Kendte

Fem mænd, der ser fantastiske ud i kjole

En rigtig mand går med skørt, sådan var holdningen til mænd med kjoler i hele Europa engang. Normen i samfundet har ændret sig siden, men heldigvis er der stadigvæk eksempler på mænd, der bryder med kønsnormerne.

Da modemagasinet Vogue i sidste uge afslørede, at det var sangeren Harry Styles iført en hvid blondekjole, der prydede forsiden, gik det ikke ubemærket hen. Styles blev hyldet vidt og bredt for at bryde med kønsnormerne, men der var også dem, der mente, at en "rigtig" mand ikke går med kjole.  

Men selvom det nu virker som et brud med en traditionel maskulin kønsrolle at se en mand i kjole, så har det ikke altid været sådan. Op igennem historien har kjolemoden nemlig i høj grad også været for mænd.

Tag for eksempel Jesus. På hvert eneste billede, der er blevet malet af ham, går han rundt i en kjole.

Et andet eksempel, som stadigvæk bliver brugt i dag, er dåbskjolen. Den stammer nemlig fra dengang, hvor det var meget almindeligt for mænd at gå rundt i kjoler, skriver historienet.dk.

Hvis man var en dannet mand i Romerriget, gik man med toga og tunika. Sådan var det også for de royale i de europæiske kongehuse. Der var stilen bare en anelse mere feminin. De gik med silke strømpebukser, højhælede sko, parykker og skørter.

For cirka 3.000 år siden blev de første par bukser opfundet. Kjoler var nemlig for upraktiske, når man skulle ride på sin hest, og det var koldt at have på, når det blev vinter.

Få 8 numre af femina fra kun 229 kr - ingen binding! Få vores tilbud her

Harry Styles er langt fra den eneste mand, der har iført sig en kjole.

Vi har samlet en række kendte mænd, der alle rocker kjole-looket.

Jared Leto

Den 48-årige skuespiller og sanger dukkede op til The Met galla i en rød Gucci kjole.

Jaden Smith

Den 22-årige skuespiller og søn af skuespilleren Will Smith har sin helt egen unikke stil. Han går ofte rundt i tøj, der minder om kjoler. Han har været ude at sige, at han med sin stil vil være med til at bryde normer om, hvilket tøj mænd kan gå i.

Billy Porter

Den 51- årige musicalstjerne Billy Porter er flere gange blevet fotograferet i fantastiske kjoler. Her er han iført en storladen kjole og højhælede sko på den røde løber til Oscar-uddelingen.

Marc Jacobs

Den 57-årige tøjdesigner har utallige gange iført sig højhælede sko og nederdele. Her har han en lyserød kjole på.

Prins Nikolai

Harry Styles var den første mand på forsiden af amerikansk Vogue. Vores egen prins Nikolai kan kalde sig den første mand på forsiden af Vogue Czechoslovakia — den tjekkiske og slovakiske udgave af modemagasinet. Er han iført et stort tørklæde? En plaid? Hvem ved. Det kåbelignende klæde giver ham i hvert fald et feminint touch.

Læs mere om: