Inger Støjberg: Sådan føles det at ende i en shitstorm
Selvudvikling

Inger Støjberg: Sådan føles det at ende i en shitstorm

10. juli 2017
af Margrethe Vadmand og Thora Bruun Makita
foto: Carsten Seidel
Integrationsminister Inger Støjberg postede et billede på Facebook af en kage med tallet 50 på, der markerede antallet af udlændingestramninger, hun havde gennemført. Og det sendte hende fluks ind i en shitstorm. Her fortæller hun, hvordan det føltes.

Hvad er det værste, som du er blevet kaldt på de sociale medier?

– Din naziluder eller noget i samme stil. Så kan jeg godt finde på at svare igen. Det er måske min måde at få det ud på i stedet for at betale 850 kr. for en psykolog. Der var f.eks. en mand, der gav mig dødstrusler på Facebook. Og så svarede jeg, at jeg gerne lige ville nå at lave nogle flere udlændingestramninger først.
Der har dog også været gange, hvor jeg er blevet intimideret, f.eks. da Politiken bragte en satiretegning af mig, hvor jeg hængte døde syrere på juletræet. Som modspil tog jeg et billede af mig selv, hvor jeg hængte juletræspynt på juletræet og ønskede god jul – også til Politiken.

Blev du overrasket over, hvordan det tog fart med kage-shitstormen?

– Ja, jeg havde slet ikke troet, at billedet ville skabe sådan en stor debat. Det nåede jo hele verden rundt. Det var utroligt, som jeg blev misforstået.

LÆS OGSÅ: Özlem Cekic: Jeg svarer også på de mails, der starter med "perkerso"

Men hvad følte du over at være havnet i sådan en shitstorm?

– Jamen, jeg følte det egentlig ikke som en shitstorm mod mig, men mere som en politisk debat, en ekstrem polariseret debat, hvor der er mange hårde ytringer. Jeg lå ikke søvnløs, det nytter ikke noget at blive følelsesmæssigt påvirket. Tværtimod fik jeg lyst til at deltage endnu mere i debatten for at fortælle, hvad jeg mente med billedet.

Hvordan undgår man at blive slået ud af de negative ytringer på facebook?

– Fra naturens hånd har jeg et lyst sind, fast grund under fødderne, og jeg har et godt sovehjerte. Og så har jeg jo været i det politiske game længe, så jeg er blevet robust.

Læs også