tobias rahim
Kultur

Her er Tobias Rahims private kærlighed

24. juli 2023
Af Sara Nørgaard, Nikolaj Bonde
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
I to år har han blæst hele Danmark bagover fra scenekanten, men privatlivet har han ikke delt meget ud af.

33-årige Tobias Rahim har sjældent vist sin kæreste Sabrina Tekle frem for offentligheden, og han nævner hende heller ikke på scenen.

Det samme gælder parrets toårige søn.

I 2021 havde han kæresten med til Danish Music Awards, men ellers er det ikke meget, vi ser til Rahims familie.

Parret har dog været sammen i mange år og bor sammen i Københavns Nordvestkvarter.

En af deres helt store fælles passioner er at rejse. De har blandt andet rejst i Ghana sammen, hvor Tobias har hentet inspiration til sin musik. Sabrina brugte tiden i Ghana til at indsamle materiale til sine opgaver.

Hun har nemlig en kandidat i afrikanske studier fra Københavns Universitet.

I top 100

Man forstår godt, at Tobias Rahim værner om privatlivet, efter han er blevet så kendt. Men han er ikke den eneste på deres matrikel, der har succes.

https://imgix.femina.dk/2023-07-24/DMA%202021%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Pressefotograf%20MIkael%20Rieck_4-1.jpg
Tobias Rahim og Sabrina Tekle til Danish Music Awards i 2021.
Foto: Mikael Rieck

Sabrina Tekle er tidligere på året blevet udnævnt af Berlingske til et af de 100 største talenter i 2023.

Det skete efter en indstilling fra hendes chef, som kalder 31-årige Sabrina Tekle for en af de yngste seniorprojektledere i Københavns Lufthavn, hvor hun er med til at bane vejen for luftfartsbranchens grønne omstilling.

Før det var Herlufsholm-studenten Sabrina Tekle ansat i Folkekirkens Nødhjælp, hvor hun blandt andet var en af drivkræfterne bag en ernæringsrig og bæredygtig kiks, der skal bekæmpe underernæring.

Kurder i hjertet

Tobias Rahim er opvokset i et multietnisk miljø i Aarhus som søn af en dansk mor og en kurdisk far.

Og rødderne holder hitmageren fast i.

Som da han på Orange Scene på den netop overståede Roskilde Festival fik de mange tusinder til at gribe hinandens lillefingre, hæve armene og danse traditionel kurdisk dans til nummeret ”Kurder i København”.

Sabrina Tekle har rødder i Afrika. Hendes mor er fra Eritrea og mødte hendes far, som er dansk. De endte i Danmark, da der udbrød krig i landet.

Angst før P3 Guld

Det er ikke kun Sabrina, der er faldet pladask for Rahim, som er blevet et kæmpestort navn i Danmark på bare få år.

I år har han allerede optrådt på Northside, Tinderbox og Roskilde Festival. Senere på sommeren gælder det Smukfest, Ringsted Festival og Wonderfestiwall.

Rahim virker til at være i topform, men sidste efterår måtte han med kort varsel melde afbud til P3 Guld, hvor han ellers var en af de store prismodtagere.

– Jeg fik desværre et angsttilfælde på vej hjem fra prøverne til P3 Guld og kan ikke deltage i showet i aften, lød det fra Rahim i en video under showet.

Her skulle han have spille sit megahit "Når mænd græder".

– Jeg har sådan lidt angst i kroppen. Netop den sang kommer fra et sted, der gør ondt. Nok mere end de fleste forstår, sagde han.

En måned senere meddelte Tobias Rahim, at han atter var ved at være på højkant.

Denne artikel blev første gang bragt af SE & HØR. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også