og du kan booke enten 1 eller 2 nætter.

Fredag eller lørdag eftermiddag mødes alle gæsterne til snacks og vin ved bådehuset og nyder den flydende sauna eller hot tub’en i skovbunden, inden I sætter jer til bords.

https://imgix.femina.dk/glamping-stedsans-sverige.jpg

Bæredygtighed er tænkt ind alle steder på retreatet, fx består 50 procent af maden af råvarer fra egne marker og skove.

Hos Stedsans dyrker værtsparret de permakulturelle principper, der blandt andet går ud på at dyrker spiselige afgrøder på en bæredygtig måde.

Et weekendophold koster ca. 7.500 kr. for 2 personer, inkl. mad og drikke. Læs mere på stedsans.org.

Glamping med børn: Nordisk village ved Venedig

Du kan finde nordisk inspireret glamping lige uden for Venedig, ja faktisk 35 minutter med båd fra Markuspladsen i landsbyen Ca’Savio beliggende ud til strand på den ene side og Venedigs spektakulære lagune på den anden.

Campen består af ti bomuldstelte rundt om et fælles centralkøkken og en urtehave, hvor du frit må tage krydderier til din madlavning.

Pladsen ligger i en smuk venetiansk have, og hvert telt har plads til 4 personer og er indrettet med en dobbeltseng og to enkeltsenge, sofa, tøjplads og køleskab - altså et ideelt glamping-telt, hvor der også er plads til at rejse med børn.

I området finder du også en stor swimmingpool og et afslapningsområde med overdækket pergola og både.

Pris fra ca. 700 kr. for 2 personer pr. nat. Læs mere på nordiskvillage.com

Glamping med børn: Harvest Moon i Skotland

Safariteltene ligger lige ved siden af den storslåede Tyninghame Beach 50 km øst for Edinburgh med dejlig udsigt over marker og klitter.

Glamping-stedet har syv rummelige, komfortable og luksuriøse safaritelte med yderligere toilet en suite og varme brusere.

https://imgix.femina.dk/glamping-harvest-moon-skotland.jpg

Køkkenarealet har brændeovn med ovn og gryder, pander, porcelæn og bestik. Stedet er også oplagt for børnefamilier, da der også er høns, pygmægeder og alpakalamaer.

Priserne ligger fra ca. 4.750 kr. for 6-8 personer i et telt pr. nat. Læs mere på harvestmoonholidays.com

Glamping med børn: Westgate River Ranch Resort i Florida

Hvis du er vild med heste, er Westgate uden for Orlando i Florida stedet.

Her bor du i tipi ved en stor ranch. Naturen er uberørt og en del af det vilde Florida. Her er cowboytema og aktiviteter som bue og pil, ridning og rodeo.

Der er flere diners og restauranter på stedet, og det er derfor også fint til børnefamilier.

Priser for luksustipi fra 2.200 kr. ved 2 voksne og 2 børn under 12 år pr. nat. Du kan læse mere på usarejser.dk

Agusto Beach i Mexico

Krystalklart, turkisblåt hav, hvidt sand og masser af kokospalmer samt den fantastiske mayakultur med dens imponerende ruiner finder du halvanden times kørsel syd fra Cancun i Tulum på Yucatán-halvøen i Mexico.

Her kan du dykke med hajer og kulørte fisk, svømme i ferskvandshuller, ro i kajak, stå på SUP-board, cykle, nyde ceviche, fisketacos, guacamole og Margaritas.

Forestil dig selv på en solskinsdag liggende i hængekøje under palmerne med udsigt over den smukke Mexicanske Maya-riviera - måske med din yndlingsdrink i hånden.

https://imgix.femina.dk/2021-03-29/18.-agusto-beach_glamping.jpg

Her glamperer du i smukt indrettede 2-personers telte i en kokospalmelund. I baren kan du købe forskellige retter og drikkevarer.

Lige sydfor ligger det fantastiske Sian Ka’an Biosphere Reserve, et UNESCO-område, der er hjemsted for et rigt dyreliv, der lever i våde moser og dybe blå laguner.

Priser ligger fra ca. 550 kr. pr. nat i 2-personers telt. Læs mere på glampinghub.com

Elephant Hills Rainforest Camp i Thailand

Thailand er rig på glamping, og midt i Khao Sok-nationalparkens smukkeste område ligger det fantastiske Elephant Hills med to glamping-camps: Elephant Camp midt i junglen og Floating Rainforest Camp, et flydende resort midt i Cheow Lan-søen.

Begge camps byder på indkvartering i luksussafaritelte med alle moderne faciliteter, herunder rigtige senge og eget bad og toilet.

Under opholdet i Elephant Camp kan man opleve og møde elefanter og deltage i fodring og pleje af de store dyr, der lever under gode forhold.

https://imgix.femina.dk/glamping-elephants-hill-thailand.jpg

Middag og drinks indtages i Jungle Explorer Club, og du kan bade i en pool med en af Thailands smukkeste udsigter.

På den flydende camp bor du i telte på pontoner med betagende udsigt over den spejlblanke sø og med egen kajak til rådighed. På guidede ture kan du gå i land og opleve områdets dyreliv og frodige regnskov.

Priser ligger fra 15 dage til 15.115 kr. pr. person. Læs mere på stjernegaard-rejser.dk

Paperbark Camp, Jervis Bay i Australien

Paperbark Camp i Jervis Bay i New South Wales er omgivet af frodig natur. Her hersker ro og intensitet mellem bush og outback. Hvid sandstrand, dyreliv og skøn australsk bushstemning venter én.

Her bor du i luksuriøse safaritelte, og hovedhuset er et træhus på høje pæle omgivet af eukalyptus- og paperbarktræer.

Om dagen kan du gå på udkig efter bushens kænguruer – og igen om aftenen med lommelygte efter pungrotter.

Lån en cykel og kør lidt længere væk. Eller hop i en kajak eller en kano på floden og oplev den lokale by Huskisson efterfulgt af en badetur ved den lange hvide strand.

https://imgix.femina.dk/2021-03-29/glamping-stor-australien.jpg

Der er tre nationalparker i nærheden: Booderee med mange kilometer vandreruter, selve Jervis Bay og Jervis Bay Marine Park.

Du kan selv arrangere hvalsafari og tage på guidet tur i havkajak, på delfincruise eller på fisketur. Området er det mest populære til dykning næst efter Great Barrier Reef.

Priser fra 7.600 kr. for 2 personer for 4 dage + 3 nætter, inkl. halvpension. Læs mere på nyhavn.dk

The Highlands i Tanzania

5-stjernet luksus og en unik naturoplevelse med glamping i eget kuppeltelt under stjernerne. The Highlands er anlagt som et avanceret low impact-projekt i et afsides område af Ngorongoro-krateret i Tanzania.

Ambitionen er, at hverken krateret eller de naturlige beboere skal kunne mærke, at nogen er her.

https://imgix.femina.dk/glamping-the-highlands-tanzania.jpg

Teltkuplerne er opført på pæle, så man ikke kommer i berøring med de omkringliggende økosystemer, og hele campen drives af solkraft, regnvand og biogas.

The Highlands sætter nye standarder for teltcamps og bringer en tæt på Ngorongoro-kraterets mest dramatiske vulkaner og det rigeste dyreliv – langt væk fra de gængse safariruter.

Priser ligger fra 26.000 kr. for 2 personer for 4 dage + 3 nætter, inkl. alle måltider og gamedrives. Læs mere på nyhavn.dk

Læs også