Underholdning

Mascha Vang om at se godt ud: Det betyder sindssygt meget for mig

19. juli 2017
redigeret til web af redaktionen
Foto: Ulrik Jantzen
Mascha Vang lever af at være sig selv. Derfor er det også en selvfølge for hende at gå op i sit udseende ved at få botox og ordnet hår, negle og barm. Og derfor var det også noget af en udfordring, da hun for nylig skulle tage 10 kg på til et tv-program. Både fysisk - og psykisk - for programmet sendte hende fluks ud i en shitstorm.

I dag bor Mascha Vang i Dragør med sin 4-årige datter Hollie Nolia. Men faktisk er Mascha vokset op i den lille landsby Byrsted i Himmerland som Marianne Vang Christensen langt væk fra det liv, hun i dag lever som professionel blogger, model og forretningskvinde. Men allerede dengang drømte hun om det liv, der i dag er hendes.

-Jeg drømte jo om glamourøst liv. Der var jo ikke noget i Byrsted… det startede, da jeg så Lykkehjulet. Wow at være hende, der stod dér og vendte bogstaverne, Carina Jensen og Maria Hirse, jeg var sådan: Nøøøøj, det må bare være DRØMMEN. De var også i Se & Hør hver uge og kom på forsiden af M-bladet. Det VAR virkelig drømmen.

Udseende er vigtigt for Masha Vang

I dag er Mascha Vang for længst flyttet fra Byrsted, har sagt farvel til navnet Marianne og har etableret sig selv som brand. Hun lever af at være Mascha Vang og har gjort det i 18 år. Derfor er det også mere end naturligt for hende at gå op i sit udseende. På spørgsmålet om, hvorfor det er vigtigt at se godt ud, svarer hun:

- Jeg synes altså, det er et underligt spørgsmål. Der er sikkert nogen, der er ligeglade, men det betyder sindssygt meget for mig. Jeg er meget visuel, jeg kan godt lide pæne ting, jeg kan godt lide, at mit hjem ser pænt ud, og jeg synes, at det er dejligt at se godt ud. For mig handler det om at have kontrol og styr på tingene. Mit udseende siger noget om, hvordan resten af mit liv så er.

Derfor får Mascha også ordnet hår, lavet negle og bliver tannet. Hun får indimellem Botox imellem øjnene, og barmen har hun også fået lavet flere gange:

- Det er ikke noget, jeg tænker over, det er noget, jeg bare gør. Som at købe en ny taske.

Og faktisk forstår Mascha ikke, hvorfor de valg, vi tager, skal have så meget opmærksomhed.

LÆS OGSÅ: Mascha Vang: Det skal ikke være min kavalergang og mit smil, der tiltrækker mænd

- Du spørger, hvorfor det er så vigtigt. Men det dér med, at vi hele tiden skal overveje, hvorfor det er vigtigt … jeg ved det ikke, for det tænker jeg ikke over, det gør jeg bare. For mig er det et større problem, at man hele tiden skal overveje, HVORFOR man gør ting. Det er så naturlig en del af mig, at det er ligesom at tage sko på, når jeg går ud ad døren. Jeg synes slet ikke, at der er noget galt i det. Hvorfor skal der hele tiden fokus på: Hvorfor er vi ikke tilfredse med os selv? Det er lidt at prikke til det i stedet for bare at lade os hver især være og gøre, som vi vil. Vi bliver hele tiden tvunget til at tage stilling: Hvorfor er du ikke mere tilfreds med dig selv? Hvorfor gør du de ting ved dig selv? Det tænker jeg faktisk ikke over, før nogen spørger mig. Som nu.

Shitstorm

Udover at arbejde som model, holde foredrag og drive både sin egen blog og bloggernetværket Blogly, så har Mascha også for nylig deltaget i TV3-programmet "Min fede træner". Her skulle Mascha tvinge sig selv til at tage ti kilo på, og det var noget, som i høj grad gik imod, hvordan Mascha plejer at leve sit liv.

- Jeg spiste alt, hvad jeg overhovedet kunne komme i nærheden af, men det var hårdt for mig, for min krop er ikke bygget til at veje så meget, så det var ekstremt svært for mig at tage så meget på og holde vægten. Jeg TVANG jo mad i mig. Det var sjovt de første par dage, men så aftog det bestemt. Det var der så ikke noget at gøre ved. Men det påvirkede mig rigtig meget både fysisk og psykisk. Jeg lever af at være mig selv, og jeg har modeljobs for tøjfirmaer. Og det var ikke sjovt, at jeg pludselig ikke havde energien til at arbejde på samme niveau, så jeg var nødt til at ansætte nogle flere for overhovedet at kunne nå det, jeg plejede. Det var en stor omkostning.

Efter vægtøgningen var formålet med programmet, at Mascha igen skulle tabe de overflødige kilo som træner for en overvægtig kvinde. Men dét sendte hende fluks ud i karrierens første shistorm.

LÆS OGSÅ: Inger Støjberg: Sådan føles det at ende i en shitstorm

– Jeg havde brugt et halvt år på at lave det program og var gået rigtig meget igennem for at lave det, så jeg blev virkelig ked af det. Og vred. Det var unfair. Det program handlede ikke – som det blev udlagt – om dem, der var decideret syge af overvægt. Det har jeg jo ingen VIDEN om. Der er forskel på overvægt og ekstrem overvægt, og meningen var at fokusere på, at en stor del af danskerne er lettere overvægtige, og det er på mange måder sundhedsskadeligt. De fleste i min familie er selv overvægtige, og grunden er, at der aldrig er nogen af dem, der har overvejet, hvad de spiste, eller har prøvet at løbe en tur. De er egentlig også fuldstændig ligeglade.

Din base gør, at du har set, hvad fedme gør ved mennesker?

– I den grad! Jeg har en kusine, der er fedmeopereret! Jeg har set, hvor frygteligt det har været for hende. Nu er hun ved at få fjernet hud og har fået et fantastisk liv, men … hun havde sikkert ikke været i live i dag, hvis ikke hun havde fået den operation. Jeg kender også til almindelig småovervægt – folk, der lige har lidt for meget, fordi de synes, det er fedt at drikke vin og spise god mad, og ikke gider løbe. Så jeg har set mange grader af det, og det var så tarveligt at sige, at det program var fat-shaming, for det var det ikke. Det handlede om at give dem, der havde lyst til at få det, et spark i røven til at komme lidt i gang. Så hvorfor ikke vise dem, hvor ubehageligt det var for mig at tage så meget på, og hvor godt jeg havde det, når jeg spiste sundt og var i form? Mange tror jo, man SKAL være træt eller uoplagt eller have hovedpine. Min mor har aldrig nogensinde prøvet at løbe en tur eller være i form, som jeg jo er. Og min baggrund for at være med i det program var helt ærligt, at jeg bare gerne ville gøre noget godt. Jeg hjalp en pige, som endte med at tabe 16 kilo, og hun var pisseglad.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også