Suste
Kultur

Hun vil have en stor statue af en gravid kvinde til at stå i hjertet af København

12. januar 2023
Af Maria Hoang
Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix
Den danske billedkunstner Suste Bonnén vil give en helt speciel gave til Københavns Kommune, men det er ikke alle, der er lige begejstrede for den.

Synet af en gravid kvinde med sin store mave kan være noget af det smukkeste og mest livsbekræftende – men åbenbart ikke hvis man placerer det midt på en af Københavns største og mest centrale pladser.

Det viser en debatten i Facebook-kommentarfeltet hos Indre By Lokaludvalg.

Billedkunstner Suste Bonnén ønsker nemlig – kvit og frit – at skænke en statue af en gravid kvinde, som skal stå på Vor Frue Plads midt i København.

– Det er en gave, jeg gerne vil give som hyldest til livet. Der er så mange skulpturer, som hylder døden, soldater der er faldet og krigsmonumenter til ære for de sårede. Det her er ment som en gave, forklarer billedkunstneren til TV 2 Lorry.

Men det er ikke en gave, formanden for Indre By Lokaludvalg, Bent Lohmann, er begejstret for, skriver TV 2 Lorry.

Han siger "tak, men nej tak" til statuen, som han mener er "meget stor og massiv", og dermed ikke passer ind på pladsen.

– Gravide kvinder er jo smukke, så det er slet ikke det. Men den her skulptur er meget massiv, siger han til mediet og tilføjer, at det især er de manglende ben, der går ham på.

Det er Københavns Kommune, der skal tage endelig stilling til, om skulpturen kommer til at stå på Vor Frue Plads.

Denne artikel blev først udgivet på Se & Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også